پوشش رسانه‌ای جیتکس ۲۰۲۴ | با ما همراه باشید

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 سخت‌افزار به تنهایی کافی نیست

سخت‌افزار به تنهایی کافی نیست

زمان مطالعه: 2 دقیقه

«ایزابل گردرت»، معاون بخش تحقیق و فناوری مرکزی شرکت ایرباس، پنل خود را در رویداد جهانی جیتکس ۲۰۲۴، این‌گونه آغاز کرد: «شبیه‌سازی‌های مبتنی بر کامپیوتر در عین واقع‌بینانه بودن، روند تحقیق، ساخت و صدور گواهینامه یک هواپیما را مقرون‌به‌صرفه و سریع می‌کنند و این کار را با سطح دقت چشمگیری انجام می‌دهند.»


ساخت هواپیما با کمک هوش مصنوعی

گردرت برای نمایان کردن قدرت این شبیه‌سازی یک بال هواپیمای ایرباس A350 را به نمایش درآورد؛ او گفت: «ما توانستیم با شبیه‌سازی‌های پیشرفته، خمش بال هواپیما را با دقت میلی‌متری پیش‌بینی کنیم. روز به روز، مدل‌های کامپیوتری ما به طور فزاینده‌ای پیچیده‌تر می‌شوند تا دقیقاً پدیده‌های فیزیکی را منعکس کنند.»

نیاز به قدرت پردازشی

او در ادامه با اشاره به اینکه دسترسی ساده و سریع به محاسبات واقعاً در فرایند ساخت امری کلیدی است، گفت: «با این حال محدودیت‌های سخت‌افزاری و فیزیکی در مسیر وجود دارد که در وهله اول باید به سراغ فناوری ساخت تراشه رفت، هنوز پتانسیل زیادی برای بهبود در سمت سخت‌افزار وجود دارد.»

گردرت خبر داد که آن‌ها در حال آماده‌شدن برای نسل بعدی محاسبات با کارایی بالا هستند که در سال‌های آینده وارد خدمت می‌شود و به طور قابل‌توجهی قدرت محاسباتی آن‌ها را افزایش می‌دهد.

بر این اساس و به گفته معاون بخش تحقیق و فناوری مرکزی شرکت ایرباس، این شرکت با فناوری جدید در بین ۱۰۰ شرکت برتر این صنعت در سراسر جهان قرار می‌گیرد.

سخت‌افزار کافی نیست

او در ادامه افزود: «ظرفیت سخت‌افزاری بخشی از معادله است، اما داشتن نرم‌افزار در حال اجرا بر روی آن نیز ضروری است. اما چیزی که ما در اینجا آموختیم این است که سخت‌افزار به تنهایی راه حلی برای ماندن با توجه به نیازهای ما نیست، همچنین در سوی دیگر ما به افراد باهوش نیاز داریم.»

گردرت در ادامه گفت: «ما در این مسیر با محدودیت‌ها و چالش‌های برنامه‌نویسی مواجه بودیم؛ بنابراین چاره‌ای جز صحبت در مورد کوانتوم نداریم. محاسبات کوانتومی، تغییردهنده بزرگ بعدی بازی برای صنعت هوافضا است و واقعاً این پتانسیل را دارد که یک تغییر پارادایم در نحوه ساخت و پرواز هواپیما ایجاد کند.»

او در ادامه گفت: «امروزه کامپیوترهای کوانتومی، به صورت تجاری در دسترس هستند. ما می‌توانیم به آنها دسترسی داشته باشیم و می‌توانیم آنها را آزمایش کنیم و می‌توانیم یاد بگیریم که چگونه از آنها استفاده کنیم.»

گردرت در ادامه با اشاره به اینکه این رویکرد برای ایرباس کلیدی خواهد بود، گفت: «این رویکرد به ما کمک می‌کند تا واقعاً در جهت طراحی‌های جدید کار کنیم و همچنین پیچیده‌ترین چالش‌های هوافضا را حل کنیم.»

کاربردهای محاسبات کوانتومی در صنعت هوافضا

بنا بر گفته معاون بخش تحقیق و فناوری مرکزی شرکت ایرباس، محاسبات کوانتومی کاربردهای مختلفی در صنعت هوافضا دارد، از برنامه‌ریزی پرواز گرفته تا بهینه‌سازی زنجیره تأمین و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها، می‌توان روی آن حساب کرد.

گردرت گفت: «راه‌حل‌های کوانتومی توانایی ما را برای حل معادلات پیچیده افزایش می‌دهد؛ بنابراین استفاده از آنها برای بهبود مدل‌سازی آیرودینامیکی در راستای بهبود طراحی محصولات آینده ما بسیار مفید خواهد بود.»

او با اشاره به اینکه در ۸ سال گذشته شرکت ایرباس مشغول بررسی محاسبات کوانتومی بوده است، گفت: «سخت‌افزارها باید بهبود پیدا کنند؛ اما آنچه نیز واضح است این است که با هر پروژه جدید ما در حال یادگیری هستیم. ما در حال یادگیری در مورد الزامات سخت‌افزاری کوانتومی و همچنین نحوه ادغام کارآمد محاسبات کوانتومی در گردش کار صنعت خود هستیم.»

گردرت در ادامه گفت: «در ایرباس ما متوجه شدیم که برای بلوغ این فناوری، واقعاً باید به دنبال همکاری با کارشناسان جهانی باشیم؛ بنابراین بلوغ بر عهده کل جامعه کوانتومی است. مشارکت‌ها محاسبات کوانتومی را بیشتر به سمت پیداکردن ارزش صنعتی سوق می‌دهد.»

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]