برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش خبری
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
خطرات هوش مصنوعی
دیتاست
مدل‌های بنیادی
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
پیاده‌سازی هوش مصنوعی
گزارش
مصاحبه
 زنگ خطر برای بشریت: هوش مصنوعی از مرز «انسان‌نمایی» عبور کرد و وارد مرحله «جایگزینی انسان» شد

زنگ خطر برای بشریت: هوش مصنوعی از مرز «انسان‌نمایی» عبور کرد و وارد مرحله «جایگزینی انسان» شد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در مطالعه‌ای پیشگامانه که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو انجام شد، مدل زبانی GPT-4.5 شرکت OpenAI موفق شد در 73 درصد موارد شرکت‌کنندگان را متقاعد کند که یک انسان است. این نتیجه‌ای قابل توجه است که نشان می‌دهد هوش مصنوعی به سطح بی‌سابقه‌ای از توانایی تقلید رفتار انسانی دست یافته است.

آزمون تورینگ که در سال 1950 توسط آلن تورینگ طراحی شد، معیاری کلاسیک برای سنجش توانایی ماشین‌ها در تقلید هوش انسانی محسوب می‌شود. در این نسخه به‌روزرسانی شده از آزمون، شرکت‌کنندگان همزمان با یک انسان و یک مدل هوش مصنوعی گفت‌وگو می‌کردند و سپس باید تشخیص می‌دادند کدام یک ماشین است.

نکته جالب توجه این بود که وقتی از GPT-4.5 خواسته شد تا یک شخصیت خاص (مانند یک جوان علاقه‌مند به فرهنگ و اینترنت) را تقلید کند، حتی از انسان‌های واقعی هم انسان‌نماتر عمل کرد. در مقابل، نسخه معمولی GPT-4o که فاقد این قابلیت شخصیت‌پذیری بود، تنها در 21 درصد موارد موفق عمل کرد.

«کامرون جونز»، پژوهشگر ارشد این مطالعه، معتقد است این نتایج نشان می‌دهد مدل‌های زبانی بزرگ می‌توانند در تعاملات کوتاه کاملاً جایگزین انسان‌ها شوند، بدون آنکه قابل تشخیص باشند. این قابلیت اگرچه از نظر فنی پیشرفتی چشمگیر محسوب می‌شود، اما هشدارهایی جدی درباره پیامدهای اجتماعی آن از جمله امکان جایگزینی شغلی و سوءاستفاده در حملات مهندسی اجتماعی به همراه دارد.

با این حال، بسیاری از متخصصان معتقدند آزمون تورینگ با وجود شهرت فراوان، معیار کاملی برای سنجش هوش واقعی نیست. «فرانسوا شوله»، مهندس گوگل، تاکید می‌کند که این آزمون بیشتر یک تجربه فکری است تا معیاری عملی برای سنجش هوش ماشین‌ها.

به نظر می‌رسد با پیشرفت روزافزون فناوری‌های هوش مصنوعی، جامعه علمی نیاز به توسعه معیارهای جدید و جامع‌تری برای ارزیابی قابلیت‌های شناختی ماشین‌ها دارد. این مطالعه نه تنها توانایی‌های چشمگیر مدل‌های زبانی جدید را نشان می‌دهد، بلکه سوالات مهمی درباره ماهیت هوش و رابطه انسان و ماشین در آینده مطرح می‌کند.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]