Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش خبری
پرامپت‌ نویسی
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
خطرات هوش مصنوعی
دیتاست
مدل‌های بنیادی
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
پیاده‌سازی هوش مصنوعی
گزارش
مصاحبه
هوش مصنوعی در عمل
 رویداد «هوش مصنوعی و قند پارسی»؛ وقتی پژوهش، سیاست و صنعت کنار هم می‌نشینند

رویداد «هوش مصنوعی و قند پارسی»؛ وقتی پژوهش، سیاست و صنعت کنار هم می‌نشینند

زمان مطالعه: 2 دقیقه

هوش مصنوعی حالا دیگر فقط یک فناوری آینده‌محور نیست؛ آمده تا ماندگار شود و زندگی ما را شکل دهد. اما در میان این پیشرفت پرشتاب، زبان فارسی چه سهمی دارد؟

مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت، با تجربه‌ای هفت‌ساله در حوزه پردازش زبان طبیعی، به این سؤال پاسخی عملی داده و رویدادی با عنوان «هوش مصنوعی و قند پارسی؛ بر مدار نوآوری‌های پارت» برگزار کرده است. امیرمحمد صالح‌اف، سرپرست تیم NLP پارت، در این گفت‌وگو از اهداف این رویداد، دغدغه بومی‌سازی و دعوت از فعالان مختلف این حوزه می‌گوید؛ مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید:

روایت مرکز تحقیقات پارت از مسیر پردازش زبان فارسی

صالح‌اف در پاسخ به این پرسش که هدف اصلی شما از برگزاری رویداد «هوش مصنوعی و قند پارسی» چیست، گفت:«ما از سال ۹۶ در مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت مشغول کار روی پردازش زبان طبیعی و مدل‌های زبانی هستیم. در این مسیر افراد زیادی به تیم ما پیوسته‌اند و دستاوردهای قابل‌توجهی داشتیم. با پیشرفت فناوری و ظهور مدل‌های زبانی بزرگ که امروزه بسیار ترند و از نظر فنی پیشرفته هستند، به این نتیجه رسیدیم که وقت آن رسیده دستاوردهای خودمان را در قالب یک رویداد با دیگران به اشتراک بگذاریم. هدف ما از برگزاری این همایش، ارائه گزارش از فعالیت‌هایمان، نتایجی که تا امروز به آن رسیدیم و همچنین ترسیم چشم‌اندازی برای آینده بود.»

زمان ساخت زیرساخت‌های بومی هوش مصنوعی فرا رسیده است

او در ادامه و در پاسخ به این پرسش که به نظر شما چنین رویدادهایی چه نقشی در توسعه زیست‌بوم هوش مصنوعی ایران دارند، گفت:«واقعیت این است که در کشور ما و حتی در منطقه، توجه چندانی به توسعه مدل‌های بومی در حوزه هوش مصنوعی وجود ندارد و بیشتر به سمت استفاده صرف از محصولات شرکت‌های بزرگی مثل گوگل و متا می‌رویم. ما در پارت معتقدیم که باید به سراغ لایه‌های زیرین هوش مصنوعی برویم و زیرساخت‌ها را خودمان بسازیم. رویدادهایی مانند «هوش مصنوعی و قند پارسی» می‌توانند باعث خودباوری شوند؛ هم برای متخصصان و هم علاقه‌مندان. همچنین نشان می‌دهد که در زبان فارسی نیاز جدی به مدل‌های بومی داریم و این مسیری است که می‌شود و باید در آن حرکت کرد.»

دعوت از بازیگران کلیدی هوش مصنوعی به «قند پارسی»

صالح اف در آخر و در پاسخ به این پرسش که چه نهادها و افرادی را به این رویداد دعوت کرده‌اید و چه جامعه‌ای را هدف قرار دادید، گفت:«رویداد به‌صورت عمومی برگزار می‌شود و امکان ثبت‌نام برای همه وجود دارد. تعداد زیادی از دانشجویان و علاقه‌مندان به هوش مصنوعی در آن شرکت خواهند کرد. همچنین افرادی از صنعت، شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی، و برخی تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران دولتی را هم دعوت کردیم. هدف این بود که همه بازیگران مهم این حوزه، از پژوهشگران گرفته تا دولت، در یک فضا گرد هم بیایند و درباره بومی‌سازی هوش مصنوعی گفت‌وگو کنند. ما پنل‌هایی خواهیم داشت که در آن‌ها این افراد نظرات خود را بیان کنند تا هم‌افزایی شکل بگیرد.»

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]