Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 DNS چیست؛ ۴ مزیت استفاده از آن

DNS چیست؛ ۴ مزیت استفاده از آن

زمان مطالعه: 3 دقیقه

DNS چیست. سیستم نام دامنه (DNS) مانند دفترچه تلفن، شکاف ارتباطی بین انسان و رایانه را با تطبیق نام دامنه با آدرس‌های پروتکل اینترنتی (IP) مربوطه آنها پر می‌کند. سیستم نام دامنه به شما امکان می‌دهد با وارد کردن نام میزبان دستگاه های قابل خواندن توسط انسان به جای آدرس های IP، به سیستم های راه دور دسترسی داشته باشید. DNS با ایجاد یک ارتباط بین یک نام دامنه، مانند “www.webramz.com”  و آدرس IP آن کار می‌کند. در این مقاله به شما خواهیم گفت DNS چیست و در ادامه با مزیت‌های آن آشنا خواهیم شد.

دی ان اس چیست؟

در ثبت دامنه یک DNS یا یک سیستم نام دامنه برای ترجمه نام دامنه به آدرس های IP استفاده می‌شود و به مرورگرها اجازه می‌دهد به منابع اینترنتی دیگر دسترسی داشته باشند.

هنگامی‌که کاربران یک نام دامنه را در نوار آدرس مرورگر وب خود وارد می‌کنند، به سایتی که می‌خواهند از آن بازدید کنند منتقل می‌شوند. با این حال، این کار به ظاهر فوری شامل چندین مرحله است که به عنوان جستجوی DNS یا فرآیند ریزالو DNS و یا DDNS شناخته می‌شود.

در اینجا نمونه‌ای از چگونگی فرآیند تفکیک DNS است تا نحوه عملکرد DNS را بهتر نشان دهد. شما می‌خواهید به وب سایت webramz منتقل شوید، بنابراین نام دامنه webramz.com را در نوار آدرس مرورگر وب وارد کنید. کاری که شما در اینجا انجام می‌دهید ارسال یک درخواست DNS است.

در مرحله بعد، رایانه شما بررسی خواهد کرد که آیا قبلاً ورودی DNS دامنه ای را که به صورت محلی ارسال کرده اید ذخیره کرده است یا خیر. رکورد DNS یک آدرس IP است که با نام دامنه کاملاً واجد شرایط مطابقت دارد.

ابتدا کامپیوتر شما فایل میزبان و حافظه پنهان خود را جستجو می‌کند. فایل میزبان یک فایل متنی ساده است که نام هاست را به آدرس های IP در یک سیستم عامل نگاشت می‌کند، در حالی که کش داده های موقتی است که توسط یک جزء سخت افزاری یا نرم افزاری ذخیره می‌شود.

آدرس های IP منطبق برای سرویس DNS معمولاً در حافظه پنهان مرورگر یا کش ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) یافت می‌شود.

با این حال، اگر هیچ آدرس IP منطبقی در فایل هاست و حافظه پنهان شما یافت نشد، سایر مراحل اضافی به فرآیند حل DNS اضافه می‌شود.

DNS آدرس‌های IP را با نام‌های دامنه قابل خواندن توسط انسان مطابقت می‌دهد و بازدید از وب‌سایت‌ها را برای افراد آسان‌تر می‌کند. چهار نوع سرور DNS در فرآیند حل وجود دارد – حل‌کننده DNS، سرور نام ریشه، سرور نام TLD و سرور نام معتبر.

سرورهای نام دامنه تمام رکوردهای DNS یک نام دامنه را ذخیره می‌کنند، در حالی که یک منطقه DNS بخشی از فضای نام DNS است که برای اهداف اداری تقسیم شده است.

هر زمان که در هر رکورد DNS تغییراتی ایجاد می‌کنید، مدتی طول می‌کشد تا سیستم نام دامنه تغییرات را پردازش کند – این کار انتشار DNS نامیده می‌شود.

مزایای آن

۱- وابستگی به اینترنت

اینترنت به یک جنبه مهم از زندگی روزمره ما تبدیل شده است به طوری که مردم و شرکت‌ها نمی‌توانند بدون اینترنت کارهای خود را انجام دهند. DNS با به خاطر سپردن تمام آدرس های IP، استفاده از اینترنت را آسان تر می‌کند. در واقع بدون DNS، اینترنت به سادگی وجود نخواهد داشت.

۲- سرعت اینترنت

یکی از ویژگی های کلیدی در DNS این است که می‌تواند اتصالات با سرعت بالا را ارائه دهد. افراد و سازمان‌ها بیشتر از این سرعت استفاده می‌کنند. به دلایلی ممکن است آدرس IP وب سایت‌ها تغییر کند.

بنابراین کاربران باید این اطلاعات را نیز به روز کنند. این می‌تواند کار بسیار پر زحمتی باشد. اما برای تسهیل این امر، سیستم DNS به طور مداوم آدرس IP را به روز می‌کند تا کاربران بتوانند از تلاش های اضافی اجتناب کنند.

۳- امنیت

برخی از سرورهای DNS به طور خاص برای اهداف امنیتی طراحی شده اند به طوری که به یک جزء مهم برای اتصالات خانه یا محل کار شما تبدیل شده است.

هر زمان که هکرها سعی در هک کردن سرورها داشته باشند، از دسترسی آنها به سیستم شما جلوگیری می‌شود. با این حال، اگر یک سازمان بزرگ با اطلاعات حساس زیاد است، به اقدامات امنیتی دیگری نیز نیاز دارید.

۴- تبدیل آدرس IP 

DNS به کاربران اجازه می‌دهد تا عبارات جستجو را دسته بندی و بایگانی کنند بدون اینکه نیازی به به خاطر سپردن آدرس های IP داشته باشند. هنگامی‌که نام به موتورهای جستجو داده می‌شود، همه دامنه‌ها به آدرس IP تبدیل می‌شوند. بنابراین، لازم نیست آدرس IP را برای هر سایتی که مرتباً به آن دسترسی دارید، حفظ کنید.

تعداد کمی‌از سرورهای DNS مخصوصاً برای تحقق هدف امنیت طراحی شده اند، زیرا به مهمترین بخش برای اتصالات محل کار یا خانه شما تبدیل شده است. اگر هر مزاحمی‌سعی کند این سرور را هک کند، از تلاش آنها برای دسترسی به سیستم شما جلوگیری می‌شود. اگر سازمانی بزرگ همراه با اطلاعات باارزش فراوان است، باید به سیستم امنیتی دیگری نیز نیاز داشته باشید.

نتیجه گیری

“Domain Name System”  یا به اختصار  DNS  مکانیزمی‌است که به شما این امکان را می‌دهد تا با مرتبط کردن نام های دامنه قابل خواندن توسط انسان با یک شناسه منحصر به فرد سروری که یک وب سایت در آن نگهداری می‌شود، به وب سایت‌ها متصل شوید.

در ابتدایی ترین حالت، DNS لیستی از نام‌ها و اعداد است که با هم ترکیب می‌شوند. در این مورد، اعداد آدرس IP هستند. رایانه‌ها از آدرس های IP برای صحبت با یکدیگر استفاده می‌کنند. سیستم DNS را به عنوان دایرکتوری تلفن برای اینترنت تصور کنید. به جای فهرست کردن نام‌ها و شماره تلفن افراد، نام دامنه را همراه با شناسه های منطبق به نام آدرس IP فهرست می‌کند. هنگامی‌که کاربر یک نام دامنه را در آن تایپ می‌کند، دستگاه کاربر آدرس IP را جستجو می‌کند و آنها را به مکانی که وب سایت به طور فیزیکی در آن نگهداری می‌شود پیوند می‌دهد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با متخصصین وب رمز تماس حاصل نمایید.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]