سرمایهگذاری ۲۰ میلیون دلاری گوگل برای حمایت از توسعه هوش مصنوعی
بنابر تازهترین گزارش گوگل، در حال حاضر، بیش از ۲ میلیون محقق در ۱۹۰ کشور از AlphaFold برای کمک به تسریع مبارزه با مالاریا و هموار کردن راه برای درمانهای جدید پارکینسون استفاده میکنند.
AlphaFold یک ابزار بیوانفورماتیکی مبتنی بر هوشمصنوعی است که توسط شرکت DeepMind، زیرمجموعه گوگل و مؤسسه بیوانفورماتیک اروپا EMBL-EBI توسعه پیدا کرده است. این ابزار قادر است ساختار سهبعدی پروتئینها را با دقت بسیار بالایی پیشبینی کند. این توانایی به زیستشناسان کمک میکند تا درک بهتر و دقیقتری از عملکرد پروتئینها در بدن انسان و سایر موجودات زنده داشته باشند. تعیین ساختار پروتئینها با استفاده از توالی یکی از چالشهای بزرگ در زیستشناسی بوده است که AlphaFold توانسته بر این چالش بزرگ فائق آید.
همانطور که گفته شد، هوش مصنوعی پیشرفت ما را در طیف وسیعی از حوزههای علمی از هیدرولوژی گرفته تا علوم عصبی و آب و هوا ممکن کرده است.
اما برای اینکه هوش مصنوعی، نسل بعدی پیشرفتهای علمی را رقم بزند، دانشمندان به بودجه لازم، قدرت محاسباتی، تخصص بینرشتهای و دسترسی به زیرساختها از جمله مجموعه دادههای اساسی، مانند بانک دادههای پروتئینی که کار با AlphaFold را تقویت میکند، نیاز دارند.
به همین دلیل گوگل، بودجه ۲۰ میلیون دلاری را برای حمایت از سازمانهای دانشگاهی و غیرانتفاعی در سراسر جهان در نظر گرفته است؛ سازمانهایی که از هوش مصنوعی برای رسیدگی به مشکلات پیچیدهتر استفاده میکنند.
گوگل در اطلاعیه خود گفته است که «ما از تمام ظرفیت خود برای شناسایی و اعلام نام سازمانهای مرتبط استفاده خواهیم کرد.»
گفتنی است که این ارقام جدا از ۲۰۰ میلیون دلاری است که گوگل در اختیار سازمانهایی قرار داده است که در ۵ سال گذشته از هوش مصنوعی برای تسریع کار علمی خود استفاده کردهاند.
گوگل در ادامه این اطلاعیه میافزاید: «بارها و بارها، منابع مالی، فناوری و همکاری برای هدایت اکتشافات علمی گرد هم آمدهاند. ما امیدواریم که این بودجه جدید به رشد دستاوردهای بیشتر در سطح نوبل کمک کند که زندگی میلیونها نفر را بهبود بخشد و سایر سرمایهگذاران بشردوستانه، دولتی و خصوصی با سرمایهگذاری در نتایج بلندمدت و معنیدار به ما بپیوندند.»