آینده هوش مصنوعی در حاکمیت شرکتی
هوش مصنوعی (AI) به سرعت در حال تحول در حوزههای مختلف است و حاکمیت شرکتی نیز از این تغییرات مستثنی نیست.
با این مقالات در دنیای هوش مصنوعی قدم بگذارید
هوش مصنوعی (AI) به سرعت در حال تحول در حوزههای مختلف است و حاکمیت شرکتی نیز از این تغییرات مستثنی نیست.
رشد و پیشرفت هوش مصنوعی (AI) منجر به افزایش چشمگیر تقاضا برای قدرت پردازشی شده و نیاز به راهحلهای سختافزاری قدرتمند را بیشتر کرده است.
«کسری کریمیطار»، روزنامهنگار و منتقد بازیهای ویدئویی، در گفتوگویی جذاب و بیپرده از فرصتها و چالشهای این فناوری در این صنعت میگوید.
مدلهای هوش مصنوعی قادرند نژاد، جنسیت و سن بیماران را پیشبینی کنند،
آیا هوش مصنوعی میتواند در آینده به عنوان یک هنرمند شناخته شود؟ «عادل هرویان»، نقاش و پژوهشگر هنر معاصر، در گفتگویی دربارهی تاثیر هوش مصنوعی در هنر و جایگاه آیدا به عنوان یک هنرمند روباتی، دیدگاههای خود را با ما به اشتراک گذاشت.
در سالهای اخیر، حوزه هوش مصنوعی (AI) با رشد و نوآوری قابلتوجهی
گفتگو با عادل هرویان، نقاش و پژوهشگر هنر معاصر درباره ربات نقاش آیدا؛ آیا آیدا یک هنرمند است؟
«ایلان ماسک»؛ مالک پلتفرم ایکس کاربران را تشویق میکند تا نتایج آزمایش پزشکی خود را مانند سیتیاسکن، اسکن استخوان و… را در پلتفرم آپلود کنند تا Grok، چتبات هوش مصنوعی ایکس، بتواند نحوه تفسیر کارآمد آنها را بیاموزد.
در حالی که انقلاب هوش مصنوعی همچنان ادامه دارد، تنظیم قوانین مرتبط
چه تولیدکنندۀ محتوا باشید، چه توسعهدهنده یا کارآفرین، ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی راهکارهایی عالی برای سادهسازی و تسریع در انجام پروژهها ارائه میدهند.
تحقیقات نشان میدهد که سازمانهایی که از هوش مصنوعی در فعالیتهای مالی خود استفاده میکنند، معمولاً عملکرد بهتری دارند و بازگشت سرمایه (ROI) بالاتری را تجربه میکنند
در چند سال گذشته، پیشرفتها در زمینههای نوین، مانند هوش مصنوعی و
گیلرمو دل تورو (Guillermo Del Toro) کارگردان سینما اعتقاد دارد که هنر تولید شده با هوش مصنوعی «هنر واقعی» نیست
نهادهای نظارتی در تلاشند تا استانداردها و مقررات مناسب را برای تضمین امنیت و کارایی این فناوریها توسعه دهند.
بررسی روندهای پیشرفته فناوری، تأثیرات هوش مصنوعی در ارتباطات، و چالشهای اخلاقی در پژوهشهای علمی
بر اساس گزارش تازهای که توسط نسکام-زینوو (Nasscom-Zinnov) منتشر شده است، پیشبینی
توسعه و رشد هوش مصنوعی یک واقعیت غیرقابل انکار است. بعد از
هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۹، نزدیک به ۲۰ درصد از کل برق ایالات متحده را مصرف خواهد کرد و ناگفتهها را میگوید و قدرتهای ویرانگری را شکل میدهد که ظرف چند سال نظم ژئوپلیتیکی جهان را تغییر خواهند داد.
امروزه دانلود مقالات یکی از دغدغه های اصلی پژوهشگران می باشد. محققان
روژه llm.c نشان میدهد که اکنون میتوان مدل GPT-2 را تنها در ۲۴ ساعت و با استفاده از یک دسته ۸ تایی ا پردازندههای گرافیکی XH100 آموزش داد
قدرت پردازشی یکی از مهمترین عوامل در توسعه علوم مختلف است. این روزها با توجه به گسترش استفاده از هوش مصنوعی دسترسی به منابع محاسباتی نیز اهمیت بیشتری پیدا کرده.
پیشرفتهای سریع در به کارگیری هوش مصنوعی برای شبیهسازی در تحقیقات فیزیک و شیمی باعث شده که برخی افراد این سؤال را مطرح کنند که آیا ما اصلاً به کامپیوترهای کوانتومی نیاز خواهیم داشت یا خیر؟
یک استاد بازاریابی در دانشگاه نیویورک، بر این باور است که هوش مصنوعی جایی در میان تبلیغات مزایای انقلابی آن و ترس از نابودی بشریت ایستاده است.
در نشستی که با حضور دکتر «فلورس» و «جیمی دنیگریس» برگزار شد،
انتظار بالا از هوش مصنوعی مولد به نظارت انسانی زیادی نیاز دارد که خود در تضاد با بهرهوری است.
مدل جدید OpenAI با نام «o1» به تازگی منتشر شده و ادعا میکند که قادر به «استدلال» و حتی «تفکر» است، اما این ادعا با شک و تردید مواجه شده است.
صنایع مختلف در سراسر دنیا از بانکداری گرفته تا فیلمسازی و روزنامهنگاری این روزها تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار دارند؛ اما پرسش جدیتر اینجاست که آیا هوش مصنوعی دنیای علم را هم دگرگون خواهد کرد؟ یا حتی موفق به دریافت جایزه نوبل خواهد شد یا خیر؟
کرزوایل در کتاب جدید خود با عنوان «نقطه تکینگی نزدیکتر است»، به این سؤال پاسخ میدهد. این کتاب مجموعهای از پیشبینیها در مورد تأثیر بیشتر هوش مصنوعی بر زندگی ما است.
مدل هوش مصنوعی قدرتمند انویدیا که به عنوان رقیبی بازمتن برای GPT-4 شناخته میشود، با قابلیت تفسیر میمها، تجزیهوتحلیل تصاویر و حل مرحلهبهمرحله مسائل ریاضی معرفی شد.
با پیشرفت چشمگیر فناوری هوش مصنوعی، تنظیم مقررات مناسب برای این حوزه به یکی از مهمترین اولویتهای جهانی تبدیل شده است. این گزارش به بررسی تلاشهای بینالمللی برای تدوین مقررات هوش مصنوعی، چالشها و راهکارهای پیش روی کشورها میپردازد.
بسیاری از ما تصور میکنیم که راهاندازی یک جریان درآمدی جدید وابسته به خلاقیت است. روزانه هزاران کارآفرین و استارتاپ در تلاشاند تا با تکیه بر عنصر نوآوری و خلق محصولات جدید، توجه بخشی از بازار را به خود جلب کنند. گاهی قلاب این محصول نوآورانه به موفقیت گیر میکند و گاهی هم عدم استقبال از این محصول جدید، جز تجربه شکست چیزی برای تیم سازندگان به همراه ندارد.
«میثم کرمانی»، استاد دانشگاه و محقق در حوزه هوش مصنوعی، در دومین گردهمایی استارتاپی پاندورا به اهمیت و کاربردهای فناوری Digital Twin پرداخت.
در سومین نمایشگاه رصتا، «مهدی زارع»، استاد پژوهشگاه زلزلهشناسی و مهندسی زلزله و عضو فرهنگستان علوم، در سخنرانی خود به بررسی نقش هوش مصنوعی در ترویج علم از طریق رسانهها پرداخت.
ترکیب متاورس و هوش مصنوعی میتواند تجربهای بسیار جذاب و نوآورانه ایجاد کند و به بهبود و توسعه کسب و کارها یاری رساند. در این مقاله، به 10 مورد از مهمترین کاربردها و تاثیرات هوش مصنوعی در متاورس که به بهینهسازی عملکرد آن کمک کردهاند، اشاره خواهیم کرد و همچنین تأثیر این دو فناوری بر روی کسب و کارها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
اکتشاف علمی یکی از پیچیدهترین فعالیتهای انسانی است. ابتدا، دانشمندان باید دانش موجود را درک کرده و شکاف چشمگیری را در بین دانستهها بشر شناسایی کنند. سپس، باید پرسشی پژوهشی طرح و آزمایشی برای یافتن پاسخ طراحی و انجام دهند. سپس، باید نتایج آزمایش را تحلیل و تفسیر کنند که ممکن است پرسشهای تحقیقاتی دیگری را مطرح کند.
رباتهای چت هوش مصنوعی مانند ChatGPT تواناییهای چشمگیری دارند اما گاهی اوقات آنها در پاسخ به یک درخواست، جوابی میدهند که اصلا منطبق با این تواناییها نیست. حتما برای شما نیز این اتفاق افتاده است که پس از دریافت پاسخ از جانب چتباتهای هوش مصنوعی، به خودتان میگویید، درخواست و سوال من که جوابش این نیست.
با پیشرفت روزافزون فناوریهای هوش مصنوعی، تشخیص تفاوت میان کاربران مبتنی بر هوش مصنوعی و انسانهای واقعی در فضای مجازی چالشبرانگیزتر میشود. این امر میتواند موجب گسترش متقلبان دیجیتال و انتشار اطلاعات نادرست در اینترنت شود. در این راستا، پژوهشگران از MIT، OpenAI، مایکروسافت و دیگر مؤسسات فناوری و دانشگاهی در مقالهای جدید استفاده از «گواهینامه شخصیت» را پیشنهاد میکنند؛ یک روش تأیید هویت که به افراد امکان میدهد انسان بودن خود را در فضای آنلاین اثبات کنند، درحالیکه حریم خصوصیشان نیز حفظ میشود.
دومین گردهمایی فعالان هوش مصنوعی و پنجمین رویداد سالیانه هوش مصنوعی فیس کاپ، چهارشنبه گذشته با حضور بیش از ۵۰۰ شرکتکننده و کارشناسان برجسته این حوزه، در تهران برگزار شد. در این پنل با موضوع «پنل تخصصی هوش مصنوعی»، آرش سروری به عنوان میزبان، گفتوگوهایی پیرامون آینده هوش مصنوعی با بهاره شریفیان، مدیر مجموعه سپاس؛ مهدی هاشمی، معاون توسعه کسب و کار سرآوا؛ و دکتر محمد صبری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد، انجام داد. در این نشست، بر چالشها، فرصتها و آینده هوش مصنوعی در ایران و همچنین نقش صنعت و دانشگاه در توسعه این فناوری تأکید شد.
هوش مصنوعی، فناوری نوین بشر به شمار میآید و میتوان گفت که به تازگی در میان عموم مردم جامعه رواج پیدا کرده است. به همین دلیل، ممکن است نحوه عملکرد آن برای برخی افراد کمی نامشخص باشد. عبارت «شفافیت» در هوش مصنوعی به منظور رفع این ابهام مطرح شده است. شفافیت در این حوزه موجب افزایش اعتماد، عدالت و رعایت قوانین خواهد شد.
جهان ما به طرز شگفتانگیزی در حال دیجیتال شدن است. هر روز و هر ساعت حجم زیادی از دادهها تولید میشود که میتوان آن را به یک گنجینه پنهان تشبیه کرد. اما چگونه میتوان از این گنج برای ارتقاء عملکرد و ایجاد نوآوری بهرهبرداری کرد؟
هوشیو رسانهای تخصصی در حوزه هوش مصنوعی است که با هدف ایجاد محیطی فراگیر و پویا به ترویج و ارتقای این دانش میپردازد. ما تلاش میکنیم تا علاقهمندان به این حوزه درک عمیقتری از هوش مصنوعی پیدا کنند، از جدیدترین تحولات آن در ایران و جهان مطلع شوند و فعالان و پیشروان این صنعت را بشناسند. هوشیو با تمرکز بر تولید محتوای چندرسانهای شامل ویدئوکست، پادکست، موشنگرافیک و … تجربهای جذاب و آموزنده برای مخاطبان فراهم میکند. همچنین، هوشیو با پوشش رسانهای گسترده رویدادهای هوش مصنوعی در ایران و جهان، بستری را برای اطلاعرسانی و تعامل میان فعالان و علاقهمندان این حوزه ایجاد کرده است.