کلاهبرداری مدرن با نقاب هوش مصنوعی
تحقیقات نشان میدهد کلاهبرداران با ایجاد رزومههای تقلبی، عکسهای حرفهای، وبسایتها و پروفایلهای لینکدین جعلی، خود را بهعنوان کاندیدای ایدهآل برای مشاغل دورکار معرفی میکنند. این تهدید، که به لطف فناوری هوش مصنوعی گسترش یافته، به یکی از چالشهای بزرگ شرکتها تبدیل شده است. طبق پیشبینی شرکت گارتنر، تا سال ۲۰۲۸ از هر چهار متقاضی شغل، یکی جعلی خواهد بود.
این کلاهبرداران پس از استخدام میتوانند اسرار شرکتها را بدزدند یا بدافزار نصب کنند. داوید موچادلو، همبنیانگذار شرکت امنیتی Vidoc Security، در مصاحبهای با CBS News از تجربهای شوکهکننده گفت:«در یک مصاحبه آنلاین، متقاضی که از فیلتر هوش مصنوعی برای تغییر چهره استفاده کرده بود، پس از امتناع از انجام یک تست ساده (قرار دادن دست جلوی صورت) شناسایی شد.»
این شرکت حالا فرآیند استخدام خود را تغییر داده و مصاحبههای حضوری را الزامی کرده است.
موارد مشابه در سطح بینالمللی نیز گزارش شده است. وزارت دادگستری آمریکا شبکههایی از کلاهبرداران کره شمالی را کشف کرده که با هویتهای جعلی در مشاغل فناوری آمریکا استخدام میشوند تا میلیونها دلار به برنامه تسلیحاتی این کشور منتقل کنند.
این تهدیدات، شرکتهای غیرتخصصی را که فاقد تیمهای امنیتی پیشرفته هستند، در معرض خطر قرار داده است. برای مقابله، کارشناسان توصیه میکنند که پروفایلهای لینکدین با دقت بررسی شوند، سؤالات محلی و فرهنگی پرسیده شود و در نهایت، مصاحبههای حضوری برگزار گردد تا از واقعی بودن متقاضیان اطمینان حاصل شود.