Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 Pepper؛ رباتی که با تکیه بر گفتار درونی تعاملات خود با انسان‌ها را بهبود می‌بخشد

Pepper؛ رباتی که با تکیه بر گفتار درونی تعاملات خود با انسان‌ها را بهبود می‌بخشد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

آیا تا به حال از خود‌تان پرسیده‌اید که چرا ربات هوشمند خانگی‌تان سؤالات شما را به درستی متوجه نمی‌شود؟ یا چرا برنامه‌کابردی مسیریابی‌تان به جای اتوبان شما را به خیابان‌های فرعی کشانده است؟ گروهی از محققان هوش مصنوعی رباتی به نام Pepper طراحی کرده‌اند که «با صدای بلند فکر می‌کند» و بدین ترتیب کاربران می‌توانند افکار او را بشنوند و درک بهتری از تصمیمات و انگیزه‌های او به دست آورند.

شاید اگر افکار ربات‌ها را بشنوید، بیشتر به آن‌ها اعتماد کنید. شنیدن افکار ربات‌ها درک آن‌‌ها را برای انسان‌های عادی آسان‌تر می‌کند و برای شناخت آن‌ها دیگر نیازی به دانش فنی و مهندسی نیست. به تعبیری، بهتر می‌توانیم با ربات‌‌ها همکاری کنیم و تعامل داشته باشیم.

گفتار درونی Inner speech در میان انسان‌ها امری رایج و متدوال است و با تکیه بر آن می‌توانیم درست فکر کنیم، به رفتار و کردار خود جهت ببخشیم و برای اخذ تصممیات بهتر، موقعیت‌ها را ارزیابی می‌کنیم. دانشمندان برای بررسی تأثیرات گفتار درونی بر روی اعمال ربات‌ها، رباتی موسوم به Pepper ساخته‌اند که با خودش حرف می‌زند. سپس از گروهی از افراد خواستند با رعایت آداب معاشرت، یک قرار شام با Pepper ترتیب دهند تا دانشمندان بتوانند تأثیرات گفتار درونی را بر تعاملات انسان-ربات بررسی و مطالعه کنند.

طی آزمایشات، دانشمندان متوجه شدند Pepper با اتکا به گفتار درونی بهتر می‌تواند شرایط دشوار را کنترل و مدیریت کند. در  این آزمایشات، یکی از کاربران از Pepper خواست دستمال سفره را در گوشه‌‌ی اشتباهی از میز، که مغایر با قوانین آداب معاشرت بود، بگذارد. پس از آن، Pepper شروع به پرسیدن سؤالاتی از خود کرد و اینگونه نتیجه گرفته که کاربر در مورد جای صحیح قرار دادن دستمال اشتباه می‌کند. Pepper برای اطمینان از این موضوع، به درخواست کاربر عمل کرد که در نهایت موجب شد ربات بیشتر به صحبت کردن با خود بپردازد.

ارزیابی عملکرد Pepper

دانشمندان عملکرد Pepper را به هنگام استفاده از گفتار درونی و بدون استفاده از آن با یکدیگر مقایسه کردند و متوجه شدند زمانی‌که ربات با خود صحبت می‌کند، نرخ تکمیل کار Task-completion rate بیشتری دارد.  Pepper با استفاده از گفتار درونی توانست از الزمات اخلاقی و عملی بین‌المللی که برای ربات‌های مشارکتی تعیین شده پا را فراتر بگذارد و عملکردی به مراتب بهتر از این ربات‌ها داشته باشد. الزمات اخلاقی و عملی مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها و رهنمون‌ها هستند که ماشین‌ها، از هوش مصنوعی انسان‌نما تا بازوهای مکانیکی فعال در خط تولید کارخانه از آن‌ها پیروی می‌کنند.

توانایی این ربات مردم را به تعجب واداشت. این رویکرد Pepper را از ماشین‌های معمولی متمایز می‌کند، چرا که با تکیه بر آن می‌تواند دلیل بیاورد و فکر کند. گفتار درونی شرایطی را برای ربات‌ها و انسان‌ها فراهم می‌آرود تا با یکدیگر همکاری کنند و از موقعیت‌های دشوار و حساس عبور کنند.

هرچند شنیدن افکار ربات‌ها به بهبود تعاملات میان انسان‌ها و ربات‌ها کمک می‌کند، اما به اعتقاد برخی گفتار درونی تأثیر چندانی ندارد، زیرا ربات مدتی را صرف صبحت کردن با خود می‌کند و در نتیجه تکمیل و انجام کار مدت زمان بیشتری طول می‌کشد. گذشته از این، گفتار درونی ربات محدود است، زیرا دانش پژوهشگرانی که این قابلیت را در این ربات گنجانده‌اند، محدود است.

به عبارت دیگر، این پژوهشگران در حال ساخت رباتی هستند که صحبت کردن را دوست دارد. به گفته این پژوهشگران، برنامه‌های کاربردی مسیریابی، دوربین‌های تعبیه‌شده در تلفن همراه، ربات‌های پزشکی حاضر در اتاق عمل و ماشین‌ها و کامپیوترهایی از این دست می‌توانند از مزایای این قابلیت، یعنی صحبت کردن با خود، بهره‌مند شوند. علاوه بر این، گفتار درونی در مواقعی که از ربات‌ها و کامپیوترها برای ارزیابیی موقعیت کمک می‌گیریم، نیز می‌تواند مفید باشد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]