آیا توکنیزاسیون، هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی در امور مالی موثر خواهند بود؟
معرفی هوش مصنوعی دنیای جدیدی بر روی فناوری و دانش باز کرده است. به طوری که بسیاری از مطالعات علمی حول محور هوش مصنوعی در حال انجام است. میزان پتانسیل و اهمیت توکنیزاسیون یا توکنسازی در تغییر امور مالی یکی از مباحثی است که امروزه با توجه ویژهی کارشناسان همراه بوده است.
متخصصان این حوزه معتقدند که برای این امر میبایست زیربنای شبکههای دیجیتالی را که توسعه و گسترش توکن در بستر آنها اتفاق میافتد، ارتقا داد و آنها را بهبود بخشید.
در این مطلب همراه ما باشید تا با نظر رئیس ادارهی پول سنگاپور، دربارهی پتانسیل توکنیزاسیون و ترکیب آن با محاسبات کوانتومی و هوش مصنوعی، در تغییر امور مالی آشنا شوید.
دیدگاه راوی منون (Ravi Menon)
«راوی منون» که سابقه مدیریت اداره پول سنگاپور را در کارنامه دارد، بیان میکند که در حال حاضر زیربنای شبکههای دیجیتالی موجود در جهان برای پشتیبانی از استفاده از توکنهای دیجیتال در اکوسیستمهای مالی دنیا مناسب نیستند.
آقای منون در کنفرانس سه روزهای که در سوئیس توسط انجمن پوینت زیرو (Point Zero Forum) برگزار شد؛ دربارهی «چشمانداز همگرایی هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی و توکنیزاسیون و پتانسیل آن برای ایجاد تغییر امور مالی در جهان» به سخنرانی پرداختند.
او در این سخنرانی گفت:« برای دستیابی به یکپارچهسازی تراکنشهای مالی در سطح جهان، به یک شبکه دارایی دیجیتال باز که از قابلیت همکاری بینالمللی برخوردار بوده و منطبق بر الزامات نظارتی باشد، نیاز داریم که در حال حاضر نیز تلاشهای امیدوارکنندهای در این زمینه صورت گرفته است.»
در این رابطه منون بیان کرد:« بانک تسویه حسابهای بینالمللی برای اولین بار اصطلاح (Finternet) را به عنوان یک سیستم مالی جهانی یکپارچه پیشنهاد داده است. این سیستم، امکان ارتباط یکپارچه و هماهنگ را برای اکوسیستمهای مالی مختلف در جهان فراهم میکند.»
همچنین در این زمینه، ادارهی پول سنگاپور به همراه شرکای صنعتی خود، پروژهای را تحت عنوان Global Layer One که به اختصار به صورت GL1 نوشته میشود را آغاز کردهاند که اساسنامهی مربوط به این پروژه نیز در هفته گذشته منتشر شده است.
آقای منون در این باره اظهار کرد:« این سیستم، به عنوان یک زیرساخت دیجیتالی، از تراکنشهای فرامرزی با استفاده از داراییهایی که به صورت توکن درآمدهاند پشتیبانی خواهد کرد.»
همچنین دربارهی هوش مصنوعی، آقای منون معتقد است:« حکمرانی مرتبط با این فناوری میبایست به درستی شکل بگیرد تا بتوان از پتانسیلهای آن برای بهبود و ارتقای خدمات مالی استفاده کرد. ایشان بیان میکند که در رابطه با حکمرانی و حاکمیت درست هوش مصنوعی میبایست به چهار اصل توجه کرد.»
حفاظت از امنیت دادهها، قابل تحلیل و توضیح بودن دادهها، احساس مسئولیت در قبال تصمیمات و قابل قبول بودن نتایج، چهار اصلی هستند که آقای منون به آنها اشاره کرده است.
آقای منون افزود:« با توجه به تضادهایی که بین کشورهای دنیا در نحوه بکارگیری هوش مصنوعی و قوانین نظارتی بر آن وجود دارد، میبایست قوانین جامعی را در این زمینه به سرعت تنظیم کرد تا بتوان به یک هماهنگی و اجماع جهانی دربارهی استفاده از هوش مصنوعی در امور مالی رسید.»
علاوه بر این، آقای منون ضمن تاکید بر استفاده هماهنگ از هوش مصنوعی، خطرات استفاده از هوش مصنوعی را نیز مدنظر قرار میدهد و اشاره کرد که این فناوری با خطراتی همچون تهدید سیستمهای بینبانکی و سرویسهای رمزنگاری همراه است.
جمعبندی
منون در پایان سخنرانی خود افزود:« با توجه به مزایای بسیار زیاد فناوری هوش مصنوعی، موج جهانی استفاده از این فناوری به رشد خود ادامه خواهد داد؛ اما باید مدیریت درست آن را مورد توجه قرار داد تا از خطرات موجود در این فناوری مصون ماند. به طور خلاصه، میتوان گفت که خطرناک بودن یا نبودن یک فناوری به نحوه برخورد، نوع پاسخ و استفاده ما از آن بستگی دارد.»