Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 نشست علمی «آینده مشاغل و مشاغل آینده» برگزار شد

نشست علمی «آینده مشاغل و مشاغل آینده» برگزار شد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

بیست و هشتمین نشست علمی «آینده مشاغل و مشاغل آینده» با موضوع رسانه توسط معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی برگزار شد.

دکتر طاهره ایوبی، پژوهشگر و متخصص مدیریت رسانه، در جریان برگزاری این نشست علمی به سخنرانی پرداخت و ضمن بررسی فرصت‌ها و چالش‌های فراروی حوزه رسانه و ارتباطات، بر آمادگی فعالان و دست‌اندرکاران امور رسانه و ارتباطات برای مواجه شدن با پیشرفت‌های علمی و دیگرگونی‌های این حوزه به‌ویژه استفاده از فناوری هوش مصنوعی و پرداختن به حوزه تحقیقات میان‌رشته‌ای تأکید کرد.

او درباره اینکه در آینده بر اثر تحولات ناشی از پیشرفت علم و به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی ممکن است چه تعداد رشته و شغل در حوزه رسانه دچار افت یا تحول شوند گفت: چون تکنولوژی به کمک رسانه می‌آید و استفاده از آن آسان می شود، مشاغل اداری، مشاغل مربوط به تولید محتوا و مشاغل نظارتی بخشی از مشاغلی هستند که به علت توانایی هوش مصنوعی برای جایگزینی انسان حذف خواهند شد. البته این فرایند حذف شدن ناگهانی نیست و به‌تدریج انجام خواهد پذیرفت‌. اما اندک‌اندک فضای فیزیکی معنای فعلیِ خود را از دست خواهد داد و تجهیزات فنی کوچک‌تر می شوند و ساختار مدیریتی به سمت مدیریت تخت پیش خواهد رفت.‌ یعنی ساختار مدیریتی فعلی با روابط مجازی جایگزین خواهد شد.

آینده مشاغل و مشاغل آینده

این متخصص مدیریت رسانه در تکمیل این مطلب اضافه کرد: مهم‌ترین نکته در این زمینه تفکر خلاق و خارج از چهارچوب است. ما به رسانه‌ها با توجه به قدرتی که برایشان در نظر گرفته‌ایم اعتماد زیادی داریم. شاید وقت آن است که رسانه‌های شخصی را نیز بپذیریم. این فرایند بر تکنولوژی منطبق است؛ مشکل ما این است که ما تمرکز زیادی روی رسانه‌ها داریم.

وی با اشاره به ارزش و اهمیت نگاه میان‌رشته‌ای توضیح داد: در گذشته نیز افرادی به‌عنوان حکیم شناخته می‌شدند که به علوم مختلف تسلط داشتند. با گذشت زمان و تخصصی شدن رشته‌ها این پدیده کمرنگ‌تر شد و نتیجه دید تخصصی فناوری‌های نو، مثل هوش مصنوعی، بود. اما در بحث‌های اجتماعی برای تأثیرگذار بودن بر جامعه باید تا حدی دید میان‌رشته‌ای داشت. روانشناسی شخصی یکی از همین مثال‌ها برای دید میان‌رشته‌ای است که در دوره‌های قبلی انقلاب صنعتی دیده می‌شد.

این پژوهشگر، که به نقش مهم هوش مصنوعی و اثرگذاری حتمیِ آن بر مشاغل آینده در حوزه رسانه واقف است، به‌روزرسانی سرفصل‌های آموزشی رشته‌هایی مانند ارتباطات در مراکز آموزش عالی مهم مانند دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی و… را لازم شمرد و افزود: هر رشته‌ای مباحث پایه دارد که باید تدریس شود. این که مدیریت رسانه به‌عنوان رشته‌ای جدید تعریف شده رویداد جدیدی است که مبانی مدیریتی را با رسانه ترکیب کرده و موجب شده تا این رشته گستره جدیدی را شامل شود. سرفصل‌های این رشته به‌مرور به سمت بازرگانی و تبلیغات خواهد رفت. هزینه‌ها و زندگی روزمره ایجاب می کند تا فرد به سمت مهارت محوری حرکت کند تا بتواند درآمدزایی کند. لذا آموزش دانشگاهی باید به این سمت حرکت کند. البته دانشجویان و دانش‌آموزان عصر جدید در مسائل دیجیتال و تکنولوژی‌های نو از نسل قبلی جلوتر هستند.

دکتر ایوبی در پایان سخنانش گفت: توصیه من به فارغ‌التحصیلان و دانش‌آموختگان رشته‌های حوزه رسانه این است که خود را محدود به آموزه‌های دانشگاهی نکنند و مهارت‌های لازم برای زندگی و کار بهتر را کسب کنند. همچنین با تکنولوژی همراه شوند و از آن استفاده کنند. شناخت بیشتر می‌تواند تأثیر بر مخاطب را بیشتر کند و این هدف نهایی رسانه است.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]