Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 با سه ربات رزمی مبتنی بر هوش مصنوعی ایران آشنا شوید

با سه ربات رزمی مبتنی بر هوش مصنوعی ایران آشنا شوید

زمان مطالعه: 2 دقیقه

با توجه به تهدیداتی که در سال‌های اخیر پیرامون کشور ایران وجود داشته، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از مدت‌ها قبل اقدام به ساخت و طراحی تجهیزات جدید مانند ربات رزمی و بهینه‌سازی آن کرده‌اند. ارتش ایران همواره به دنبال نوآوری بوده و پرقدرت به‌سوی تجهیزات جدید قدم برداشته است تا در صورت وقوع جنگ احتمالی از قدرت بالایی برخوردار باشد. یکی از عرصه‌هایی که در آن فعالیت و موفقیت‌های زیادی داشته، رباتیک و هوش مصنوعی بوده است.

استفاده از رباتیک و هوش مصنوعی در ارتش مدت‌هاست که در دنیا مرسوم شده و تمرکز زیادی روی استفاده از تجهیزات بدون سرنشین بوده است. ایران نیز مدت‌ها قبل با رونمایی از ربات رزمی – شناسایی «نذیر»، نشان داده که بر این فناوری تسلط دارد.

ربات رزمی نذیر

ربات رزمی

ربات نذیر یکی از دستاوردهای نیروی زمینی ارتش است که در فروردین‌ماه سال 94 از آن رونمایی شده است. نذیر خودرویی با 6 چرخ و قابلیت حرکت بالا در محیط‌هایی مانند دشت‌های وسیع و سطوح ناهموار است.

این ربات رزمی به چند نوع سلاح مجهز است. یک تیربار 62.7 میلی‌متری، دو موشک پرتاب ضدهوایی یا دو موشک ضد زره در داخل این خودرو تعبیه شدند که در میدان‌‎های نبرد کاربرد فراوانی دارند. در صورت نیاز این سلاح‌ها از دریچه‌هایی خارج و آماده شلیک می‌شوند.

نقطه قوت دیگر ربات نذیر داشتن موتور الکتریکی است که به آن کمک می‌کند تا در صورت نیاز بدون صدا در مکان‌هایی حاضر شود. برد آن تقریباً 2 کیلومتر است و از راه دور کنترل می‌شود. نذیر همچنین مجهز به نارنجک‌اندازهای دودزایی است که در اطراف آن تعبیه شده و به استتار بهتر کمک می‌کند.

در قسمت جلویی ربات نذیر یک سامانه شناسایی اپتیکی نصب شده که توان تشخیص و هدف‌گیری در شب، روز و شرایط نامساعد جوی را تسهیل می‌کند. این ربات همچنین توان حمل بار تا 600 کیلوگرم را هم دارد.

ربات رزمی حیدر

ربات رزمی

این ربات یکی از دستاوردهای سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی  نیروی زمینی ارتش است که در مهرماه 1398 از آن رونمایی شد. این ربات شبکه‌محور است و در رده ربات‌های کوچک قرار دارد. از این ربات رزمی می‌توان در کارکردهای تیربارچی، انتحاری و شناسایی استفاده کرد. این ربات‌ها می‌توانند با اتصال شبکه‌محور به یکدیگر و تشکل یگانی رباتیک، عملیات چندجانبه اجرا کنند.

همچنین ربات رزمی حیدر انتحاری برای نابودن کردن تانک‌ها و نیروی زرهی مناسب است. به‌غیراز این ربات انتحاری برای منهدم کردن دسته‌های نیروهای پیاده هم کاربرد دارد.

ربات جنگجوی کاراکال

ربات رزمی

جدیدترین دستاورد نیروی زمینی ارتش این ربات است که در مهرماه 1399 از آن رونمایی شد. طبق ادعای مسئولان، ربات رزمی کاراکال یک ربات زمینی بسیار چابک است که سیستم تعلیقی مستقل دارد. کاراکال 30 کیلومتر در ساعت سرعت دارد و با این سرعت برد عملیاتی مناسبی را در اختیار فرماندهان در عرصه نبرد ارائه می‌دهد.

کاراکال قابلیت‌های بسیار دیگری هم دارد که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به توانایی حمل سلاح‌های سبک و نیمه‌سنگین، سیستم کنترل از راه دور هوشمند و مسافت‌یاب لیزری و همچنین سامانه اپتیکی، اشاره کرد.

 

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]