Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 هزینه ۲۷ میلیارد تومانی برای توسعه زبان فارسی در محیط رایانه‌ای تا به امروز

هزینه ۲۷ میلیارد تومانی برای توسعه زبان فارسی در محیط رایانه‌ای تا به امروز

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در لایحه بودجه ۱۴۰۱ عنوان شده است که دولت به منظور توسعه فرهنگ، خط و زبان فارسی در محیط رایانه‌ای، بودجه‌ ۶۵۳ میلیون تومانی در نظر گرفته است. این در حالی است که بر اساس آمارهای پیش رو، در هجده سال گذشته، چیزی در حدود ۲۷ میلیارد و ۲۲۱ میلیون تومان برای این موضوع صرف شده است.

دولت در ابتدای هفته، لایحه بودجه ۱۴۰۱ را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد. طبق این لایحه به طور ویژه در قالب اعتبار طرح تملک دارایی سرمایه‌ای یا بودجه عمرانی، مبلغ ۶۵۳ میلیون تومان به توسعه فرهنگ و خط و زبان فارسی در محیط رایانه‌ای اختصاص خواهد یافت.

بر طبق پیش‌بینی‌هایی که صورت گرفته است، در لایحه بودجه از سال ۱۳۸۲ تا سال ۱۴۰۳ برای توسعه فرهنگ و خط و زبان فارسی در محیط رایانه‌ای، در بخش بودجه‌های عمرانی ۲۷ میلیارد و ۹۴۱ میلیون تومان صرف شده است که تا پایان سال ۱۳۹۵ به صورت مشخص ۲۶ میلیارد و ۴۸۱ میلیون تومان صرف این پروژه شده است.

زبان فارسی
در طول سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ که دولت دکتر روحانی و مجلس دهم بر روی کار بودند و وزیر ارتباطات، جهرمی بود، فقط ۴۰ میلیون تومان برای توسعه فرهنگ و خط و زبان فارسی صرف شده بود؛ اما با روی کار آمدن مجلس یازدهم، این رقم به ۷۰۰ میلیون تومان رسید که البته برای سال آینده نیز ۶۵۳ میلیون تومان در این مورد پیش‌بینی شده است.

 

چنانچه این رقم به تصویب برسد، تا سال ۱۴۰۳ تنها به ۶۷ میلیون تومان دیگر نیاز خواهد بود، تا اعتبارات در نظر گرفته‌شده برای توسعه فرهنگ و خط و زبان فارسی در محیط رایانه‌ای، به انجام برسد.

یکی از موضوعات موردتأکید در خصوص محتوایی شبکه ملی اطلاعات، توسعه خط و زبان فارسی در فضای مجازی است. در واقع، از سال ۱۳۸۰ دبیرخانه شورای عالی اطلاع‌رسانی، برنامه‌ای را با عنوان توسعه خط و زبان فارسی در محیط رایانه‌ای تعریف کرده است که شامل زیرپروژه‌هایی از جمله مقوله فونت، ویراستاری و ویرایش، دادگان معنایی، دادگان نحوی، اسکن کردن دیجیتالی محتوا به‌گونه‌ای که از طریق موتورهای جست‌وجو قابل‌جست‌وجو باشد، خطایاب املایی فارسی و… است؛ مواردی که درحال‌حاضر، برخی از آن‌ها به‌صورت رایگان در نرم‌افزارهای خارجی در دسترس است.

در واقع، اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در ادبیات عمومی با بودجه عمرانی شناخته می‌شود. این بخش از اعتبارات، به سرمایه‌گذاری دولت برای توسعه کشور مربوط می‌شود که در حقیقت باید توجیه اقتصادی داشته باشند. لازم به توضیح است که تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، ساخت فضاهای جدیدی است که در آینده تبدیل به سرمایه‌های ملی خواهند شد و منابع تازه‌ای برای دولت‌ها فراهم خواهند کرد.

زبان فارسی

دولت کنونی مصوب کرده است که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، رقم ۶۶۱ میلیارد تومان برای تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در بخش عمومی در نظر گرفته شود. لازم به ذکر است، مقرر گردید حدود یک دهم از این رقم، صرف توسعه خط و زبان فارسی در محیط‌های رایانه‌ای شود. موضوعی که نیازمند تصویب مجلس شورای اسلامی است.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]