Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 حسین مطلبی کارشناس هوش مصنوعی از ورود حوزه علمیه به حوزه هوش مصنوعی خبر داد

حسین مطلبی کارشناس هوش مصنوعی از ورود حوزه علمیه به حوزه هوش مصنوعی خبر داد

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

روز چهارشنبه دوازدهم خرداد، حسین مطلبی ، پژوهشگر فضای مجازی و هوش مصنوعی مهمان تلفنی برنامه «گفت‌وگوی علمی» رادیو گفت‌وگو بود.

در این برنامه مطلّبی درباره چالش‌ها و خلا‌های قانونی توسعه هوش مصنوعی صحبت کرد.

از نظر مطلّبی، اصلی‌ترین چالش در ارتباط با قوانین توسعه هوش مصنوعی شکاف مسئولیتی است. او در توضیح این چالش گفت که در هوش مصنوعی اگر خطایی رخ دهد تشخیص اینکه این خطا را چه کسی انجام داده- کاربر، تولیدکننده یا خود هوش مصنوعی- دشوار است.

به نظر مطلّبی تشخیص و درک فرایند و چگونگی اتخاذ تصمیم‌ها در هوش مصنوعی بسیار دشوار است و اگر هوش مصنوعی توضیح‌‎پذیر شود تشخیص مسئولیت هم آسان‌تر خواهد شد.

در ادامه گفت‌وگو بحث به مسئله آینده هوش مصنوعی در ایران نیز کشیده شد. در این بخش این پژوهشگر فضای مجازی تاکید کرد که استفاده از هوش مصنوعی در آینده گسترش بیشتری خواهد یافت و طبیعتاً مسائل مربوط به آن نیز متنوع‌تر و وسیع‌تر خواهد شد. به‌زعم حسین مطلبی مسائلی که امروز درباره انسان، به‌عنوان تنها عامل هوشمند، وجود دارد در آینده برای هوش مصنوعی نیز مطرح خواهد شد.

حسین مطلبی

مطلّبی همچنین در بخش‌هایی از صحبت‌هایش به پیچیده‌تر شدن هوش مصنوعی در آینده نیز اشاره کرد. از نظر او هوش مصنوعی موضوعی میان‌رشته‌ای است و باید متخصصان حوزه‌های دیگر مانند متخصصان فقه، فلسفه و متخصصان فنی و حقوقی با یکدیگر همکاری بیشتری داشته باشند و درباره آینده هوش مصنوعی سناریوهای مختلف را بررسی کنند.

مطلّبی در بخش پایانی صحبت‌هایش درباره فعالیت‌های‌ حوزه علمیه قم در حوزه‌های مربوط به هوش مصنوعی صحبت‌هایی مطرح کرد. به گفته این کارشناس فضای مجازی در حوزه علمیه قم اخیراً پروژه‌ای برای استفاده از هوش مصنوعی در فرایند اجتهاد و تفقه کلید زده شده است. همین پروژه بحث‌های جدید و جدی‌تری را درباره هوش مصنوعی در حوزه علمیه قم پدید آورده است.

گفتنی است برنامه «گفت‌وگوی علمی» با حضور خبرگان علمی و نخبگان فناوری در حوزه‌های مالکیت فکری، توسعه علمی و پیش‌بینی‌های آتی علم و فناوری پخش می‌شود. «گفت‌وگوی علمی» روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت ۲۱:۰۰ به مدت ۶۰ دقیقه از رادیو گفت‌وگو پخش می‌شود.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]