Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 گردهمایی فعالان حوزه فناوری هوش مصنوعی و علوم اسلامی در مدرسه معصومیه قم

گردهمایی فعالان حوزه فناوری هوش مصنوعی و علوم اسلامی در مدرسه معصومیه قم

زمان مطالعه: 2 دقیقه

با حمایت ستاد راهبردی فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه، گردهمایی فعالان حوزه فناوری هوش مصنوعی و علوم اسلامی در مدرسه معصومیه قم و با حضور عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

محمدرضا قاسمی، دبیر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه، در ابتدای این نشست به اولین همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی که با مشارکت حدود 70 موسسه علمی و نهاد اجرایی برگزار شد، اشاره کرد و اعلام کرد این ستاد که با تدبیر آیت‌الله اعرافی شکل گرفته، ضمن تجمیع ظرفیت‌های حوزوی نسبت به استفاده از هوش مصنوعی در تولید دانش اسلامی، به بررسی علمی این فناوری از نظر مبانی اسلام می‌پردازد.

به گفته او این ستاد علاوه‌بر 5 نهاد کلان حوزوی 12 نهاد موثر حاکمیتی را نیز دربر دارد و همچنین از ظرفیت 10 نفر از متخصصین حوزه فناوری‌های هوشمند در موارد مربوط به هوش مصنوعی، بلاکچین، اینترنت اشیاء، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده بهره می‌برد.

یکی از افراد حاضر در گردهمایی فعالان حوزه هوش مصنوعی و علوم اسلامی حجت‌الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا بود. ایشان با تاکید بر اهمیت شناخت جایگاه فناوری هوش مصنوعی در علوم راهبردی، مدعی شد که تکنولوژی‌های اطلاعاتی به یکباره قواعد را جابجا کرده، مرزها را تغییر داده و دنیای نوینی ایجاد کرده است. به اعتقاد او ایران هم مانند کشورهای مختلف دیگر در زمینه تکنولوژی اطلاعاتی اقدامات و برنامه‌ریزی‌هایی داشته؛ تا جایی که در فضای بین‌الملل نقش مرجعیتی پیدا کرده است.

ایشان در پایان اشاره کرد که حوزه‌های علمیه با استفاده از هوش مصنوعی توانسته‌اند منابع دیجیتالی را در اختیار طلاب قرار دهند و باعث تسریع پژوهش و تولید علم شوند. به عقیده او در حوزه نانو هم بیشتر به صورت تکنیکال برخورد می‌شود، اما در حوزه هوش مصنوعی فضای فیزیکال بیشتری جریان دارد و درک و احساس همه از طریق صفر و یک جهانی در حال شکل‌گیری است. به نظر او فعالیت حوزه در این زمینه‌ها باعث تقویت عقبه نظام اسلامی و جهان اسلام می‌شود.

حجت‌الاسلام محسن انبیائی از دیگر افراد حاضر در این گردهمایی بود و گفت: «در روش استنباطی مقام معظم رهبری ادله اصول علمیه انصراف دارند، یعنی در مسائل شبیه این، نه برائت و نه احتیاط جاری می‌شود. البته درخصوص هوش مصنوعی با عناوین زیادی روبرو هستیم که شاید برخی در فقه حرام باشند و برخی هم حلال. به‌هرحال بررسی فلسفه فناوری هوش مصنوعی ضرورت اولیه ما در این رابطه است که حوزه‌های علمیه باید حتما به آن بپردازند. باید به خوبی به این دو موضوع توجه شود که هوش مصنوعی در چه بستری شکل گرفته و به چه سمت‌و‌سویی خواهد رفت.

دکتر سید سعید حسینی اما به اهمیت بومی‎سازی در کشور پرداخت. به نظر او قبل از صحبت درباره هوش مصنوعی باید درباره بسترهای داده هوش مصنوعی بحث کرد. او معتقد است قرآن و سایر کتب دینی منابع و بسترهای داده هوش مصنوعی هستند. دکتر حسینی معتقد است فعالان در کشورهای اسلامی باید شبکه‌های اجتماعی را بومی‎سازی کنند.

دکتر حسینی که استاد دانشگاه صحار عمان است درخصوص لزوم بومی‌سازی شبکه اجتماعی گفت: «داده‌های ما دارند توسط واتس‌اپ جمع‌آوری می‌شوند، داده‌های نوشتاری، صوتی و ویدئوی ما توسط دشمنان ما در حال جمع‌آوری هستند.

دیگر فرد حاضر در گردهمایی فعالان حوزه هوش مصنوعی و علوم اسلامی حجت‌الاسلام سعید صراف‌زاده بود. ایشان نیز گفت: «یکی از چیزهایی که در بحث هوش مصنوعی اثرگذار است هدف بکارگیری و کاربست‌های هوش مصنوعی است. به نظر این فناوری در فرآوری اطلاعات، دخالت در موضوع شناسی، بررسی خطا و انجام استنتاج می‌تواند موثر باشد و این‌ها کاربست‌های این تکنولوژی هستند.

دکتر محمدرضا قاسمی هم از دیگر افراد حاضر در گردهمایی فعالان حوزه هوش مصنوعی و علوم اسلامی بود که از تشکیل سه کارگروه مطالعات تحلیلی و راهبردی، کارگروه علمی در قالب فقهی، فلسفی، حقوقی، اخلاقی و پیامدهای اجتماعی و همچنین کارگروه فنی با محوریت کاربست هوشمندانه فناوری هوش مصنوعی در تولید دانش اسلامی خبر داد.

قاسمی گفت با دعوت از متخصصین، صاحب‌نظران و دغدغه‌مندان دعوت کرد که از طریق پایگاه رسمی ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه به آدرس itsetad.ir برای عضویت در کارگروه‌ها و شرکت در فراخوان‌ها ثبت‌نام کنند.

در پایان در گردهمایی فعالان حوزه هوش مصنوعی و علوم اسلامی از نشان ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه توسط حجت‌الاسلام والمسلمین پارسانیا رونمایی شد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]