پوشش رسانه‌ای جیتکس ۲۰۲۴ | با ما همراه باشید

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 خانه هوشمند بدون کلید در پراگ

خانه هوشمند بدون کلید در پراگ

زمان مطالعه: 4 دقیقه

خانه هوشمند ویلا سوفیا که در یک ناحیه شیب‌دار بالاتر از پراگ در منطقه تروجا واقع شده است، روی درب‌های خود هیچ کلیدی ندارد، روی دیوارهای آن هیچ سوییچ روشن و خاموش‌کردن نور وجود ندارد، اما این خانه می‌‌تواند به صورت خودکار پیانو بنوازد!

این ساختمان می‌‌تواند هنگام بارش باران پنجره‌‌ها را ببندد و بسته به علاقه صاحب‌خانه، مطالبی را که از اینترنت انتخاب کرده است، با صدای بلند بخواند. این خانه که طراحی داخلی آن به شکل مارپیچ است و چشم‌اندازهای پانوراما دارد، با مساحت 5100 فوت مربع، با فناوری هوش مصنوعی کنترل می‌‌شود.

میکائلا پانکووا جشنواره‌‌های معماری Open House Prague را سازماندهی می‌‌کند و در این خانه با همسرش کارل پانک و دختران‌شان، صوفیا و ورونیکا زندگی می‌‌کند. او درباره این مکان می‌‌گوید: «این خانه مانند مغز است؛ چرا که بر اساس تجربه‌‌های پیشین‌تان، برای شما تصمیم می‌‌گیرد.»

این خانه با طراحی داخلی عمدتا سفید رنگ و همراه با پیکربندی مارپیچی که حرکت رو به بالا را به ذهن تداعی می‌‌کند، کاملاً به سبک امروزی به نظر می‌‌رسد. این بنا که توسط شرکت Coll Coll مستقر در پراگ طراحی شده است، فراتر از یک سیستم خودکار و به صورت یک خانه مستقل و خودگردان طراحی شده است. آقای پانک، دانشمند علوم کامپیوتر می‌‌گوید: «اگر مجبور شویم خودمان آن را کنترل کنیم، این کنترل به اندازه کافی هوشمند نخواهد بود!»

آقای پانک و خانم پانکووا بعد از یک سال زندگی در ونکوور، بریتیش کلمبیا، به دلیل بازگشت به جمهوری چک، این خانه را سفارش دادند. کریستوف هانزلیک که مهندس معمار و یکی از شرکای Coll Coll است می گوید: این خانه هم فضای زندگی آن‌ها و هم دفتر کار آن‌ها و در واقع، «مرکز جهان» آن‎ها است.

خانه هوشمند

این زن و شوهر نمی‌‌‌خواستند خانه‌شان از نظر کیفیت و کارایی کم‌وکسری داشته باشد. وقتی آن‌ها نتوانستند فناوری مطابق با استانداردهای خود را پیدا کنند، آقای پانک که مغز اصلی سازنده خانه‌اش بود، خودش سیستم دلخواهش را طراحی کرد.

سیسلوپ که هم نام سیستم مدیریت خودکار ساختمان است و هم نام شرکتی است که آن را ایجاد کرده، فناوری‌‌های گیج‌کننده‌ای را در یک سیستم خودگردان ادغام می‌‌کند. این شرکت متعلق به آقای پانک و دو شریک دیگر است. در حالی که اعضای خانواده به زندگی روزمره خود می‌‌پردازند، این سیستم داده‌‌ها را جمع‌آوری می‌‌کند و در همان لحظه آن‌‌ها را ارزیابی می‌‌کند، سپس راه‌حل‌هایی ارائه می‌‌دهد و آن‌ها را پیاده‌سازی می‌‌کند.

آقای هنزلیک که او هم یک شریک در سیسلوپ است، می‌‌گوید: «برای ما، همه چیز حکم یک منبع داده دارد. هر چقدر اطلاعات بیشتری داشته باشید، راه‌حل دقیق‌تری خواهید داشت.» او می‌‌گوید: «این فرایند آزادی بیشتری برای طراحی به ارمغان می‌‌آورد.» جمع‌آوری داده‌‌ها از طریق حسگرهایی که در کف، در کشو و زیر میز آشپزخانه کار گذاشته شده‌اند، انجام می‌‌شود.

آقای پانک می‌‌گوید: «این خانه هوشمند ایده‌‌ها و تصمیمات خود را هر جایی که شخصی در آن حضور دارد می‌گیرد.» هوش مصنوعی، دارد جای هر چیزی که نیاز به مداخله انسان دارد را می‌گیرد. این فناوری خودکار در سیستم‌‌های موجود جایگزین فرایندهای انسانی می‌شود.

آقای پانک می‌‌گوید: این خانه قادر به پاسخگویی به سوالات و تفسیر دستورالعمل‌های گفتاری است. این سیستم می‌‌تواند دستورالعمل‌‌ها و عبارات را ذخیره کند، تا بعداً به طور مستقل اعمال یا تأیید شود. سیستم‌‌های هوش مصنوعی این خانه تا حدی می‌‌توانند گزاره‎هایی مانند «من سردم است» را استنباط کنند. بنابراین دما را افزایش می‌‌دهند.

با احتساب یک مرکز داده که کل یک اتاق را اشغال می‌‌کند، هزینه ساخت این خانه 80 میلیون کرون کشور چک می‌‌شود که تقریبا معادل 3.6 میلیون دلار است. آقای پانک می‌‌گوید که سیسلوپ طبق یک دستورالعمل عمومی که در بازار دارد، 20 درصد از این هزینه را به خود اختصاص داده است که شامل هزینه هر دو فناوری نرم‌افزار سیسلوپ و تمام سخت‌افزارهای مرتبط می‌‌شود.

همراه با تنظیم دما، این خانه می‌‌تواند نور خود را تنظیم کند، از جمله این‌که می‌تواند رنگ آبی را که سرکوب‌کننده ملاتونین است و برای خواب بهتر در شب مناسب است را کاهش دهد. به همین دلیل است که این خانه کلید روشن خاموش کردن نور ندارد. خانم پانکووا می‌‌گوید: چراغ‌‌ها بر اساس حضور ما در اتاق و نور خورشید روشن و خاموش می‌‌شوند. این خانه فهمیده است که سیسلوپ به‌طور منظم در روزهای چهارشنبه‌ یک جلسه در دفتر طبقه بالا برگزار می‌‌کند و به همین دلیل تهویه هوا را متناسب با آن جلسه تنظیم کرده است.

این خانه هوشمند روی همه درهای ورودی کنترل دارد و امکان باز و بسته‌کردن درها از راه دور را فراهم کرده است. از طرفی، می‌‌تواند محوطه بیرونی خانه را ارزیابی و بررسی کند و از همین رو، می‌‌تواند سفارش‌هایی که به درب منزل می‌رسند را در شرایطی که اعضای خانواده در خانه نیستند، تحویل بگیرد.

ساختمان هوشمند ویلا سوفیا می‌‌تواند مسیر اتومبیل را برای پاک‌کردن برف و یخ گرم کند؛ اما فقط در صورتی که پیش‌بینی کند از این قابلیت قرار است به زودی استفاده شود. در غیر این صورت در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌‌کند. همچنین می‌‌تواند به‌طور خودکار درها را قفل کند. اما صرفه‌جویی در مصرف انرژی، امنیت بالا و راحتی خانه به کنار، مزیت واقعی این سیستم این است که در مسیر تکامل از سیستم مدیریت خانه به یک خانه واقعا هوشمند، صاحب‌خانه را از زیر بار کنترل مداوم رها کرده است. آقای پانک می‌‌گوید: شما می‌‌توانید روی قسمت‌‌های مهم زندگی تمرکز کنید.

مسلماً خانه‌ای که توانایی کنترل خود به صورت مستقل را داشته باشد، باعث نگرانی برخی افراد می‌‌شود. آقای پانک می‌‌گوید: «اغلب اوقات مردم از من می‌‌پرسند «آیا خانه شما می‌‌تواند شما را بکشد؟» پاسخ من این است که: ما با قدرتی که در طراحی داریم، روی اجرای ایمنی تمرکز می‌‌کنیم.»

خانه هوشمند

اگرچه آقای پانک در زمینه فناوری‌‌ها خود را خوش‌بین می‌‌داند، اما خانم پانکووا می‌‌گوید که برای او مدتی طول کشید تا از این سیستم خوشش بیاید!

خانم پانکووا می‌‌گوید: «من در ابتدا نظری درباره زندگی در یک خانه هوشمند نداشتم. در طول زمان آماده‌سازی و بعداً در زمان ساخت خانه، من آرام آرام شروع به پذیرفتن این ایده کردم؛ برای مثال، به نداشتن کلید برای بازکردن درب خانه فکر می‌‌کردم و کم‌کم آن را پذیرفتم. با این حال، برخی از موارد استثنا فقط برای من ساخته شده است، تا تصور کنم که هنوز هم روی خانه کنترل دارم!

آقای هانزلیک در حالی که پشت میز آشپزخانه نشسته بود، به تنها پنجره خانه که می‌‌تواند به صورت دستی باز شود، اشاره می‌‌کند و می‌‌گوید: «این برای میکائلا بود.» طراحی این خانه که با عناصر منحصر‌به‌فردی همچون کفپوش پلی یورتان سفید روشن و دیوارهایی با تم گردویی تیره اروپایی متمایز می‌‌شود و پلکان شیب‌دار مرکزی آن را نیز دربرمی‌‌گیرد نیز از این سیستم پشتیبانی می‌‌کند و به عملکرد بهینه آن کمک می‌‌کند.

آقای هانزلیک می‌‌گوید: از روی تجربه‌ای که دارم، برای من تشخیص این‌که معماری از کجا شروع می‌‌شود و سیستم از کجا شروع می‌‌شود، دشوار است. به نظر من این دو به هم آمیخته و مکمل یکدیگرند. طراحی مارپیچی این خانه هوشمند و همچنین باز و بسته‌شدن مداوم درها، به جریان هوا کمک می‌‌کند.

آقای هانزلیک می‌‌گوید: شکلی که خانه دارد، بخشی از ابزارهای مورد نیاز سیستم هدایت خودکار خانه است. یک درب فقط یک درب نیست، بلکه بخشی از چندین لایه سیستم است.

آقای پانک می‌‌گوید: ما به دنبال چیزی بودیم که برای قرن آینده باشد. در قرن 21، جهان بسیار متفاوت به نظر خواهد رسید. ویلا سوفیا گرچه ساخته شده و ماندگار است، اما در حال تغییر مداوم است و به طور پیوسته با شرایط جدید و تازه‌‌های فناوری سازگار و به‎روزرسانی می‌‌شود.

خانم پانکووا درباره زندگی در این خانه می‌‌گوید: این خانه دیگر مثل روزهای اول من را نمی‌‌‌ترساند. شوهر من از بسیاری از سیستم‌‌های پشتیبان که ایمنی را برای ما فراهم می‌‌کنند، مراقبت می‌‌کند (مثلا در هنگام قطع برق). حالا من احساس آزادی بیشتری می‌‌کنم که مجبور نیستم از خیلی چیزها مراقبت کنم. با این حال، خانه ما نمونه اولیه این فناوری است، به این معنی که هر از چندگاهی، تغییراتی برای آزمایش چیزهای جدید ایجاد می‌‌شود. او می‌‌گوید: با این توضیحات، خانه هرگز به اصطلاح کامل نمی‌‌‌شود، بلکه با شما و بر اساس نیازهای شما توسعه می‌‌یابد و همین موضوع می‌‌تواند تا حدی چالش برانگیز باشد.

انواع کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف را در هوشیو بخوانید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]