استفاده مناطق محروم از خدمات دوراپزشکی با هوش مصنوعی
رئیس دانشگاه هوش مصنوعی در مورد راهاندازی مدارس هوش مصنوعی در کشور اذعان کرد که پروژه هوش مصنوعی یک سیاست است که در سطح ملی دنبال میشود و این انتظار وجود دارد که کشور در این حوزه به ظرفیتی برسد که با ارائه خدمات دوراپزشکی با هوش مصنوعی به مناطق محروم بتواند عدالت پزشکی را ارتقا داده و علاوه بر این توریسم سلامت را هم ارتقاء ببخشد.
اکنون درآمدهای حاصل از فناوری، اقتصاد کشورهای پیشرفته دنیا را متحول کرده است. امروز دیگر مواد معدنی و نفتی سهم اندکی در رشد اقتصاد کشورهای پیشرفته دنیا دارند. یکی از حوزههای فناوارنه که درآمدهای فراوانی را به سمت اقتصاد گسیل داشته، فناوری هوش مصنوعی است.
بر همین اساس، رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) در پی ابلاغ سیاستهای کلان در بخش علم و فناوری کشور، فرمودهاند که ایران باید در ده سال آینده جزو 10 کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی باشد. با توجه به اینکه هوش مصنوعی در بخش بهداشت و خدمات بهداشتی و پزشکی میتواند نقش مهم و مؤثری را ایفا کند، ایران در این زمینه وارد عمل شده و کمیتهای را تحت عنوان ارتقای Aims تشکیل داده است. علاوه بر این، دانشگاه علوم پزشکی هوش مصنوعی هم به عنوان متولی پیشرفت و ارتقای سطح علمی، پژوهشی و فناوری در این بخش معرفی شده است.
تأسیس مدارس و دانشگاههای هوش مصنوعی در کشور
در جهت اجرای سیاستهای کلان هوش مصنوعی در کشور، در حال حاضر یازده مدرسه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی کشور احداث شدهاند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوش مصنوعی کشور ضمن اشاره به اینکه پروژه هوش مصنوعی سیاستی است که در سطح ملی پیگیری میشود؛ اظهار کرد: امید است تا ایران بتواند علاوه بر ارائه خدمات دوراپزشکی با هوش مصنوعی به مناطق محروم در راستای ارتقای عدالت پزشکی، قدمهای بزرگی در جهت توریسم سلامت هم بردارد. او در ادامه گفت: در حال حاضر و در راستای توسعه و گسترش هوش مصنوعی با دانشگاههای برتر کشور و برخی از دانشگاههای خارجی آغاز به همکاری کردهایم و دعوت خود را از همه متخصصان ایرانی که در خارج از کشور در حوزه هوش مصنوعی فعالیت دارند؛ اعلام کردهایم تا در این حوزه با ایران همکاری داشته باشند.
آرش خجسته ضمن اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای همسایه میتوانند علاوه بر بخش آموزش، از خدمات هوش مصنوعی ایران در قالب توریسم سلامت بهره ببرند؛ افزود: در حال حاضر برگزاری نخستین کنگره هوش مصنوعی در کیش، با هدف توسعه این حوزه در دی ماه برگزار خواهد شد و در این کنگره بزرگترین متخصصان هوش مصنوعی کشورهای متخلف حضور خواهند داشت.
خجسته ضمن اشاره به افتتاح مدارس و دانشگاههای هوش مصنوعی خاطرنشان کرد: هم اکنون مدارس هوش مصنوعی در جهت مسائل آموزشی و اجرایی خود با 6 دانشگاه معتبر کشور همکاری دارند و از دانش و تجربه استادان خبره هوش مصنوعی استفاده میکنند.
او اظهار داشت که قرار است تا دانشگاههای هوش مصنوعی فعالیت خود را صورت هاب در این حوزه در کل کشور دنبال کنند. آرش خجسته تصریح کرد: در گام نخست استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص بیماریها و گسترش عدالت پزشکی خواهد بود و بر این اساس خدمات دوراپزشکی با هوش مصنوعی به مناطق محروم کشور ارسال میشود و این مناطق هم میتوانند از خدمات دوراپزشکی بهره ببرند.
قاسمی، عضو هیئت علمی دانشگاه هوش مصنوعی با توجه به اینکه در این برنامه ملی62 دانشگاه علوم پزشکی همکاری دارند، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی که متولی برنامه Aims است، کمیتهای تشکیل داده تا بتواند سیاستهای کلان فناوری کشور را با هدفگذاریهای این حوزه همسو کند.
همچنین احسان کدخدایی به عنوان دبیر کمیته اهالی هوش مصنوعی بیان کرد که برنامه ایران در بخش هوش مصنوعی علاوه بر ارتقای خدمات درمانی و بهداشتی در سراسر کشور، رسیدن به سطحی از توانمندی از طریق آموزش و تربیت نخبگان است تا بتواند در سطح بینالمللی با دیگر کشورها همکاری کند.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید