Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله

خطرات دیپ فیک: آیا این فناوری منجر به تضعیف دموکراسی می‌‎شود؟

زمان مطالعه: 2 دقیقه

این روزها دنیا بیش از همیشه با خطرات دیپ فیک مواجه شده است. اما برای آشنایی با این فناوری و این که بدانید دیپ فیک چیست و چه خطراتی دارد، باید ابتدا سوالاتی را پاسخ دهید. ویدئویی که در آن باراک اوباما به دونالد ترامپ گفت «کثافت» را دیده‌اید؟ یا حتی عذرخواهی جان اسنو برای پایان ضعیف سریال بازی تاج‌وتخت را؟ اگر پاسختان مثبت است باید بدانید که شما ویدئوی دیپ فیک دیده‌اید.

تحول جعل تصاویر با فتوشاپ در قرن 21 با فناوری دیپ فیک رخ داده است. این فناوری از نوعی هوش مصنوعی به نام یادگیری عمیق استفاده می‌کند تا برای رویدادها تصاویر جعلی بسازد و به همین دلیل به آن دیپ فیک می‌گویند. اگر می‌خواهید در دهان یک سیاستمدار حرف بگذارید، یا در فیلم مورد علاقه خود بازی کنید یا مانند یک حرفه‌ای برقصید، وقتش رسیده که یک ویدئوی دیپ فیک بسازید.

در این ویدئو میبینید که چطور فناوری دیپ فیک توانسته افراد را در حال بیان کردن جملاتی نشان دهد که در واقع هرگز آن‌ها نگفته‌اند. برای مثال می‌بینید که چطور دونالد ترامپ دموکراسی را با دزدیدن یک بستنی مقایسه می‌کند، یا مارک زاکربرگ درباره اطلاعات و داده‌های شخصی کاربران فیس‌بوک و نحوه در اختیار گرفتن آن‌ها، توضیح می‌دهد.

خطرات دیپ فیک

خطرات دیپ فیک

یکی از خطرات دیپ فیک این است که استفاده از آن باعث شده تا نتوان به واقعی بودن اخبار اعتماد کرد و با امکان جعلی بودن آن‌‎ها، حاشیه‌ها بیشتر شوند. پس اگر انسان نتواند چیزی را که می‌بیند باور کند، این سؤال پیش می‌آید که آیا دیپ فیک باعث تضعیف دموکراسی می‌شود؟

اگر به توانایی این فناوری شک دارید بهتر است داستانی را بدانید. اینستاگرام پلتفرمی متعلق به فیس‌بوک است؛ مارک زاکربرگ هم رئیس فیس‌بوک است. اینستاگرام برای انتشار یک ویدئو آن را از فیلترهای بسیاری می‌گذراند. اما در اقدامی عجیب این پلتفرم با ماجراجویی بیل پوسترز که ویدئویی جعلی از زاکربرگ در اینستاگرام قرار داد، مقابله نکرده و آن ویدئو را منتشر کرد. این یعنی بسیاری از اخباری که در فضای مجازی می‌شنوید جعلی هستند و به این دلیل که می‌توانند روی احساسات و افکار جمعی و در نتیجه تصمیم‌گیری‌های غلط جوامع تاثیرگذار باشند، بزرگ‌ترین خطر این فناوری می‌تواند برای دموکراسی باشد.

همچنین از اصلی‌ترین خطرات دیپ فیک این است که جعل ویدئو را هم به اندازه جعل تصویر و کلمه آسان می‌کند و به همین دلیل نیاز است تا مردم درباره این فناوری آگاهی داشته باشند و ویدئوها را با دید بهتری تماشا و تحلیل کنند. با این روش می‌توان حداقل تا زمانی که شرکت‌های فناوری و یا افراد متخصص هوش مصنوعی راه مناسبی برای تشخیص دیپ فیک ارائه کنند، از صحت اخبار منتشر شده تا حدودی آگاهی پیدا کرد.

 

دیگر ویدیوهای هوش مصنوعی را در هوشیو تماشا کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]