Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 دستگاه تشخیص انگل بیماری سالک مجهز به هوش مصنوعی در ایران ثبت اختراع شد

دستگاه تشخیص انگل بیماری سالک مجهز به هوش مصنوعی در ایران ثبت اختراع شد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

برای نخستین‌بار در جهان و توسط محققان جوان ایرانی، دستگاه تشخیص انگل بیماری سالک مجهز به هوش مصنوعی ثبت اختراع شد. پیش‌ازاین هیچ کشوری موفق به ثبت اختراع چنین دستگاهی نشده و تاکنون هیچ کشوری هم موفق به تولید واکسن آن نشده است، پیشگیری سریع با این اختراع از اهمیت بالایی برخوردار است.

سالک یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های پوستی است که بر اثر گزش جنس ماده نوعی پشه به انسان منتقل می‌شود. عامل آن هم نوعی انگل به نام لیشمانیا است. گروهی از محققان از دانشگاه تهران با همکاری محققان دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه شیراز توانستند دستگاه شناسایی این بیماری را اختراع کنند و جالب اینجاست که اوج شیوع این بیماری ماه خرداد است.

دستگاه تشخیص انگل بیماری سالک

مجتبی عرشیان‌فر، مخترع بین‌المللی و مسئول تیم مبتکران کشور که تیمی متشکل از المپیادی‌های جوان است، درخصوص اختراع دستگاه تشخیص انگل بیماری سالک گفت: «باتوجه به شیوع گسترده این بیماری در دنیا و بخصوص ایران، برای تولید این دستگاه تلاش کردیم و درنهایت موفق به ساخت دستگاه تشخیص انگل سالک شدیم. روش کار به این صورت است که ابتدا نمونه‌ای از زخم فرد مشکوک به بیماری سالک گرفته می‌شود و بعد از انتقال این نمونه روی لامپ مخصوص، هوش مصنوعی به‌کار رفته در دستگاه با داده‌ها و اطلاعات به‌کارگرفته‌شده در آن، بیماری را تشخیص می‌دهد و ابتلای فرد را تائید یا رد می‌کند. یکی از مزیت‌های دستگاه تشخیص انگل سالک این است که می‌تواند روی تمام میکروسکوپ‌های در دسترس نصب شود و می‌تواند عارضه‌ای که برای تشخیصش به چندین هفته زمان لازم بوده، تنها طی چند ساعت تشخیص دهد.»

او در ادامه گفت:«دستگاه تشخیص انگل سالک قابلیت اتصال به سیستم‌های بلوتوثی و تحت وب را هم دارد و با این قابلیت نتیجه نهایی کار به سرعت در اختیار مراکز فوق‌تخصصی برای ارائه نظرات تکمیلی در مراکز و شهرهای دیگر فرستاده می‌شود. همچنین ثبت اختراع این دستگاه در داخل کشور انجام شده و درحال طی کردن روند تجاری‌سازی است.»

عرشیان‌فر در پایان گفت: «از آنجایی که این دستگاه تنها نمونه تولید‌شده در دنیا است، تولید انبوده آن با شیوع این بیماری در سراسر دنیا می‌تواند کمک خوبی برای ارزآوری باشد. نمونه تولیدشده فعلی نسل اول این دستگاه است و تیم تحقیقاتی ما درحال کار روی نسل دوم وسوم آن هم هستند. هدف این است که با کمک این دستگاه بیماری‌های مختلف مانند مالاریا و سرطان خون را هم تشخیص دهیم.»

 

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]