پوشش رسانه‌ای جیتکس ۲۰۲۴ | با ما همراه باشید

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 دستیار صوتی اندروید را بهتر بشناسید

دستیار صوتی اندروید را بهتر بشناسید

زمان مطالعه: 5 دقیقه

فناوری هوش مصنوعی چنان در تمامی حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، بهداشت و درمان، حمل‌و‌نقل، آموزش و… راه یافته است که بعید است کاربران لحظه‌ای را بتوانند متصور شوند که بدون این تکنولوژی کارا و سودمند بتوانند در حال حاضر حتی امور روزمره خود را به‌آسانی دنبال کنند و چه‌بسا روند کسب‌وکارشان به مخاطره بیفتد. سابقاً تصور می‌شد هرگاه از هوش مصنوعی سخنی به میان می‌آید، منظور ربات‌ها و موجودات خاص در فیلم‌های علمی- تخیلی است؛ اما امروزه اکثر افراد به این آگاهی دست یافته‌اند که برای شبیه‌سازی‌های پیشرفته لازم نیست ماشینی درست شبیه انسان ساخته شود، تا بتوان نام هوش مصنوعی را بر روی آن گذاشت. اتومبیل‌های خودران و دستیارهای صوتی دو نمونه پرکاربرد در این خصوص هستند. در این مقاله مختصری درباره دستیار صوتی اندروید و کارکرد آن در گوشی‌های اندروید را بیان خواهیم کرد.

دستیار صوتی چیست؟

تا چند سال پیش، تصور اینکه روزی بتوان به تلفن همراه خود دستور داد، تا کاری را حتی بدون دست زدن به آن انجام دهد، محال بود؛ اما در حال حاضر این امکان تحت عنوان دستیار صوتی برای گوشی‌های اندروید فراهم شده است و از طریق این فناوری بسیاری از امور روزانه کاربران سریع و راحت انجام می‌گیرد.

دستیار صوتی نرم‌افزاری است که به‌صورت شنیداری با کاربر ارتباط برقرار می‌کند و به دستورات گفتاری او پاسخ می‌دهد. کاربر برای استفاده از این تکنولوژی کافی است نیازها و خواسته‌های خود را بیان کند، تا دستیار صوتی اندروید به دستورهای او عمل نماید. این فناوری مانند Google Home، سیری و الکسا است که می‌تواند به معنای واقعی کلمه با رایانه، تلفن هوشمند یا دستگاه دیگری صحبت کند. دستیار صوتی با استفاده از یک جلسه رسانه با برنامه‌های رسانه اندروید ارتباط برقرار می‌کند و حتی قادر است از تصمیمات یا خدمات برای راه‌اندازی برنامه‌ها و شروع پخش آن‌ها استفاده کند. دستیار صوتی اندروید به کاربر این امکان را می‌دهد که دستگاه خود را با دستورات گفتاری کنترل کند. کاربر می‌تواند از صدای خود برای باز کردن برنامه‌ها، پیمایش و ویرایش متن به صورت هندزفری استفاده کند.

دستیار صوتی اندروید

فعال‌سازی دستیار صوتی اندروید

بدون شک از این موضوع آگاهی داشته‌اید که یکی از بهترین قابلیت‌ها در مورد استفاده از گوشی‌های اندرویدی، قابلیت فرمان صوتی آن است و در واقع فعال‌سازی دستیار صوتی اندروید یکی از محسنات یک گوشی اندروید به حساب می‌آید. این فناوری به‌گونه‌ای است که شما قادرید از گوشی اندرویدتان بخواهید که به سؤالات پاسخ دهد، درباره چیزی تحقیق کند، از چیزی یادداشت‌برداری کند یا لیست خرید تهیه کند. دستیار صوتی اندروید این دستورات را فقط با صدای شما انجام خواهد داد. هرچند این فناوری بسته به گوشی هوشمند اندرویدی که استفاده می‌کنید یا نسخه سیستم‌عاملی که بر روی گوشی‌تان وجود دارد، ممکن است تفاوت‌هایی داشته باشد، اما این مراحل تقریباً برای بیشتر گوشی‌ها قابل اجراست. در اینجا برای مثال به دستیار گوگل اشاره می‌کنیم و به ۳ روش آسان برای فعال‌سازی دستیار صوتی اندروید در گوگل اشاره می‌کنیم:

روش 1: Ok Google

کارهای زیادی می‌توانید با جست‌وجوی صوتی «OK Google» انجام دهید؛ به عنوان مثال، مسیرها را بدانید، چیزی را جست‌وجو کنید یا یادداشت‌های را بنویسید یا یادآوری‌هایی را برای خودتان ایجاد کنید. شما فقط بگویید «Ok Google» یا در برخی از دستگاه‌های اندروید، دستور خود را با «Hey Google» شروع ‌کنید، اما قبل از اینکه بتوانید از آن استفاده کنید، ابتدا باید جست‌وجوی صوتی را فعال کنید. این ساده‌ترین راه برای فعال کردن دستورات صوتی اندروید و فعال‌سازی دستیار صوتی اندروید است.

این مراحل را برای نصب دستیار صوتی اندروید دنبال کنید: در تلفن هوشمند یا دستگاه اندروید خود، برنامه گوگل را پیدا کنید و آن را باز کنید. در سمت راست پایین برنامه گوگل، سه نقطه را مشاهده خواهید کرد. برای نمایش موارد بیشتر روی آن ضربه بزنید و سپس به تنظیمات و سپس به Voice بروید. پس از آن، «Ok Google» را جست‌وجو کنید. درست در زیر آن، Voice Match را خواهید دید. برای شروع به انجام کارها روی آن ضربه بزنید.

در نهایت، Access with Voice Match را روشن کنید. هنگامی که فعال‌سازی دستیار صوتی اندروید انجام گرفت، بسته به دستگاهی که استفاده می‌کنید، فقط بگویید «Hey Google» یا «Ok Google». دستیار صو‌‌‌‌‌‌تی اندروید به‌طور خودکار صدای شما را تشخیص می‌دهد. اگر می‌خواهید بدون باز کردن قفل دستگاهتان از دستورات صوتی استفاده کنید، می‌توانید باز کردن قفل Voice Match را نیز روشن کنید.

روش 2: انگشت خود را به سمت بالا بکشید یا صفحه اصلی را فشار دهید

این یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای فعال‌سازی دستیار صوتی اندروید گوگل و به‌عبارتی نصب دستیار صوتی اندر‌‌‌‌‌‌‌‌وید است. کسانی که از اندروید 4.1 یا بالاتر استفاده می‌کنند، باید انگشت خود را از دکمه وسط به بالا بکشند، تا برنامه راه‌اندازی شود و پس از آن با استفاده از صدای خودشان، شروع به فرمان دادن کنند. با این حال، برای کسانی که از اندروید 5.0 و بالاتر، گوگل 6.13 یا بالاتر استفاده می‌کنند، ساده‌ترین راه برای فعال‌سازی دستیار صو‌‌‌‌‌‌‌تی اندروید گوگل این است که دکمه هوم را به مدت طولانی فشار دهند. پس از آن، دستیار صوتی اندروید ظاهر می‌شود. در اینجا همه چیز تنظیم شده است. شما می‌توانید خواسته‌های خود را بیان کنید. نیازی به ضربه زدن روی میکروفون نیست. فقط دستور دهید.

روش 3: از میانبر برنامه استفاده کنید

این روش یکی دیگر از گزینه‌های اساسی برای فعال‌سازی دستیار صوتی اندروید است، هرچند روش محبوبی برای فعال کردن دستیار صوتی ا‌‌‌‌‌‌‌ندروید نیست. مانند هر برنامه دیگری، دستیار گوگل یک میانبر برنامه دارد. این را در کشوی برنامه پیدا خواهید کرد. فقط کافی است این میانبر برنامه را به صفحه اصلی منتقل کنید، تا بتوانید به‌راحتی به آن دسترسی داشته باشید. می‌توانید این کار را با فشار دادن طولانی برنامه و افزودن آن به صفحه اصلی یا کشیدن آن به صفحه اصلی خود انجام دهید.

دستیار صوتی اندروید

برترین‌های دستیار صوتی اندروید

برترین‌های دستیار صوتی اندروید در حال حاضر از این قرارند:

Amazon Alexa

 آمازون الکسا در واقع یک دستیار شخصی عالی است. متأسفانه، دستیابی به آن دشوار است و در واقع، به یک دستگاه آمازون فایر یا یک دستگاه آمازون اکو نیاز دارد. این برنامه در اندروید بیشتر فقط به‌عنوان یک کنترلر برای دستگاه‌ها محسوب می‌شود. الکسا می‌تواند جست‌وجوهای اینترنتی انجام دهد، با وسایل خانه هوشمند ادغام شود و حتی پیتزا سفارش دهد! این دستیار صوتی یکی از برترین‌های دستیار صوتی اندروید است که آن را به شما توصیه می‌کنیم.

Amazon Alexa

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Bixby

Bixby برنامه دستیار شخصی سامسونگ است که متأسفانه فقط در دستگاه‌های سامسونگ قابل اجراست. اگر این محدودیت را نداشت، بدون شک، یک دستیار صوتی عالی محسوب می‌شد. این دستیار صوتی اندروید جست‌وجوهای وب را انجام می‌دهد، برنامه‌ها را از Google Play دانلود می‌کند و از انواع برنامه‌های موجود پشتیبانی مستقیم دارد. همچنین تا زمانی که هاب اختصاصی سامسونگ را دریافت کنید، از فناوری خانه هوشمند پشتیبانی می‌کند.

Bixby

DataBot

DataBot یک برنامه دستیار شخصی کمی بالاتر از حد متوسط است که چند پلتفرم را پشتیبانی می‌کند. شما همچنین برخی از موارد اولیه دستیار صو‌‌‌‌‌‌تی اندروید، برخی از ویژگی‌های سفارشی‌سازی و حتی یک ربات‌چت را دریافت می‌کنید. هر چند این دستیار صوتی به عملکرد Google Assistant، Siri یا حتی Cortana یا Bixby نزدیک نیست، با این حال، یک برنامه سرگرم‌کننده برای کسانی است که آن را دوست دارند. به عنوان مثال، این دستیار صوتی اندروید می‌تواند جوک‌ بگوید و معماها را بیان کند.

DataBot

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Extreme Personal Voice Assistant

می‌توان با کمی احتیاط گفت Extreme یکی از برترین‌های دستیار صوتی اندروید محسوب می‌شود و در واقع، یک برنامه دستیار شخصی نسبتاً خوب است. این دستیار صوتی می‌تواند کارهای اساسی مانند جست‌وجوهای گوگل را انجام دهد، به شما کمک کند سلفی بگیرید، مسیرها را جست‌وجو کنید و از اخبار آگاهی داشته باشید. همچنین این دستیار صوتی اند‌‌‌‌‌روید سعی می‌کند از حریم خصوصی شما محافظت کند. در حقیقت، تمام مکالمات شما با Extreme در تلفن شما انجام می‌شود و اگر برنامه را حذف نصب کنید، داده‌ها به‌طور خودکار حذف می‌شوند. البته این دستیا‌‌‌‌‌‌ر صوتی اندروید محدودیت‌هایی دارد؛ مثلاً برخی از دستورات به ورودی دستی نیاز دارند.

Extreme Personal Voice Assistant

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Google Assistant

 Google Assistant یکی از برترین‌های دستیار صوتی اندروید و تقریباً قهرمان بلامنازع برنامه‌های دستیار صوتی اند‌‌‌‌‌‌‌‌روید است. این برنامه دارای تعداد زیادی ویژگی است که شامل اصول اولیه، موارد پیشرفته‌تر مانند پیش‌بینی نیازهای شما، فعال‌سازی از هر نقطه و موارد دیگر می‌شود.

Google Assistant

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Robin

دستیار صوتی اندروید Robin از دستورات اولیه مانند تماس و ارسال پیامک پشتیبانی می‌کند و همچنین می‌تواند از هشدارهای پارک و ترافیک، قیمت بنزین و غیره مطلع شود. با اینکه این دستیار صوتی هنوز کمی کار دارد، با این حال، گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شود.

Robin

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

To do list apps

 با این دستیار صوتی اندروید، لیست انجام بسیاری از کارها را مانند برنامه‌های دستیار شخصی انجام دهید. شما با استفاده از آن می‌توانید یادآوری انجام برخی از کارها را برای خودتان فعال کنید و با دسترسی به تقویم، حتی کارها را برای تاریخ بعدی نیز برنامه‌ریزی کنید و یادداشت اضافه کنید و از این نظر، این برنامه یکی از برترین‌های دستیار صو‌‌‌‌تی اندروید به حساب می‌آید.

To do list apps

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

نتیجه‌گیری

فناوری هوش مصنوعی آنچنان در حوزه‌های مختلف دسترسی پیدا کرده است که گویا هر کسی که از امکانات این تکنولوژی بهره‌مند نشود، در انجام کارهای روزمره به مشکل بر می‌خورد و از نظر کسب‌وکار نیز با رکود مواجه خواهد شد. یکی از این فناوری‌ها که مورد توجه بسیاری از تولیدکنندگان گوشی‌های همراه قرار گرفته و کار را برای کاربران به‌شدت آسان نموده است، دستیار صوتی اندروید است.

دستیا‌‌‌‌‌ر صوتی اندروید به‌عنوان یکی از فناوری‌های کارآمد و مفید هوش مصنوعی این روزها بسیار کاربردی است و مورد استفاده کاربران مخصوصاً در گوشی‌های هوشمند است. در واقع، بخشی از مسئولیت‌های ما را دستیار صوتی اندروید در گوشی‌های هوشمند به عهده دارند و این موضوع، کاربرد هوش مصنوعی را بیش از پیش در پیشبرد زندگی و کسب‌وکار‌ها آسان نموده است.

انواع کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف را در هوشیو بخوانید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]