پاسخ به نیازهای کشور با پرورش متخصصان هوش مصنوعی
دکتر فرشته دهقانی، مدیر گروه آموزشی مهندسی هوش مصنوعی دانشگاه کاشان، از برنامهریزی و تعریف طرح و واحدهای درسی دانشگاهی برای پرورش نیروی متخصص در رشته هوش مصنوعی خبر داد و گفت: هوش مصنوعی شاخهای از مهندسی کامیپوتر با هدف طراحی و تولید ماشینها و برنامههای هوشمند است، به شکلی که در انجام دادن وظایفی که نیازمند به هوش انسانی است قادر باشد. به منظور رفع نیازهای کشور آموزش و تربیت افراد متخصص در رشته هوش مصنوعی در دانشگاه کاشان در دستور کار قرار گرفته است.
او درباره پیشرفت دانش و فناوری در زمینه هوش مصنوعی اظهار کرد: هوش مصنوعی سبب ایجاد پیشرفت شگرفی در علم بهخصوص در دهه اخیر شده است، تا حدی که دامنه این پیشرفت بههیچوجه به یک دانش ویژه محدود نمیشود و تمامی علوم حتی علوم انسانی را دربرگرفته است. این در حالی است که گستره کاربرد و حوزه پژوهشی آن نیز همچنان روز به روز در حال افزایش است.
مدیر گروه آموزشی مهندسی هوش مصنوعی دانشگاه کاشان، با تشریح اینکه گرایش مورد نظر این دانشگاه درباره هوش مصنوعی، مشتمل بر دروس نظری، عملی و تحقیقاتی در زمینه هوشمندسازی کامپیوترها و سیستمهای مبتنی بر رایانه با الهام از ویژگیهای موجودات زنده و بهویژه انسان است، درباره اهداف این رشته چنین توضیح داد: از اهداف این رشته، ایجاد قابلیتهایی همچون تحلیل اطلاعات، استدلال، یادگیری و رفتار هوشمندانه، حس بینایی، درک و تولید زبان و گفتار در رایانه است.
دکتر دهقانی با اشاره به اینکه در جهان امروز بهرهگیری از روشها و الگوریتمهای هوشمند در بیشتر صنایع مرتبط با رایانه، فناوری اطلاعات و ارتباطات، پزشکی، مالی و تجاری، رسانه، نظامی، امنیت اطلاعات و امثال آنها از ضرورت و اهمیت بسیار زیادی برخوردار شده است و بهکارگیری آن در دوران پسا کرونا بیش از پیش ضروری به نظر میرسد، گفت: آموزش و تربیت افراد متخصص در رشته هوش مصنوعی به منظور رفع نیازهای کشور، کاربردیسازی محصولات هوش مصنوعی و همچنین از منظر ایجاد فرصتهای فراگیر و متنوع برای همه افراد جامعه حائز اهمیت زیادی است.
طبق اظهارات دهقانی، دانشگاه کاشان به ترتیب از سال ۱۳۹۰ و ۱۳۹۹ اقدام به پذیرش دانشجویان مقطع دکتری و کارشناسی ارشد با هدف آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینه هوش مصنوعی کرده است و امسال نیز در جهت همگام شدن بیشتر با تحولات علم و فناوری و برای برطرف کردن احتیاجات علمی کشور، گروه هوش مصنوعی به صورت یک گروه آموزشی مجزا در این دانشگاه فعالیت خود را آغاز نموده است.
دوره کارشناسی ارشد و دکتری در گرایش هوش مصنوعی مشتمل بر دروسی مانند پردازش تصویر، ویدئو، صوت و زبان طبیعی، روشهای یادگیری ماشین با استفاده از دادههای ساختیافته و ساختنیافته، تشخیص الگو، شبکههای عصبی و ژرف، تصمیمگیریها و الگوریتمهای بهینه به صورت نظری و عملی است.
دهقانی در پایان خاطرنشان کرد: هدف ما، تربیت متخصصانی است که علاوه بر داشتن تسلط کافی بر مباحث نظری مطابق با استانداردهای جهانی و بهروز در زمینه هوش مصنوعی، توانایی بهکارگیری عملی و قابلیت استفاده از آن در زمینههای متفاوت را نیز داشته باشند؛ به نحوی که بتوانند با ایفای نقشی بسزا در پیشرفت جامعه و گستردن مرزهای دانش برآورنده نیازهای کشور در این زمینه باشند.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید