رقابتپذیری اقتصاد ایران در عرصه بینالمللی به کمک هوش مصنوعی متحقق میشود
به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از خبرگزاری مهر، رقابتپذیری اقتصاد ایران امروزه در زمره دغدغه اساسی مسئولان کشور قرار دارد. بر همین اساس معاون مرکز ملی فضای مجازی کشور از طراحی برنامههای کاربردی خبر داد که میتواند اقتصاد کشور را در جایگاه قابلرقابت با سایر کشورهای خارجی در منطقه و جهان قرار دهد.
ابوالفضل روحانی ضمن گفتگو با خبرنگار این خبرگزاری تأکید کرد که این مرکز فعالیت خود را در حوزه هوش مصنوعی از سال 1398 آغاز کرده و تاکنون توانست است محتواهای موردنیاز این حوزه را در قالب ترجمه و تألیف کتاب و یا ارائه گزارشهای مهم و فراهمکردن زاویه دید کلان نسبت به موضوع هوش مصنوعی فراهم کند.
ایشان در ادامه افزود، باتوجهبه اینکه این مرکز از سال 98 در حال کار بر روی هوش مصنوعی است، برای سال 1400 تصمیم بر آن شد تا سیاستهای موردنیاز برای توسعه هوش مصنوعی در کشور طراحی شود. بر همین اساس از ابتدای تابستان امسال روند تدوین سند توسعه هوش مصنوعی از سوی این مرکز آغاز گردید. در این روند تجربه سایر کشورهای پیشرو در زمینه هوش مصنوعی نیز موردتوجه ما بود و کوشیدیم از موارد موفقیتآمیز آنها نیز الگو بگیریم.
ایشان در ادامه نکات فوق افزودند که البته بازوی واقعی و اجرایی ما برای تدوین سند نهایی توسعه هوش مصنوعی اساتید دانشگاه، دانشکدههای برتر داخلی، مراکز تحقیقاتی و پارکهای علمی و فناوری بودند.
با درنظرگرفتن پیشرفتهای حاصل شده از سوی هوش مصنوعی در چند سال اخیر و خاصه در زمینه تولیدات علمی کشورمان، میتوان نوید آن را داد که زیرساختهای فناورانه لازم برای تجهیز اقتصاد کشور و رقابت در سطح بینالمللی فراهم شود. دراینرابطه باید خاطرنشان ساخت صنایعی که به هوش مصنوعی تجهیز نشوند، بنا بر معادلات اقتصادی و مزیت نسبی پایین، نمیتوانند محصولات خود را با قیمت تمام شده معقول و قابلرقابت با صنایع مشابه در کشورهای دیگر تولید کنند. این موضوع میتواند به معنای توقف کامل صنایع کشور باشد.
بنابراین سیاستگذاران کشور و از جمله مرکز ملی فضای مجازی، در راستای تدوین سند توسعه هوش مصنوعی کوشیده است تا با ریلگذاری و تدوین اسناد بالادستی، توسعه هوش مصنوعی را تسهیل کرده و زمینه را برای رقابتپذیری اقتصاد ایران در عرصه منطقه و جهان فراهم کند.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید