رونمایی از ربات خودرو خودران همراه اول در حاشیه نمایشگاه الکامپ
آیین گشایش بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی الکامپ (Elecomp 2023) صبح روز گذشته 4 تیرماه 1402 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برپا شد. در این مراسم، وزیر ارتباطات از نزدیک با دستاوردهای همراه اول در حوزه هوشمندسازی و تحول دیجیتال آشنا شد. ضمن این بازدید از پروژه ربات خودرو خودران این شرکت نیز رونمایی گردید.
به گزارش هوشیو به نقل از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی الکامپ با حضور عیسی زارع پور وزیر ارتباطات، روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی رئیس جمهور، سید محمدامین آقامیری رئیس مرکز ملی فضای مجازی و همچنین مهمانانی از کشورهای خارجی همچون الکساندر شویتوف معاون وزیر توسعه دیجیتال ارتباطات و رسانههای جمعی روسیه برگزار شد.
عیسی زارع پور وزیر ارتباطات، در حاشیه این نمایشگاه ضمن بازدیدی که از سالن 35 نمایشگاه و گروه همراه اول داشت، از نزدیک با ابزارهای مبتنی بر نسل جدید فناوری (5G) همراه اول آشنا شد، ضمن آنکه به تعامل با ارائهدهندگان سرویسهای حاضر در زمینههای تخصصی «شبکه و زیرساخت»، «راهحل های کسبوکاری» و «زندگی دیجیتال» نیز پرداخت.
در زمان حضور وزیر ارتباطات در غرفه همراه اول از «ربات خودروی خودرو» این شرکت نیز رونمایی شد. این پروژه در مرکز تحقیقات و توسعه همراه اول و با همکاری دانشگاه شهید بهشتی انجام شده است. زارع پور خطاب به حمید بهروزی، قائممقام مدیرعامل همراه اول، خواستار فضای اختصاصی بیشتری برای نمایش این دستاورد در سطح ملی به ویژه برای جوانان شد.
این ربات خودروی کاملاً خودران که ابعاد آن فقط یک دهم یک ماشین واقعی است، علیرغم جثه کوچک و مینیاتوریاش توانایی حفظ حرکت در بین خطوط جاده، تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی و چراغهای راهنمایی، شناسایی و حرکت در اطراف موانع ثابت و متحرک و انجام مانورهای پارک خودکار و مکانیابی را دارد.
برای اینکه این ربات بتواند علائم و خطوط جادهای را تشخیص دهد، در سیستم آن از فناوریهایی مانند پردازش تصویر و شبکههای عصبی استفاده شده است. این فناوریها بر روی یک مینی کامپیوتر انویدیا و پلتفرم سیستمعامل ربات(ROS) اجرا میشوند. حرکت خودرو و پاسخ آن به محیط توسط الگوریتمهایی که بر روی میکروکنترلر ESP پیادهسازی شدهاند، کنترل میشود.
یکی دیگر از خدماتی که توسط کارشناسان همراه اول در حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تشریح شد، «ردیابی و مانیتورینگ کانتینر» نام داشت. این سرویس برای کمک به جلوگیری از ورود کالاهای ممنوعه یا مضر و حتی قاچاق انسان به کشور از طریق اطمینان از دستکاری نشدن محتوای کانتینرها طراحی شده است.
طراحی این سرویس در راستای رفع یکی از دغدغههای اساسی اپراتورهای ترمینال، اپراتورهای پورت، صاحبان کالا، صاحبان خطوط کشتیرانی و نهادهای حاکمیتی، نظارتی و امنیتی بوده است.
شاین ذکر است، این رویداد که با حضور 500 شرکت داخلی و خارجی برگزار شده است، تا هفتم تیرماه ادامه دارد. نمایشگاه مذکور به عنوان بزرگترین رویداد فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور شناخته میشود و علاقهمندان میتوانند ضمن بازدید از این نمایشگاه از نزدیک با سرویسهای نوظهور دنیای دیجیتال آشنا شوند.