Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 سامانه‌های هوشمند بومی به رصد بهینه زمین های کشاورزی کمک خواهند کرد

سامانه‌های هوشمند بومی به رصد بهینه زمین های کشاورزی کمک خواهند کرد

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سامانه هوشمند توصیه‌گر کشاورزی مبتنی بر فناوری‌های مکان‌محور توسط یک شرکت دانش‌بنیان به مرحله تولید رسید. این سامانه که با فناوری هوش مصنوعی توسعه داده شده است، برای کمک به رصد بهینه زمین های کشاورزی ایجاد شده است.

طبق گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این سامانه هوشمند که با عنوان «ست پلت» شناخته می‌شود، نوعی سیستم توصیه‌گر کشاورزی مبتنی بر فناوری‌های مکان‌محور محسوب می‌شود.

این سامانه هوشمند، با استفاده از هوش مصنوعی در کشاورزی و تصاویر ماهواره‌ای، نقشه‌های هوایی را برای مزارع طراحی می‌کند و در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد. این نقشه‌ها که برای همه زمین‌ها و به‌ویژه برای مزارع بزرگ‌تر از 5 هکتار تهیه می‌شود، به کشاورزان این امکان را می‌دهد تا به جای سرکشی دوره‌ای زمین به صورت حضوری، به محدوده‌های تعیین‌شده در این نقشه‌ها مراجعه کنند و برای رفع مشکلات مزرعه خود اقدام نمایند.

سامانه ست پلت به کمک پردازش خودکار تصاویر ماهواره‌ای سنجش از دور سنتینل 2 اتحادیه اروپا و با بهره‌گیری از زیرساخت محاسباتی قدرتمند خود، این نقشه‌ها را طراحی می‌کند.

به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این سامانه امکان ترکیب با سایر داده‌های برداشت اطلاعات همچون حسگرهای زمینی، سنجنده‌های دما، رطوبت خاک و هوا را نیز دارد. چنانکه این قابلیت‌ها می‌توانند به کاهش چشمگیر هزینه‌ها کمک کنند و افزایش بهره‌وری سامانه‌های نظارت بر مزارع را به دنبال داشته باشد.

منوچهر منطقی در این‌باره افزود: این نقشه‌ها همچنین شامل نقشه‌های محتوای آبی، تراکم و سلامت و تنش تغذیه‌ای گیاه (دریافت نامتوازن کود ازته و دیگر مواد مغذی) است. دسترسی کاربران به نسخه به‌روز شده این نقشه‌ها، هر 6 روز یکبار ممکن خواهد بود، چرا که هر 6 روز یکبار ماهواره مورد نظر از آن محدوده عبور می‌کند و تصاویر جدید را ثبت و در اختیار هوش مصنوعی قرار می‌دهد.

منطقی همچنین درباره ویژگی‌های این سامانه بیان کرد: امکان ارائه خدمات در لایه‌های مختلفی مثل تصویر خام، تصویر پردازش‌شده، نقشه‌های توصیه‌ای و مانند آن‌ها در این سامانه تعبیه شده است و دیگر شرکت‌های خدماتی در حوزه کشاورزی نیز می‌توانند اطلاعات سامانه رصد بهینه زمین های کشاورزی را دریافت کنند و با اجاره نرم‌افزار، از آن بهره گیرند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]