سرمایه گذاری صدها میلیون دلاری مایکروسافت پشت فناوری پیشگامانه ChatGPT
شرکت مایکروسافت در خبری فاش کرد که میلیاردها دلار برای فعال کردن OpenAI LLC و روی کار آمدن ChatGPT هزینه کرده است.
به گزارش هوشیو، بهتازگی همکاری مایکروسافت و OpenAI توجه زیادی را به خود جلب نموده است. در همین خصوص اخیراً سازنده ویندوز اعلام کرده است که میلیاردها دلار برای ChatGPT سرمایهگذاری کرده است؛ رباتچتی مبتنی بر هوش مصنوعی که به واسطه مکالمات چشمگیرش با کاربران که درست شبیه انسان عمل میکند، موفق شده اینترنت را طوفانی کند.
حقیقت آن است که مشارکت مایکروسافت و OpenAI چندین سال پیش آغاز شد. طبق گزارش بلومبرگ، مایکروسافت پیشتر چند صد میلیون دلار را برای زیرساختهای محاسباتی موردنیازش برای توسعه ChatGPT هزینه کرده بود. بلومبرگ در این باره گفته است که در حقیقت این هزینهها برای ساخت یک ابررایانه عظیم بوده که برای آموزش ChatGPT در نظر گرفته شده بود. در تکمیل این گزارش، ذکر شده است که شرکت مایکروسافت در مورد چنین زیرساختی برای هوش مصنوعی و انجام یک برنامهریزی دقیق به منظور قویتر کردن این سیستم، در نظر دارد، تا مدلهای پیشرفتهتری از آن را تأمین نماید.
اگر بخواهیم به طور دقیق به این موضوع بپردازیم بهتر است بگوییم مایکروسافت برای ایجاد ابررایانه Azure که پروژههای OpenAI را تأمین میکند، هزاران واحد پردازش گرافیکی ساختهشده توسط Nvidia Corp را خریداری کرد و به یکدیگر پیوند داد. با پیوند دادن همه این پردازندههای گرافیکی به یکدیگر بود که مایکروسافت توانست قدرت محاسباتی عظیم OpenAI موردنیاز برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی را فراهم نماید. هرچند هزینه کردن صدها میلیون دلار برای شرکت بزرگی مثل مایکروسافت که قادر است بیش از اینها را خرج استارتاپهای آیندهدارش کند، زیاد به نظر نرسد، اما در واقع این کار نشاندهنده این است که فناوری هوش مصنوعی آنقدر برای این شرکت اهمیت دارد که آن را به یکی از بزرگترین اولویتهای خود تبدیل نموده است. به همین خاطر است که مایکروسافت علناً فاش کرده که تمام تلاشش را خواهد کرد، تا قابلیتهای هوش مصنوعی Azure را تقویت نماید و آن را قدرتمندتر از پیش کند.
مت وگاس، مدیرمحصول اصلی Azure HPC+AI در این باره گفته است که Azure اخیراً با ماشینهای مجازی جدیدی ارتقاء یافته است که از پردازندههای گرافیکی A100 Tensor Core GPUs و Nvidia’s H100 استفاده میکنند، پردازندههایی که با Quantum-2 InfiniBand مرتبط هستند. در واقع، این یک معماری شبکه شتابیافتهای است که سال گذشته توسط سازنده تراشههای گرافیکی فاش شد. مایکروسافت بر این باور است که این امر به OpenAI و سایر شرکتهای هوش مصنوعی که از زیرساختهای Azure استفاده میکنند، اجازه میدهد، تا مدلهای بزرگتر و پیچیدهتری را آموزش دهند.
اریک بوید، معاون شرکتی مایکروسافت در هوش مصنوعی Azure، در بیانیهای اظهار داشته است که بر اساس پیشبینی این شرکت، اهدافی در نظر گرفته خواهند شد که فعالیتهای آموزشی بزرگتری را اجرایی کنند که در این صورت، OpenAI یکی از اولین موارد اثبات این ادعاست. وی در این خصوص افزود: «ما از نزدیک با آنها کار کردهایم، تا بیاموزیم که در هنگام ساختن محیطهای آموزشی خود، چه نکات کلیدی را دنبال میکردند و چه موضوعات مهمی نیز توسط آنها انجام میشد.»