محصول مفید یک شرکت دانشبنیان ایرانی برای انتخابات: سنجش افکار عمومی با هوش مصنوعی
شرکت دانشبنیان پویا فنآوران کوثر موفق به راهاندازی سامانه سنجش افکار عمومی با هوش مصنوعی شد.
این شرکت که در سال 1385 توسط جمعی از فارغالتحصیلان دانشگاههای تهران و صنعتی شریف تأسیس شده، پردازش تصویر را هسته اصلی کارش قرار داده و در زمینههای پردازش متن و دادهکاوی هم فعالیت میکند. محصول جدید این شرکت با تکیه بر فناوری پردازش متن توسعه داده شده و کاربرد آن سنجش افکار عمومی با هوش مصنوعی است.
علیرضا سجودی، رئیس هیئتمدیره شرکت در توضیح درباره سامانه سنجش افکار عمومی با هوش مصنوعی گفت: «حوزه کاری ما هوش مصنوعی و تحلیل داده است و در شرکت کارهای مختلفی مانند پردازش تصویر، پردازش متن و موضوع دادههای حجیم هم انجام میدهیم. یکی از کاربردهای این محصول تحلیل دادههای متنی است که بهعنوان مثال در شبکههای اجتماعی یا خبرگزاریها میتوان با تحلیل اطلاعات دادههای یک شخص یا روند یا یک رویداد را آنالیز کرد و درنهایت موضوعاتی که مورد توجه افکار عمومی است را در سطح دادههای حجیم ارزیابی کرد.»
سجودی در ادامه گفت: «تصور کنید در یک خبرگزاری بخواهید از میلیونها متن، نظرات مردم را استخراج کنید؛ با نرمافزارهایی که با هوش مصنوعی تولید کردیم، این کار امکانپذیر شده است. یکی از کاربردهای این محصول پایش فضای سیاسی در آستانه انتخابات است؛ یعنی میتوان فهمید مردم به چه موضوعی فکر میکنند، نسبت به چه موضوعی اعتراض دارند یا چه موضوعی به آنها حس خوبی میدهد. حتی میتوان واکنشهای مردم نسبت به یک رویداد یا اتفاق خاص را هم جمعآوری و تحلیل کرد. ما امیدواریم با بومیسازی هوش مصنوعی و تحلیل داده در این شرکت دانشبنیان بتوانیم مشکلات مربوط به این حوزه را مرتفع کنیم.»
ابوالفضل صفاری، برنامهنویس بخش تحقیق و توسعه این شرکت دانشبنیان هم درباره سامانه سنجش افکار عمومی با هوش مصنوعی توضیح داد: «در این شرکت ما محصولات زیادی داریم و با تلفیق این محصولات نرمافزاری توانستیم محصولی جامعتر تولید کنیم که تحلیل متن، تحلیل موضوعی و تحلیل احساسات را انجام میدهد و حتی میتواند درباره ترندها بگوید و دلیل ترندها را مطرح کند. این محصول میتواند احساسات مردم نسبت به جریانی خاص را تحلیل کند و اگر شما محصولی در بازار داشته باشید، میتواند تحلیل کند که مردم از محصول شما راضی هستند یا نه.»
حسین توحیدی، مدیرعامل شرکت دانشبنیان پویا فنآوران کوثر، در اشاره به محصولات دیگر شرکت گفت: «ما در دانشکده فیزیک در تشکلهای دانشجویی با دوستانی همکاری میکردیم و بعد از فارغالتحصیلی تصمیم گرفتیم به یکی از مشکلات اصلی کشور که تصادفات و سوانح رانندگی است بپردازیم و با حمایتی که سمت ناجا داشتیم، توانستیم پروژهای به نام «سرعتسنج» و «پلاکخوان خودرویی» را طراحی کنیم که در سال 1387 برنده جشنواره خوارزمی شد.»
پویا فنآوران کوثر پیشازاین موفق به ساخت دوربین سرعتسنج «کارابین» در کشور شده بود. دوربین سرعتسنج کارابین که تعداد بسیاری از آن در سطح کشور نصب شده، قابلیت ثبت سرعت، خواندن پلاکها و ثبت پلاک خودروهای عبور کرده از یک محور را دارد.
این شرکت به غیر از دوربین سرعتسنج کارا، محصولات دیگری ازجمله سرعتسنج خودرویی، سامانه راداری ثبت تخلف سرعت، ثبت تخلف عبور از چراغقرمز، سیستم تخمین بار و سامانه سرعتسنج لیزری هم دارد.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید.