برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش خبری
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
گزارش
مصاحبه
 چرا افرادی که دلیلی برای پنهان‌کاری ندارند از سیستم تشخیص چهره Clearview AI می‌ترسند؟

چرا افرادی که دلیلی برای پنهان‌کاری ندارند از سیستم تشخیص چهره Clearview AI می‌ترسند؟

زمان مطالعه: 5 دقیقه

گاه این سؤال پیش می‌آید که چرا افرادی که دلیلی برای پنهان‌کاری ندارند، این همه از سیستم تشخیص چهره Clearview AI هراس دارند؟ پاسخ این است: زیرا افرادی که دلیلی برای پنهان‌کاری ندارند، تنها کسانی هستند که حریم خصوصی‌شان تضمین شده است.

اوایل هفته جاری، دولت استرالیا پس از اینکه تعیین کرد شرکت Clearview AI حق ندارد داده‌های شهروندانش را جمع‌آوری و نگه‌داری کند، عذر این شرکت را خواست. در واقع، اگر هر شخصی تا به حال تصویری از چهره خود را در فیس‌بوک، توئیتر، اینستاگرام یا هر وب‌سایت دیگری بارگذاری کرده باشد، احتمال زیادی وجود دارد که در پایگاه داده Clearview AI موجود باشد. این امر به چه معناست؟ کارمندان Clearview AI، میلیون‌ها مأمور اجرای قانون و هر فردی که به داده‌های شرکت دسترسی دارد، می‌توانند شما را به راحتی با گرفتن عکس با گوشی هوشمند یا بارگذاری یک تصویر در یک نرم‌افزار، شناسایی کنند.

دولت استرالیا نیز اعلام کرد که Clearview AI تهدیدی برای شهروندانش محسوب می‌شود. در گزارشی از  Gizmodo آمده است: آنجلین فالک، عضو کمیسیون اطلاعات و حریم خصوصی استرالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «جمع‌آوری مخفیانه این نوع اطلاعات حساس، به صورتی غیرمنطقی، مداخله‌گرانه و ناعادلانه است و احتمال دارد آسیب زیادی به افراد وارد شود؛ از جمله گروه‌های آسیب‌پذیر، کودکان و قربانیان جنایتی هستند که تصاویرشان را می‌توان در پایگاه داده Clearview AI جست‌وجو کرد.

Clearview AI و برقراری عدالت

بنیان‌گذار Clearview AI، هوآن تون- دت، از طریق ایمیلی به Gizmodo، ادعا کرد که محصولش ابزار مهمی برای برقراری عدالت است.

در همان مقاله، تون- دت گفته است: «من پیش از نقل مکان به سانفرانسیسکو در 19 سالگی، به منظور دنبال کردن کار و طراحی فناوری مهم تشخیص چهره، برای مبارزه با جرم که در سراسر جهان شناخته شده است، در استرالیا بزرگ شدم. من شهروند دوتابعیتی استرالیا و ایالات متحده هستم، دو کشوری که عمیقاً بیش از هر چیزی برایم اهمیت دارند. من و شرکتم در راستای منافع این دو ملت و مردمانش با مجریان قانون در حل جنایات فجیع علیه کودکان، سالمندان و سایر قربانیان اعمال ناجوانمردانه، همکاری کرده‌ایم. ما فقط اطلاعات عمومی را از بستر باز اینترنت جمع‌‌آوری می‌کنیم و به تمام معیارهای حریم خصوصی و قانون، پایبند هستیم. من قدردان زمان و تلاشی هستم که مسئولان استرالیایی صرف ارزیابی جنبه‌های گوناگونِ تکنولوژی‌ای کرده‌اند که من ساخته‌ام.»

Clearview AI و برقراری عدالت

این کاملاً منطقی است که فرض کنیم بنیانگذار Clearview AI، کارمندان، سرمایه‌گذاران و همکاران این شرکت، همگی به دنبال عدالت هستند؛ اما اگر قرار باشد بر اساس فرضیات پیش برویم، باید مطمئن باشیم که این فرضیات بر اساس شواهد و اطلاعات شکل گرفته‌اند. برای مثال، Clearview AI ارتباطاتی عمیق و دیرینه با راست‌گرایان افراطی دارد.

در مقاله‌ای که لوک اُبراین در سال 2020 نوشته است، تون- دت از سال 2015 شخصیتی برجسته‌ در جنبش راست آلترناتیو بوده است: او به نیروهای برانداز راست افراطی ملحق شد، تا ترامپ را به کرسی ریاست جمهوری بنشانند. این گروه شامل چنین افرادی بود: مایک کرنوویچ، تبلیغات‌چی وابسته به ترامپ که رهبری کمپین تقریباً مرگبار اطلاعات نادرست به نام Pizzagate  را بر عهده داشت؛ اندرو ویو آرنهایمر، یک هکر نئونازی و مدیر وب‌سایت The Daily Stormer و پکس دیکنسون، فردی نژادپرست و کارمند ارشد سابق فناوری Business Insider که در راهپیمایی نئونازی‌ها در شارلوتزویل ویرجینا شرکت کرد.

[irp posts=”4182″]

نژادپرستی بنیانگذار

مقاله در ادامه اشاره می‌کند که بنیانگذار پنهانِ Clearview AI، چاک جانسون است که ملی‌گرایی سفیدپوست است و آشکارا نژادپرستی می‌کند. او ابتدا قصد داشته است که محصول تولیدی‌اش مورد استفاده ICE قرار بگیرد:

در ژانویه 2017، جانسون در فیس‌بوک اعلام کرد که «در حال ساخت الگوریتم‌هایی برای شناسایی تمام مهاجران غیرقانونی است که در صورت شناسایی، سرنوشت آن‌ها اخراج شدن خواهد بود.» پس از آن، خیلی زود او پیش دوستان و آشنایانش به خود می‌بالید که در حال کار بر روی یک ابزار تشخیص چهره قدرتمند است.

نژادپرستی بنیانگذار

اما هیچ‌کدام از این موارد به این پرسش جواب نمی‌دهد که «چرا کسی که چیزی برای پنهان کردن ندارد، باید نگران فناوری تشخیص چهره باشد؟» پاسخ این است: به همان دلیل که افرادی که در ایالات متحده قصد شلیک به کسی را ندارند، باید با این موضوع مشکل داشته باشند که به آن‌ها گفته شود نمی‌توانند اسلحه داشته باشند و با خود حمل کنند. آزادی از مداخله غیرمنطقی حکومت، در قانون اساسی ما ذکر شده، زیرا وجود آن برای شکوفایی دموکراسی، ضروری است.

وقتی در ابتدای سال جاری، ایالات متحده از افغانستان خارج شد، برخی از تجهیزات بیومتریکش در آن کشور جا ماندند. در نتیجه، طالبان نه‌تنها به سخت‌افزار اسکن اثر انگشت، مردمک چشم و چهره، بلکه به پایگاه داده شامل اطلاعات شهروندان بومی نیز دست پیدا کرد.

هر کس که از سوی نیروهای ارتش ایالات متحده اسکن شده بود، فوراً از طریق طالبان شناسایی شد. اکنون متوجه‌ شده‌ایم که این گروه توانسته‌اند فهرستی از اقلیت‌های جنسی به علاوه افرادی را که از ترس شناسایی شدن به سازمان‌های امدادی مراجعه کرده بودند، بازداشت کند.

مطابقت با الگوریتم

به لطف تجهیزات بیومتریک ارتش آمریکا و پایگاه‌های داده آن، طالبان نیازی نیست که کار طاقت‌فرسایی برای پیدا کردن اعضای گروه‌های اقلیت و کشتن آن‌ها انجام دهد. آن‌ها به سادگی می‌توانند دوربینی را به سمت هر کس که می‌بینند بگیرند و به هر فردی که الگوریتم با فهرست مطابقت می‌دهد، شلیک کنند.

مطابقت با الگوریتم

حال سؤال اینجاست که «اگر شما در ایالات متحده هستید و جزو گروه‌های اقلیت جنسی هم نیستند و چیزی برای پنهان کردن ندارید، تکلیف‌تان چیست؟» برای پاسخ به این سؤال، توجه شما را به یادداشت خبری‌ای که بوریس، یکی از بنیانگذاران  TNW مدت‌ها پیش نوشته است، جلب می‌کنم:

«گفتن اینکه شما به حفظ حریم خصوصی اهمیت نمی‌دهید، چون چیزی برای پنهان ‌کردن ندارید، به همان اندازه خودخواهانه است که بگویید گرسنگان جهان برایتان مهم نیستند، چون خود گرسنه نیستید. شما ممکن است از امتیاز زندگی در جامعه‌ای برخوردار باشید که در آن حریم خصوصی به طور ضمنی وجود دارد؛ اما همین حریم خصوصی است که جامعه را حفظ می‌کند.»

اولین چیزی که دیکتاتورها می‌خواهند این است که حریم خصوصی افراد و آزادیِ فکر کردن به خواسته‌هایشان را نابود کنند. این واقعیت که شما احساس نمی‌کنید رازهایی دارید، به این معناست که در جامعه‌ای زندگی می‌کنید که در آن می‌توانید خودتان باشید. این امر بسیار عالی است؛ اما همین دلیلی است که باید بیشتر به حفظ حریم خصوصی اهمیت بدهید. در واقع، هرچه رازهای کمتری دارید، باید ارزش بیشتری برای حریم خصوصی قائل شوید. همان‌طور که جنگ جهانی دوم و جنگ خلیج و ویتنام به ما آموخت، برای دستیابی به امنیت و صلح، باید خط قرمزها و محدودیت‌هایی وجود داشته باشند.

مجوز فعالیت Clearview AI

اکنون کسانی که درباره مجوز فعالیت Clearview AI تصمیم می‌گیرند، مدیران ارشد آن و مجریان قانون هستند. شاید زمانی که مسائلی با پیامدهای مهم در معرض خطر هستند، مانند حق تضمین‌شده حفظ حریم خصوصیِ تمام شهروندان آمریکایی، این افراد گزینه‌های مناسبی برای تعیین قانون مشارکت نباشند.

در نهایت هیچ‌کدام از ما به Clearview AI برای استفاده از تصاویرمان، مجوز نداده‌ایم. تون- دت، جیب‌هایش را با فروش محصولی پر کرده است که با تصاویر ما ساخته شده و هیچ‌کدام ما حتی یک ذره از سود آن را ندیده‌ایم.

کاری که Clearview AI می‌کند، ممکن است که هنوز در ایالات متحده غیرقانونی نباشد، اما واضح است که کاری غیراخلاقی است. فقط به تلاش‌های بسیار شرکت، برای پاک کردن هرگونه مدرکی از ارتباط تون- دت با نظریه‌پردازان توطئه راست‌گرا، نئونازی‌ها و ملی‌گرایان سفیدپوست، نگاه کنید.

همان‌طور که مشخص شد، وقتی حریم خصوصی از بین برود، هر کسی چیزی برای پنهان‌ کردن یا از دست‌ دادن دارد.

انواع کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف را در هوشیو بخوانید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]