پوشش رسانه‌ای جیتکس ۲۰۲۴ | با ما همراه باشید

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری: صنعت دفاعی کشور را شرکت‌های دانش‌بنیان متحول می‌کنند

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری: صنعت دفاعی کشور را شرکت‌های دانش‌بنیان متحول می‌کنند

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در حاشیه سومین جشنواره دانش و پژوهش امام علی(ع) که روز گذشته (23 مرداد ماه) برگزار شد، توجه به دستاورده‌های شرکت‌های دانش‌ بنیان مورد توجه و تاکید ویژه  قرار گرفت. در این مراسم سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از پتانسیل عالی شرکت‌های دانش بنیان در تجهیز صنایع دفاعی کشور خبر داد و گفت: با توجه به فعالیت بیش از 800 شرکت دانش بنیان در زمینه دفاعی و شمار زیادی شرکت دانش بنیان دیگر که محصولات غیر دفاعی آنها در بخش دفاعی ما کارآمد خواهد بود، باید جهت تجهیز این حوزه از شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی‌ مطالبه گر باشیم.

به گزارش هوشیو به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در جشنواره مذکور علاوه بر معاون علمی و فناوری رییس جمهوری تعدادی از فرماندهان و خانواده‌های شهدای ارتش نیز حضور داشتند.

 ستاری در ادامه این جشنواره، با تاکید بر اینکه همواره نباید نوآوری از بخش‌های دفاعی به سمت تجاری شدن حرکت کند، افزود: ما در دوره‌ای قرار داریم که ظرفیت‌ها با گذشته تفاوت چشمگیری داشته و در حال حاضر می‌توانیم نوآوری را از بخش‌های تجاری به سمت بخش‌های دفاعی وارد کنیم.

وی تاکید داشت: توانمندی شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی، می‌تواند ما را به پیشرفت‌های چشمگیری برساند. این مجموعه‌ها می‌توانند ایده پرداز ما در راستای بومی‌سازی نوآوری‌ها باشند. پس اگر می‌خواهیم اقتدارمان ار در عرصه نظامی محفوظ نگاه داریم، باید در وهله نخست ارزش دانش و فناوری را در عرصه دفاعی کشور درک کرده باشیم.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: 8 سال دفاع مقدس و موفقیت عملیات والفجر، خود نمونه بارزی از اهمیت نوآوری در عرصه دفاع از مرز و بوم‌های ما بوده است. این در حالی که ما به راحتی از کنار ساقط شدن 80 فروند هواپیمای جنگنده دشمن، در عرض کمتر از 12 روز می‌گذریم.

شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق را بیشتر دریابیم

این مقام مسئول با بیان اینکه ما در حوزه آموزش و پژوهش تاکنون هزینه‌های زیادی کرده‌ایم اما از آن برداشتی نداشته‌ایم، افزود: هرچند پژوهشگری خوب است، اما باید نتیجه آن در توسعه و تولید محصول نیز دیده شود. باید نگاهمان به دستاوردهای پژوهشی بخش خصوصی تغییر کند و درک کنیم دستاوردهای این بخش در حقیقت محصول محور و در نهایت یاری‌گر ما در ارتقا توانمندی‌های نظامی‌مان هستند.

ستاری ادامه داد: البته باورهای ما در بخش دفاعی در حال تغییر است و امروزه بیشتر از دستاورهای شرکت‌های دانش بنیان و بخش خلاق استفاده می‌شود. اما باید بگویم هنوز جای فرهنگ سازی در این حوزه داریم و باید بیشتر از این مقاومتمان را نسبت به دستاورهای این بخش بشکنیم.

وی با بیان اینکه ما باید با خرید محصولات دانش بنیان از فعالیت این شرکت‌ها و نیروی انسانی خلاقمان حمایت کنیم، افزود: منظور میدان دادن و حمایت توام با نظارت و کنترل است، تا ضمن داشتن پیشرفته‌ترین فناوری‌ها، ساختار دفاعی‌مان را نیز به همت پژوهشگرانمان نوآورانه سازیم.

ظرفیت‌های بخش خصوصی مغفول مانده

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه ظرفیت‌های بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان ما تا حد زیادی مغفول مانده، افزود: این در حالی است که ما بخش‌های پژوهشی بسیاری در این زمینه ایجاد کرده‌ایم، که از جمله آنها پارک‌های علم و فناوری، مراکز و کارخانه‌های نوآوری هستند، تا بتوانیم از طریق ایجاد این مراکز پای بخش خصوصی‌مان را بیش از پیش به مقوله پژوهش باز کنیم. البته در حال حاضر سرمایه گذاری بخش خصوصی در بسیاری از پارک‌های علم و فناوری در حدود 25 برابر بیشتر از دولت است. ما می‌توانیم از این نسبت نابرابر با در نظر گرفتن صندوق‌های پژوهش و فناوری، سرمایه گذاران خطرپذیر یا سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به عنوان فرصت استفاده کنیم، تا ریسک سرمایه گذاری را در عرصه فناوری به حداقل کاهش دهیم.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]