پوشش رسانه‌ای جیتکس ۲۰۲۴ | با ما همراه باشید

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 محقق ایرانی با هوش مصنوعی انواع بیماری ام‌اس را شناسایی می‌کند

محقق ایرانی با هوش مصنوعی انواع بیماری ام‌اس را شناسایی می‌کند

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

با بررسی مجموعه وسیعی از داده‌های ام‌آر‌آی مغز بیماران مبتلا به ام‌اس ، شناسایی سریع سه نوع این بیماری با اطلاع یافتن از تغییر شرایط چند ناحیه خاص از مغز که در مراحل ابتدایی درگیر می‌شوند، میسر شده و این دستاورد به لطف استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی رقم خورده است.

محققان امیدوارند با تمرکز بر درمان بخش‌هایی از مغز که زودتر از باقی قسمت‌ها درگیر می‌شوند، بتوانند این بیماری را ریشه‌کن کنند. در بیماران مبتلا به ام‌اس سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت چربی موجود در اعصاب مغز حمله کرده است. این بافت وظیفه عمل کردن مانند عایق سیم‌کشی برق را دارد و آسیب دیدن آن انتقال پیام‌های عصبی را بسیار دشوار خواهد کرد. همچنین باعث بروز مشکلاتی از قبیل ضعف عضلانی، اسپاسم، بی‌حسی و مشکلات در تعادل یا هماهنگی می‌شود.

طبق ادعای دکتر آرمان اسحاقی، متخصص علوم اعصاب در دانشگاه کالج لندن و فارغ‌التحصیل دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، تا امروز چهار نوع از انواع بیماری ام‌اس بر مبنای نوع تخریب فعالیت‌های مغز و شدت پیشرفت آن شناسایی شده و استفاده از سیستم هوش مصنوعی جدید منجر به شناخت سه نوع از آن‌ها می‌شود. او همچنین می‌گوید تاکنون دسته‌بندی این بیماری بیشتر برمبنای شدت پیشرفت آن و تاثیرات مخربش صورت می‌گرفته که ناشی از بررسی وضعیت ظاهری بیماران مبتلا به این بیماری بوده است.

دستاورد هوش مصنوعی در شناسایی این بیماری اما این است که حالا با کمک این فناوری می‌توان اطلاعات بیولوژیک تازه‌ای در مورد ام‌اس جمع‌آوری کرد؛ اطلاعاتی که تا‌به‌حال در دسترس پزشکان نبوده است.

دکتر اسحاقی همچنین می‌گوید با دسترسی به این اطلاعات امکان شناسایی الگوهای بهتر و دقیق‌‍تر برای درمان مبتلایان به ام‌اس را فراهم می‌شود و از این طریق روش‌های درمانی بهتری ارائه کرد. این‌گونه است که می‌توان دسته‌بندی‌های دقیق‌تری برای انواع بیماری ام‌اس در دسترس قرار داد و در نهایت امیدواریم درمان‌های پیشنهادی مناسب‌تر شوند.

او در نهایت اعلام کرد که این روش با موفقیت روی 3068 بیمار مبتلا به ام‌اس آزمایش شده و از طریق افزایش داده‌های جمع‌آوری شده، دقت آن بازهم بیشتر خواهد شد. به گفته او کاربرد استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی این بیماری این است که در آینده پیش‌بینی واکنش بیماران به درمان‌های مورد استفاده، ممکن خواهد شد.

 

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]