Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 طرح های فناورانه به کمک رفع مشکل قطعی برق می‌آیند

طرح های فناورانه به کمک رفع مشکل قطعی برق می‌آیند

زمان مطالعه: 2 دقیقه

ستاد توسعه فناوری‌های آب و انرژی معاونت علمی از طرح های فناورانه مرتبط با پیک سایی و مدیریت مصرف برق حمایت می‌کند.

به گزارش هوشیو و به نقل از خبرگزاری صدا‌و‌سیما، مهدی شریف‌زاده، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های آب و انرژی معاونت علمی، معتقد است ایران دارای پتانسیل بسیار بالایی در حوزه منابع انرژی تجدیدپذیر است و به همین دلیل استفاده از محصولات دانش‌بنیان و طرح های فناورانه در حوزه برق ضروری است. طبق گفته ایشان حتی قوانین و مقررات بالادستی کشور نیز بر گسترش استفاده از این منابع پاک تاکید دارند.

طرح های فناورانه

شریف‌زاده گفت: «موضوع بهینه‌سازی انرژی به عنوان یک سوخت جدید به تازگی مطرح شده و دلیلش این است که امکان هم‌تراز کردن عرضه و تقاضای انرژی را میسر می‌کند. همچنین باعث کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی و صرفه اقتصادی می‌شود. توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه نیروگاه‌های خورشیدی فتوولتاییک مقیاس کوچک و مقیاس بزرگ که در ساعات پیک روزانه مصرف برق حداکثر توان خود را برای تولید صرف می‌کند کمک شایانی به پیک سایی و جلوگیری از رفع خاموشی‌ها می‌کند.»

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های آب و انرژی معاونت علمی همچنین در خصوص لزوم استفاده از طرح های فناورانه توضیح داد: «شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند راهکارهای مقرون‌به‌صرفه و با پتانسیل بالا ارائه دهند. همچنین می‌توانند در خصوص کاهش اتلافات بخش تولید و توزیع برق با توسعه فناوری، افزایش کارایی و ارائه طرح‌های نوآورانه پیک سایی کم هزینه را در راستای حل بحران قطعی برق، گام‌های مهمی بردارند.

وی در خصوص محصولات مهم شرکت‌های دانش‌بنیان که به کمک رفع بحران قطع برق می‌آیند گفت: «فعالیت‌های شرکت‌های مرتبط با حوزه علوم شناختی در جهت فرهنگ‌سازی و کاهش مصرف انرژی بسیار مهم هستند. به غیراز این، علوم داده و استفاده از هوش مصنوعی و سایر طرح های فناورانه می‌تواند نقش مهمی در مدیریت مصرف و توزیع انرژی داشته باشد. طرح های فناورانه به واسطه کاهش شدید انرژی می‌توانند منجر به کاهش تقاضای انرژی و در نتیجه آن، تعادل بیشتر عرضه و تقاضا شوند. در صورت تغییر نظام قیمت‌گذاری حامل‌های انرژی و نزدیک شدن قیمت حامل‌ها به قیمت رقابتی، انگیزه کافی برای تولید فناوری‌های کارامد توسط شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم می‌شود.»

طرح های فناورانه

به اعتقاد شریف‌زاده، دانش‌بنیان‌ها می‌توانند با ارائه انواع محصولات پایدارکننده ولتاژ آسیب‌های قطع برق را به حداقل برسانند و نقشی موثر در ارتقا سیستم انرژی کشور داشته باشند. وی همچنین عنوان کرده که ستاد توسعه فناوری‌های آب و انرژی معاونت علمی با توجه به اهمیت موضوع ملی مدیریت تقاضای انرژی در حوزه برق، سبد پروژه‌های فناورانه با موضوع پیک سایی و مدیریت مصرف برق را از طریق ارسال یک فراخوان به سازمان‌های دولتی مربوطه، پارک‌های علم و فناوری و شتاب‌دهنده‌های حوزه انرژی مورد حمایت خود قرار داده است.

شریف‌زاده اما معتقد است هنوز نتیجه مطلوبی برای استفاده از دستاوردهای دانش‌بنیان‌ها در صنعت برق حاصل نشده است: «در خصوص کاهش مصرف انرژی در زمان پیک مناقصاتی برگزار شده که احتمالا دانش‌بنیان‌ها هم در آن شرکت کرده و ایده‌هایشان را مطرح کرده‌اند، اما هنوز نتیجه مطلوبی حاصل نشده است. در حال حاضر حمایت از طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی در سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی ساختمان، بازار تهاتر انرژی‌های تجدیدپذیر با همبست‌های انرژی در مقیاس صنعتی با رویکرد بهینه‌سازی و استفاده از فناوری‌های کلان داده، هوش مصنوعی و بلاک‌چین و ایجاد زیرساخت‌های اندازه‌گیری، گزارش‌گیری و اعتبارسنجی برای توسعه بازار‌های بهینه‌سازی حامل‌های چندگانه انرژی در ستاد پیگیری می‌شود. شرکت‌های دانش‎‌بنیان فعال در حوزه انرژی کشور از پتانسیل و توانمندی بالایی به‌ویژه در زمینه دانش فنی برخوردار هستند و می‌توانند با ارائه طرح های فناورانه راهگشای صنعت برق کشور در شرایط سخت تحریم‌های مربوط به توسعه فناوری باشند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]