اجرایی شدن برنامه عملیات هوش مصنوعی در کشور
فناوری هوش مصنوعی برای افزایش بهرهوری، به کمک شرکتها میآید. رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی، خبر داد، شرکت ارتباطات زیرساخت، در زمینه پیادهسازی عملیات هوش مصنوعی در شرکتها، پیشگام شده است.
به گزارش هوشیو به نقل از مهر، دکتر شهرام معین، رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، از اجرای پروژهای خبر داد که مربوط به توسعه خدمات هوش مصنوعی در شرکت ارتباطات زیر ساخت و پایلوت دادهکاوی سبد محصول است. این پروژه در گروه علمی و پژوهشی این مرکز انجام میشود.
دکتر معین با اشاره به اینکه این پروژه هماکنون در مراحل پایانی قرار دارد، افزود: «امروزه بهرهگیری از هوش مصنوعی نیاز همه شرکتها و سازمانهاست تا با استفاده از امکانات این فناوری، بهرهوری خویش را افزایش دهند.»
او با تأکید بر نقش هوش مصنوعی در بهینهسازی استفاده از منابع، متناسب با نیاز کاربران و تدوین سبد خدمات، گفت: «شرکت ارتباطات زیرساخت هماکنون در زمینه اجرایی کردن این پروژه، پیشگام شده است و با توجه به اینکه هوشمندسازی دستگاهها و شرکتها در دستور کار قرار گرفته، برنامه عملیات هوش مصنوعی این شرکت، میتواند تجربه خوبی در زمینه تلکام باشد و از نتایج آن برای بهرهبرداری از هوش مصنوعی در حوزههای دیگر استفاده خواهد شد.»
رئیس این مرکز، با اشاره به تجربه تدوین نقشه راه «کلان دادهها» همسو با «هوش مصنوعی»، از آمادگی این سازمان برای کمک به سازمانها در بهرهگیری از هوش مصنوعی سخن گفت. به گفته دکتر معین استفاده نکردن از هوش مصنوعی توسط سازمانها و ادارات در دنیای امروز نشانه عقبماندگی است و نتایج آن در سالهای آینده نمودار خواهد شد؛ چرا که مانع رقابت این شرکتها، با دیگران خواهد بود. وی با اشاره به متفاوت بودن عملیات هوش مصنوعی برای هر شرکت، افزود: «مرکز توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ICT، متناسب با نیازهای هر سازمان، نقشه راه و برنامه عملیاتی هوش مصنوعی را برای آن، طراحی خواهد کرد.»
تحلیل ترافیک کاربران فضای مجازی با هوش مصنوعی
دکتر معین همچنین از دیگر خدمات این شرکت، تحت عنوان «تحلیل دادههای کاربران فضای مجازی» نام برد و گفت: «تحیل دادههای شبکههای اجتماعی، در گروه توسعه خدمات انجام میشود و چهار سال از اجرایی شدن آن میگذرد. تحلیل دادهها در این شرکت، هماکنون با استفاده از هوش مصنوعی و بر پایه کلان داده صورت میگیرد.»
او در ادامه از قابلیتهای این سامانه بیشتر گفت: «از طریق این سامانه میتوان به تحلیل دادههای شبکههای اجتماعی داخلی و خارجی پرداخت. برای مثال میزان اقبال کاربران به یک کسبوکار مشخص میشود؛ همچنین برنامهریزی کسبوکارها در جهت ارتقا، میتواند با توجه به تحلیل دادههای آن، صورت بگیرد. این سامانه بر اساس نیاز کاربر، گزارش میدهد و در موضوع کرونا از گزارشهای این سامانه استفاده شد.»
دکتر معین در پایان صحبتهای خود افزود: «سامانه تحلیل شبکههای اجتماعی، مورد حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد. برخی تحلیلهای سامانه به روال عادی گزارشدهی میشود اما برخی از تحلیلها، نیاز به برنامهریزی دارد و تحلیل داده در آنها باید مطابق با روند پروژهها انجام شود.»
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید