برنامهریزیهای لازم در سطح ملی برای همگرایی هوش مصنوعی و فناوری نانو آغاز شد
به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با توجه به پنج برنامهریزی ملی که درحالحاضر برای همگرایی هر چه بیشتر فناوری نانو و هوش مصنوعی انجام شده است، میتوان در آینده این انتظار را داشت که شاهد رشد و شکوفایی هر چه بیشتر این دو رشته باشیم و پیشرفتهای قابلتوجهی را در فناوری نانو مشاهده کنیم.
بنابراین گزارش، برخی از برنامههای مدنظر برای توسعه هر چه بیشتر همگرای بین این دو رشته عبارتاند از: پایش و ترویج دستاوردهای همگرایی فناوری نانو و هوش مصنوعی، شبکهسازی از طریق شناسایی کنشگران فعال در عرصه نانوفناوری و هوش مصنوعی، شناسایی و تقویت زیرساختهایی که میتواند منجر به کاربست هر چه بیشتر هوش مصنوعی در تکنولوژی نانو شود و در نهایت پشتیبانی از پروژههایی که میکوشند، تا با استفاده از هوش مصنوعی، فناوری نانو را پایش و مدیریت کنند.
بسیاری از متخصصین بر این عقیدهاند که این نوع از برنامهریزی سبب میشود، تا هر دو رشته در کشور تقویت شوند و شاهد پیشرفتهای چشمگیری در آنها باشیم. بر طبق اطلاعات در دسترس، پروژههایی نظیر طراحی نانو سیستمها و نانو حسگرها در راستای بررسی دقیق نانومواد، ارتقای تصویربرداری نانومقیاس برای تحلیل دقیق آنها، مدلسازی شیمیایی نانومواد، پیشبینی ساختار و پویایی اتمی نانوذرات و شناسایی ویژگیهای آنها، طراحی مدلهای پیشبینی برای ارتقای عملکرد محصولات نانوفناوری به کمک تکنولوژیهای مبتنی بر هوش مصنوعی تنها گوشهای از پروژههای همگرا بین دو رشته حساس نانوفناوری و هوش مصنوعی بهحساب میآید.
بر طبق اطلاعات منتشرشده، بر اساس اهمیتی که این دو فناوری در پوشش و تقویت یکدیگر دارند، ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، به دنبال ارتقای هر چه بیشتر همگرایی بین این دو رشته برآمده است. همچنین، این نهاد مسئول در حال مرور پژوهشهای انجامشده در این زمینه و انجام مطالعات جدیدی است. این ستاد میکوشد، تا از طریق برگزاری جلسات متعدد با متخصصین این حوزه و نیز تعریف پروژههای پایلوت، در راستای اجرای هدف منظورشده در پیوند هر چه بیشتر هوش مصنوعی و نانوفناوری بکوشد.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید