Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 هوش مصنوعی و مسیر قانون‌گذاری آینده

هوش مصنوعی و مسیر قانون‌گذاری آینده

زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از پایگاه خبری تحلیلی جهت، دفتر مطالعات بنیادین حکومتی که یکی از زیر مجموعه‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به حساب می‌آید، سلسله مطالعاتی در زمینه ارتباط هوش مصنوعی و قانون‌گذاری منتشر کرده است که به نوبه خود می‌تواند در تعریف و تصریح چشم‌اندازهای کاربست هوش مصنوعی در آینده کشورمان کارآمد باشد.

یکی از گزارش‌های این دفتر مطالعاتی که مورد بحث این نوشتار نیز است، به بررسی جنبه‌های فلسفی هوش مصنوعی و تأثیرات آن بر تقویت رگه‌های فلسفی و فکری ماتریالیستی پرداخته است. در ضمن گزارش منتشر شده از سوی دفتر مطالعات بنیادین حکومتی، اشاره شده است که هوش مصنوعی چه از نظر علمی و چه فلسفی در جهان امروز پدیده‌ای بسیار چالش‌برانگیز بوده و طیف وسیعی از دانشمندان را به خود مشغول ساخته است.

قانون‌گذاری

سپس به بررسی تطور مفهوم هوش مصنوعی و فناوری‌های تولد یافته از درون این رشته پرداخته است. به طور مثال این گزارش به آغازگاه پیدایی مفهوم هوش مصنوعی پرداخته و سؤال بنیادین آلن تورینگ، دانشمند بریتانیایی را دوباره مطرح می‌کند که پرسیده بود: آیا ماشین‌ها می‌توانند فکر کنند؟

در نظر این گزارش و با توجه به زمینه‌های فکری و فلسفی آن، اگر چه ماشین‌ها در پردازش‌های منطقی تا به امروز توانسته‌اند موفقیت‌های چشم‌گیری را به نمایش بگذارند. اما نمی‌توان قدرت خلاقه تفکر را که خاصه هستی انسان است، به ماشین نسبت داد. از طرف دیگر این گزارش به آن بخش از دانشمندان که ناقد جدی قدرت تفکر ماشین‌ها هستند اشاره می‌کند، خاصه به استدلال چینی که نشان می‌دهد فهم زبان از پردازش آن در سطح واژگانی و کشف نسبت‌های منطقی میان نمادها کاملاً متمایز است.

از دیگر مطالب این گزارش اشاره به هوش مصنوعی و چالش‌های مسیر قانون‌گذاری آینده است. یعنی زمانی که فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی آن‌قدر در زیست بشر نفوذ کنند که جایگاه اراده و تصمیم‌گیری آدمی را بگیرند. به نحوی که در متن این گزارش پرسیده می‌شود: در این حالت تکلیف هوش مصنوعی چیست و در صورتی که خطایی از آن سر بزند، بر اساس کدام گزاره فلسفی می‌توان او را مورد داوری حقوقی یا اخلاقی قرار داد؟ به ویژه آنکه هوش مصنوعی تهی از اراده است و فلسفه حقوق یا فلسفه اخلاق نظاماتی هستند که بر اساس نسبت دادن اراده آزاد به انسان بنا شده‌اند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]