محیط کار واقعیت مجازی فیسبوک و آشنایی با آن
با محیط کار واقعیت مجازی فیسبوک که توسط این شرکت طراحی شده و به آزمایش گذاشته شده است، افرادی که هدست Oculus Quest 2 دارند، میتوانند در قالب آواتارهایشان در جلسات کاری شرکت کنند.
آزمون بتای Horizon Workrooms، نرمافزار محیط کار واقعیت مجازی فیسبوک، در حالی در روز سه شنبه (17 اوت) اجرا شد که کسب و کارهای زیادی در دورکاری به سر میبرند. همهگیری کووید-19 همه مکانهای عمومی، از جمله ادرات و سازمانها، را تعطیل کرد و اکنون، نسخه دلتای این ویروس سراسر جهان را درگیر کرده است.
محیط کار واقعیت مجازی فیسبوک
فیسبوک این دستاورد را گامی در جهت ساخت همان دنیای آرمانی میداند که مارک زاکربرگ چند هفته پیش از آن سخن گفت.
این شرکت در پستی از وبلاگ Oculus در خصوص محیط کار واقعیت مجازی فیسبوک گفته: « Workrooms پرچمدار نرمافزارهایی است که برای ارتقای تجربه همکاری افراد ساخته شدهاند. همکاران میتوانند به کمک این نرمافزار، فارغ از فاصله مکانی، در محیط مجازی یکسانی کنار یکدیگر کار کنند. این نرمافزار هم در محیط واقعیت مجازی و هم از طریق وب قابل اجرا است. هدف از طراحی Workrooms، بهبود همکاری تیمی بوده است.»
بزرگترین شبکه اجتماعی جهان، سرمایهگذاری کلانی در فناوریهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده کرده است. از جمله اقدامات این شرکت میتوان به توسعهی سختافزارهایی همچون هدستهای واقعیت مجازی Oculus، تلاش برای ساخت عینکها و دستبندهای واقعیت افزوده، و خرید گروهی از استودیوهای تولید بازیهای کامپیوتری واقعیت مجازی (از جمله BigBox VR) اشاره کرد.
بخش هوش مصنوعی فیس بوک ادعا میکند در آینده، بزرگترین پلتفرم محاسبات در سراسر دنیا خواهد شد. غلبه بر این عرصه به او اجازه میدهد استقلالی نسبی خود از سایر سازندگان سختافزار، همچون اپل، را حفظ کند.
اندرو بازورث ، نایب رئیس فیسبوک و عضو مجموعه آزمایشگاههای واقعیت Reality Labs group این شرکت، معتقد است نرمافزار Workrooms (محیط کار واقعیت مجازی فیسبوک) مصداق بارز آن چیزی است که شرکت برای دنیای آرمانی آینده Metaverse در نظر دارد. به گفتهی بازورث: «این نرمافزار را میتوان یکی از گامهای اساسی در جهت دستیابی به دنیای آرمانی آینده دانست.»
عبارت «دنیای آرمانی آینده» اولین بار در سال 1992 در رمان «سقوط برف Snow crash» مطرح شده است. هدف فیسبوک از کاربرد این عبارت، توصیف فضاهای مشترک و گیرایی است که از طریق پلتفرمهای مختلف قابل دسترس هستند، فضاهایی که در آن دنیای فیزیکی و دیجیتالی ادغام میشوند. زاکربرگ این نرمافزار را «اینترنت مجسم Embodied internet» خوانده است.
مدیران شرکتهای فناوری، از جمله زاکربرگ، ساتیا نادلا از مایکروسافت، دیوید بازوکی از شرکت تولید بازیهای کامپیوتری رابلکس Roblox و شار دوبی از گروه مچ Match Group، هنگام صحبت در مورد شکلدهی و تحقق قلمروی آینده از این عبارت استفاده کردهاند.
در ماه ژوئیه، فیسبوک خبر از ایجاد تیمی داد که قرار است روی آینده آرمانی آینده کار کنند. این تیم زیرمجموعه گروه آزمایشگاههای واقعیت مجازی و واقعیت افزودهی فیسبوک خواهد بود.
فیسبوک در اولین جلسه توجیهی واقعیت مجازی خود نشان داد کاربران Workrooms چطور میتوانند از پشت میز و کیبورد خودشان، نسخه آواتاری خود را طراحی کنند تا در اتاقهای کنفرانس واقعیت مجازی حاضر شده و روی تخته یا اسناد مشترک شروع به همکاری با دیگران کند.
استفاده از این نرمافزار برای کاربران هدستهای Quest 2 رایگان و برای دیگران حدود 300 دلار هزینه دارد. تا سقف 16 نفر در واقعیت مجازی و 50 نفر در کل (شامل شرکتکنندگان در ویدئوکنفرانس هم میباشد) میتوانند به صورت همزمان از این نرمافزار استفاده کنند. افرادی که هدست ندارند میتوانند از طریق ویدئوکال به جلسه بپیوندند.
به گفتهی بازورث، فیسبوک برای جلسات داخلی خودش به صورت منظم از Workrooms استفاده میکند. فیسبوک گفته است از مکالمات و محتوای صحبتهای انجام گرفته در Workrooms برای تبلیغات هدفمند استفاده نخواهد کرد. علاوه بر این، اشاره کرده کاربران باید از استانداردهای جامعه واقعیت مجازی شرکت پیروی کنند و هرگونه رفتار قانونشکنانهای به Oculus گزارش خواهد شد.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید