حلقه مفقوده تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب در زمینه هوش مصنوعی
دیدار نخبگان کشور با رهبر معظم انقلاب آثار و برکات فراوانی در برداشت. به طور معمول هر کنشگری در عرصه عمل خود و در دایره فهمش دیدگاههای ولیفقیه را استنباط میکند؛ بنابراین ما نیز محق هستیم تا تأمل درباره نکات رهبر معظم انقلاب پیرامون هوش مصنوعی را مدنظر قرار داده و به بررسی آن بپردازیم.
ایشان در مطالبه مبارک خود از جریان نخبه کشور، خواستار آن شدند تا جایگاه ایران در آینده نزدیک جزو ده کشور برتر جهان در زمینه هوش مصنوعی شود. تا به امروز از سوی فعالان عرصه هوش مصنوعی کشور، استقبال زیادی از این مطالبه شده است. وجود استارتاپهای متعدد در زمینه هوش مصنوعی، تکنولوژیهای تحلیل داده، مهندسی اطلاعات و مدیریت پلتفرمها بر اساس هوش مصنوعی همگی از موضوعاتی است که امروز در کشور جریان یافته و علاوه بر ایجاد کسبوکارهای مدرن به بافت مدیریتی و اجرایی کشور نیز جانی تازه بخشیده است.
[irp posts=”20714″]زیرا به لطف این فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی، روندهای بوروکراتیک کوتاه شده و با امکان نظارت و شفافیت بر امور، ریسک رانتخواری در سیستمهای اداری نیز کنترل میشود. این موارد را میتوان از نتایج شگرف هوش مصنوعی در جهان امروز و تجهیز مکانیزمهای اداره کشور به تکنولوژیهای هوش مصنوعی دانست.
نبود سختافزارهای قوی و پردازندههای هوش مصنوعی
اما زمانی که مطالبه رهبر معظم انقلاب را در نظر بگیریم، با توجه وضعیت فعلی کشور در زمینه هوش مصنوعی، حتی در منطقه، جایگاه قابل توجهی نداریم. عمده این ضعفها ناشی از نبود سختافزارهای قوی و پردازندههای هوش مصنوعی است.
با توجه به نکته اخیر، حلقه مفقوده تحقق مطالبه مبارک رهبر معظم انقلاب قدری آشکار میشود. به نظر کارشناسان امر توسعه هوش مصنوعی در کشورمان متکی بر تکامل مستمر و مداوم سه حلقه است. نخست نیروی انسانی، دوم دادهها و پلتفرمهای تحلیلکننده، سوم سختافزارهای پردازشگر.
گفتنی است که تا به امروز در زمینه نیروی انسانی و متخصصین عرصه هوش مصنوعی استارتاپهای موفقی در کشور شکلگرفته و رو به توسعه هستند. حتی برخی از این استارتآپها با توجه به تعاملات علمی که با سایر کشورها دارند، فناوریهای نوینی را در کشور با موفقیت بومیسازی کردهاند. متخصصین به طور طبیعی به توسعه پلتفرمهای مبتنی بر هوش مصنوعی میپردازند و از این جهت میتوان گفت حلقه اول و دوم توسعه هوش مصنوعی مکمل یکدیگر هستند.
اما عرصه سختافزارهای هوش مصنوعی و فناوریهای ساخت آن، حوزهای کاملاً متمایز است. در حال حاضر سختافزارهای هوش مصنوعی وارداتی هستند و حتی در برخی موارد خرید آنها از سوی شرکتهای فروشنده خارجی تحریم شده است. به همین دلیل لازم است در حلقه سوم، پتانسیلهای موجود کشور شناسایی شده و در راستای تولیدات سختافزاری هوش مصنوعی نیز گامها و برنامهریزیهای لازم انجام شود. چراکه تنها با یافتن این حلقه مفقوده مدار توسعه هوش مصنوعی، میتوان به تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب جامه عمل پوشانید.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید.