برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 نرم‌افزار «اسپو» گامی مهم در تشخیص ناباروری مردان

نرم‌افزار «اسپو» گامی مهم در تشخیص ناباروری مردان

زمان مطالعه: 3 دقیقه

تا کنون مراقبت‌ها و هشدارهای مربوط به ناباروری بیشتر زنان را خطاب قرار داده‌اند اما بروز این خطر در مردان نیز جدی است و مطالعه نشان داده است مردان پس از سی و پنچ سالگی توان باروری کمتری خواهند داشت؛ خطر ناباروری در مردان مشکلی است که به دلیل فرهنگ اجتماعی شکل گرفته پیرامون مردان کمتر به آن پرداخته می‌شود؛ اهمیت ندادن به مشاوره پزشکی، تأثیر تابوهای اجتماعی و…. ممکن است مانع رسیدگی زودهنگام به این مشکل از سوی مردان باشد.

بررسی این موضوع نشان داده میزان نرخ باروری در مردان از دهه بیست تا چهل زندگی، نصف می‌شود. همچنین باروری در سنین بالا باعث در خطر قرار گرفتن نوزاد می‌شود؛ احتمال ابتلای نوزاد به سندروم داون، سقط جنین، تولد زودرس و… از جمله این خطرات هستند. در باور عمومی جامعه لفظ ناباروری با زنان گره خورده است اما چهل درصد از این مشکل مربوط به مردان است.

تشخیص ناباروری مردان با آزمایش اسپرم

شکل، تحرک و تعداد شاخص‌های تعیین ناباروری، در اسپرم مردان هستند. پیش از این استفاده از روش سنتی، باعث ایجاد خطای فراوان در آزمایش باروری، نادقیق بودن و تکرار آن می‌شد. از اوایل دهه هفتاد کلینیک‌ها مجهز به سیستمی کامپیوتری شدند که نتیجه قابل اعتمادتری به دست می‌داد و مانع تکرارپذیری می‌شد.

 امروزه برای تشخیص ناباروری، از سیستم COSA)) استفاده می‌شود این سیستم، یک نرم‌افزار مجهز به پردازش و آنالیز تصویر و مبتنی بر هوش مصنوعی است. این فرایند اگر چه در ارزیابی ناباروری مردان دقیق و سریع است اما به دلیل هزینه بالا، ممکن است انگیزه مردان برای انجام این آزمایش را کاهش دهد. به همین دلیل نرم‌افزار «اسپو» امکان انجام این آزمایش را در منزل و از طریق تلفن همراه ایجاد کرده است.

آزمایش ناباروری با تلفن همراه 

این فرایند با بررسی تعداد، شکل و تحرک اسپرم، که سه عامل تعیین کننده باروری مردان هستند، به تشخیص ناباروری می‌پردازد

نرم‌افزار اسپو که برای اولین‌بار در کشور تجاری‌سازی شده، بر پایه هوش مصنوعی کار می‌کند و مراحل مطالعاتی آماده‌سازی آن، در آزمایشگاه انجام شده است.  مزیت استفاده از این نرم‌افزار، این است که امکان ارزیابی ناباروری را در منزل، بدون هزینه و بادقت بالا به وجود می‌آورد. با توجه به توصیه‌هایی که این نرم‌افزار بعد از هر بار سنجش به کاربر ارائه می‌کند؛ کاربر امکان پایش بهبود باروری خود را خواهد داشت. مزیت دیگر استفاده از این نرم‌افزار، امکان اشتراک‌گذاری نتیجه آزمایش برای پزشک، مشاور یا روانشناس است. استفاده از اسپو، مسیر سنجش باروری را برای مردان تسهیل می‌کند. ارزیابی سریع، دقت بالا، امکان استفاده مجدد و حفظ حریم خصوصی از مزایای دیگر اسپو هستند.

حسین واثقی دودران بنیان‌گذار این استارتاپ دارای دکترای فیزیولوژی تولیدمثل است و  با یک تیم جوان دهه هفتادی، به تحقیق درمورد موضوع ناباروری پرداخته است. واثقی با اشاره به قابلیت هوش مصنوعی در پردازش تصویر و بهره‌برداری از آن در شاخه‌های مختلف پزشکی، عنوان کرد: «این نرم‌افزار که با تلاش تیم بین رشته‌ای اسپو ایجاد شده ‌است، تنها پلتفرمی است که خارج از کلینیک‌ها و آزمایشگاه‌ها قادر است به تشخیص ناباروری بپردازد.»

واثقی با راه‌اندازی این استارتاپ موفق به کسب مقام‌های برتر کشوری و دریافت تأییدیه مرکز ناباروری اردبیل شده است. واثقی درباره ویژگی‌های اسپو افزود: «پلتفرم اسپو به مردان این امکان را می‌دهد که بدون حضور به مراکز پزشکی به سنجش سلامت باروری خود بپردازند؛ ضمن اینکه از هزینه‌های سنگین درمان و بروز خطاهای احتمالی جلوگیری می‌کند. این پلتفرم مشابه آزمایش‌های مراکز ناباروری، برای انجام سه آزمایش در طی نود روز طراحی شده است.»

واثقی همچنین اشاره کرد: «نرم افزار اسپو رقیب سرسختی برای نمونه‌های خارجی خود، در بازار جهانی محسوب می‌شود؛ رقبای خارجی اسپو محصولاتی از آمریکا ،کانادا و انگلیس هستند که هر یک با قیمت‌های بالای 150 دلار، به بازار جهانی عرضه شده‌اند اما اسپو  با قیمت 20 دلار، آماده ورود به بازارهای جهانی است.»

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]