Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 هوش مصنوعی، زمینه‌ساز تحولات عظیم در جهان آینده/هدفگذاری تربیت 6 هزار نیروی انسانی متخصص

هوش مصنوعی، زمینه‌ساز تحولات عظیم در جهان آینده/هدفگذاری تربیت 6 هزار نیروی انسانی متخصص

زمان مطالعه: 2 دقیقه

دکتر جمشید صباغ‌زاده، قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات، اعلام کرد برای تربیت نیروی انسانی ماهر در زمینه هوش مصنوعی تفاهم‌نامه‌ای میان دانشگاه علوم و تحقیقات با شرکت دانش‌بنیان هشت بیت امضا شده  است.

او با اشاره به اینکه عرصه فعالیت شرکت دانش‌بنیان هشت بیت، به عنوان زیرمجموعه شرکت دانیال موج، توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص در حوزه هوش مصنوعی است گفت:‌ در کنار آموزش قرار است نیروی انسانی متخصص تربیت شود که این آموزش دستاورد بزرگ ماست تا به کارگیری و کشف نیروی انسانی متخصص در این حوزه صورت گیرد. واقعیت این است که با وجود راه‌اندازی رشته هوش مصنوعی نیروی انسانی متخصص و کارآمد به اندازه کافی وجود ندارد و باید آموزش‌های لازم برای آنها انجام پذیرد.

تحولات عظیم در هوش مصنوعی

صباغ‌زاده، در مورد بازه زمانی برگزاری دوره‌های آموزشی مورد نظر توضیح داد: این دوره‌ها کوتاه‌مدت و از یک تا شش ماهه است؛ ولی می‌توان با برگزاری دوره‌های جنبی مهارت‌‌آموزی و مهارت‌آفرینی شکلی مناسب‌تر به این دوره‌ها بخشید. برگزاری این دوره‌ها تا کنون در کشور اندک بوده است و دوره‌های نرم‌افزار یا کامپیوتر محدود و در سطح آموزش اپ‌ها بوده است؛ اما افرادی که در زمینه هوش مصنوعی آموزش می‌بینند قادر خواهند بود در پروژه‌های اجرایی و صنعتی خدمت‌رسانی کنند.

هوش مصنوعی، عرصه‌ای نوین در علم

او با اشاره به نوپایی دانش هوش مصنوعی افزود: هوش مصنوعی، عرصه‌ای نوین در علم است همانند نانو که ۱۵ سال پیش در جهان گام‌های نخستین را طی می‌کرد اکنون هوش مصنوعی در ابتدای راه  قرار دارد. هوش مصنوعی علمی جدید است که در دنیا مورد توجه قرار گرفته و در دنیا پژوهش‌ها و گام‌هایی در آن برداشته شده؛ اما ایران با آنها فاصله دارد و انگیزه از تأسیس دانشکده هوش مصنوعی نیز آغاز کردن فعالیت در این زمینه بوده است.

صباغ‌زاده عنوان کرد: هوش مصنوعی با آی تی و ای او تی متفاوت است. آموزش‌ها در هوش مصنوعی عمیق و مبتنی بر تحلیل است و در آینده تحولی عظیم در جهان ایجاد خواهد کرد. چشم‌انداز هوش مصنوعی بسیار دوردست است و گفته می‌شود در آینده تعداد ربا‌ت‌های هوشمند می‌تواند از تعداد افراد و ساکنان شهرها بیشتر باشد.

قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات، با توضیح در مورد آینده جهان با هوش مصنوعی، به پتانسیل‌های موجود در کشور برای پیشرفت در این زمینه اشاره کرد: در شهرهای هوشمند، ماشین‌ها با قدرت تفکر و قضاوت کارهای زیادی را برای انسان‌ها انجام خواهند داد. ابزارهای اولیه هوش مصنوعی در کشور موجود است. ایران در کامپیوتر، نانو و ریاضی توانمند و قوی است و هدایت هوشمند و تفکر وجه جدیدی از ابزارهای هوشمند در آینده خواهد بود.

در راستای امضای این تفاهم‌نامه مرتضی شیخ‌زاده، مدیرعامل شرکت توسعه فناوری اطلاعات هشت بیت، نیز چنین اظهار نظر کرد:‌ در بخشی از سند نقشه راه هوش مصنوعی مشخص شده که ایران باید ۶۰۰ هزار نفر متخصص هوش مصنوعی را تربیت کند و تلاش و هدف‌گذاری شرکت هشت بیت، تحقق یک درصد از این تعهد ملی است و امیدواریم با حمایت سازمان‌ها و نهادهای ملی بتوانیم نخبگان کشور را گرد هم آورده تا شش هزار نیروی متخصص را در سایه اعتماد دانشگاه علوم و تحقیقات کشور به این شرکت، تربیت کنیم.

او افزود:‌ آموخته‌های دانشگاهی و دروس آن می‌تواند بنیان و اساس مناسبی در علم باشد؛ اما نمی‌تواند در فارغ‌التحصیلان ایجاد تخصص کند و با صرف تحصیلات دانشگا‌هی نمی‌توان متخصصان هوش مصنوعی تربیت کرد.

در جریان نشست امضای تفاهم‌نامه همکاری واحد علوم و تحقیقات و شرکت دانش‌بنیان هشت بیت، بابک مظفری، معاونت پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات نیز گفت:‌ هوش مصنوعی یکی از علوم مشترک میان علوم امروزی است به گونه‌ای که در واحد علوم و تحقیقات علاوه بر هوش مصنوعی در حوزه حمل و نقل هوشمند و هم در حوزه دانشکده راه و ترابری و معدن، اقدام‌ها و پروژه‌هایی در جهت هوشمندسازی معادن، پل‌ها و سایر سازه‌ها اجرایی شده است و از استادانی برجسته در این زمینه استفاده کرده‌ایم.

در ادامه این نشست ساسان بابایی، معاونت توسعه و مدیریت منابع واحد علوم و تحقیقات، هم طی سخنانی گفت: ارزش این تفاهم‌نامه در نوع کار و موضوع تفاهم‌نامه است که با محوریت هوش مصنوعی انجام خواهد گرفت. هوش مصنوعی یک موضوع کم‌کارشده در کشور است و انتظار داریم که در آینده بیشتر به آن پرداخته شود و مورد توجه قرار بگیرد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]