توسعه زیستبوم هوش مصنوعی و هوشمندسازی در ایران
نیاز به توسعه هوش مصنوعی در کشور موجب برنامهریزی در این زمینه شده است. از آنجا که در سالهای آینده، هوش مصنوعی نقش اصلی را در توسعه اقتصاد بازی میکند، توجه به آن ضرورت دارد و ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه زیستبوم هوش مصنوعی و هوشمندسازی را در دستور کار خود قرار داده است.
هوش مصنوعی در همه عرصههای زندگی انسان، موجب تحول شده است و پس از این نیز با پیشرفت هوش مصنوعی، زندگی جوامع با تحول گستردهای مواجه خواهد بود. هماکنون هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، در همه عرصه های پزشکی، کشاورزی، تولید ماشینهای خودران، توسعه شهرهای هوشمند و… مورد استفاده قرار میگیرند و کیفیت زندگی را دگرگون کردهاند. همین موضوع موجب اهمیت هوش مصنوعی برای دولتها شده و در جهت توسعه آن برنامهریزی میکنند.
طرح «جهش هوشمندسازی» متناسب با نیاز کشور به توسعه در زمینه هوش مصنوعی توسط ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با هدف توسعه فناوریهای نوظهور برنامهریزی شده است. این طرح از تمامی ظرفیتهای کشور برای توسعه هوش مصنوعی بهره میبرد و از عناصر مختلف پیشبرنده در این حوزه استفاده میکند تا منجر به شتاب گرفتن روند توسعه هوش مصنوعی شود.
روند توسعه فناوری هوش مصنوعی در سالهای اخیر در ایران شتاب گرفته و در حال حاضر شرکتهای زیادی در این حوزه فعال هستند. در این میان 89 شرکت دانشبنیان با حمایت ستاد فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به فعالیت پرداخته و محصولات و خدماتشان را ارائه کردهاند.
توسعه حوزه هوش مصنوعی از طریق «پلتفرم نوآوری باز هوشمندسازی» توان برقراری ارتباط و اشتراکگذاری بین شرکتهای توانمند و نهادهای مرتبط با این حوزه را ایجاد میکند تا به حل چالشهای حوزه هوشمندسازی بپردازند و مسیر توسعه دیجیتال و حرکت به سمت انقلاب صنعتی چهارم را محقق سازند.
این پلتفرم توسط شرکت «فناوری و نوآوری هوشمند سایان» از اردیبهشت 1401 کار خود را آغاز کرده است و تحت حمایت مستقیم ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار دارد.
پلتفرمهای نوآوری باز هوشمندسازی، براساس دامنههای کلیدی هوش مصنوعی تعریف شدهاند؛ این پلتفرمها موجب میشوند امکان همرسانی بین ارائهدهندگان مسئله و ایده، پدید بیاید و نهادهای حامی نیز امکان پدید آمدن زیرساختهای لازم برای توسعه هوش مصنوعی را بر همین اساس ایجاد خواهند کرد. این پلتفرمها ابزار مهمی برای نوآوری محسوب میشوند و ارتقای هوش مصنوعی در حوزه خدماترسانی با استفاده از آنها میسرخواهد شد.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید