خنکسازی ساختمانها بدون استفاده از انرژی، با پوشش پنجره شفاف هوش مصنوعی
شاید در گذشته تصور خنک کردن ساختمانها بدون استفاده از انرژی دور از ذهن به نظر میرسید، اما به لطف قابلیت جدید هوش مصنوعی و فناوری محاسباتی پیشرفته میتوان، بدون صرف کمترین میزان انرژی تنها با کمک یک پوشش پنجره شفاف، دمای داخل فضاها را کاهش داده و درنتیجه مقدار زیادی انرژی خنککننده را ذخیره ساخت.
به گزارش هوشیو، دانشمندان از فناوری محاسباتی پیشرفته و هوش مصنوعی برای طراحی یک پوشش پنجره شفاف استفاده کردهاند که این فناوری میتواند دمای داخل ساختمانها را کاهش دهد و درنتیجه مقدار زیادی انرژی خنککننده را ذخیره سازد.
سرمایش حدود 15 درصد از مصرف انرژی جهانی را به خود اختصاص میدهد و بهویژه در آبوهوای گرمسیری استفاده از آن حادتر میشود. اشعه ماوراءبنفش و نور نزدیک به مادونقرمز خورشید، بخشهایی از طیف خورشیدی هستند، که از پوششهای شیشهای پنجره عبور میکنند و باعث میشوند که یک اتاق بسته گرم شود.
به گفته انجمن شیمی آمریکا، اگر پوشش پنجره جلوی نور را بگیرد و اگر آن پوشش «گرما را از سطح پنجره با طول موجی که از جو به فضای بیرون میگذرد» ساطع کند، مصرف انرژی سرمایش میتواند کاهش یابد .
این موضوع، همراه با چالش عدم ایجاد مانع در دید از طریق پنجره، یک سؤال بزرگ را درخصوص یافتن راهی برای کاهش مصرف انرژی سرمایشی از این طریق مطرح میکرد؛ اما محققان دانشگاه نوتردام در ایندیانا و دانشگاه کیونگ هی در سئول به هر صورت با محدودیتهایی که بر سر اجرای این پروژه بود مقابله کردند.
و به نظر میرسد با توجه به مقاله جدید این تیم از محققان، «کولر تابشی شفاف با کارایی بالا طراحیشده توسط محاسبات کوانتومی» در ACS Energy Letters (یک مجله علمی منتشرشده توسط انجمن شیمی آمریکا)، طراحی آنها از یک پوشش شفاف پنجره، یا «کولر تابشی شفاف (TRC)»، موفقیتآمیز بوده است.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید