کاربرد هوش مصنوعی در کاوش فضایی منجر به شناسایی چالههای جدیدی در مریخ شد
کاربرد هوش مصنوعی در کاوش فضایی به سازمان ناسا اجازه داده تا اطلاعات دقیقتری درباره حفرههای سطح مریخ جمعآوری کند. این سازمان اخیرا توسط یک الگوریتم هوش مصنوعی توانسته دهها حفره جدید در سطح مریخ را کشف کند. این روش نوینی برای کشف منظومه شمسی و تاریخ سیارهها است.
اکتشافگر مریخ در طول پانزده سال گذشته در مدار این سیاره تردد داشته تا دادههای مربوط به آب و هوا و زمینشناسی این سیاره را جمعآوری کند. این کاوشگر خستگیناپذیر روزانه مجموعهای ارزشمند از تصاویر فضایی و سایر دادههایی که توسط حسگرها جمعآوری شده را برای دانشمندان ناسا ارسال میکند. آنها به رسم معمول از این تصاویر برای مکانیابی حفرههای سطح مریخ و مدل پراکندگی یخ بر روی این سیاره استفاده میکنند.
یکی از دادههایی که در این تصاویر علاقهمندی بیشتر متخصصان ناسا را به همراه داشته، همین حفرههای روی سطح سیاره هستند. با بررسی این حفرهها از منظر زمینشناسی و باستانشناسی اطلاعات جالبی درباره تاریخ شکلگیری و تحولات مریخ فراهم میشود. اما یکی از چالشهای فعلی مهندسان آژانس فضایی عدم تثبیت فرضیههای زمینشناسی درباره حفرههای مریخ است. دلیل اصلی این است که هنوز سفری به این سیاره انجام نشده که فضانوردان بتوانند نمونههایی از سنگ و خاک مریخ را به مقر ناسا در زمین بیاورند. عدم دسترسی به نمونهها باعث شده تا متخصصان ناسا صرفا به دادههای ماهوارهای اعتماد کنند. در چنین شرایطی آنها تصمیم گرفتهاند با استفاده از کاربردهای هوش مصنوعی الگوریتمی طراحی کنند که میتواند سن و شکل هر حفره را به دقت تشخیص دهد.
گفتنی است هوش مصنوعی در کاوش فضایی در سایر بخشهای آژانس فضایی آمریکا نیز مورد استفاده قرار گرفته است. خبرگزاری انلیتیکساینسایتز چندی پیش اعلام کرد، مهندسان ناسا از سیستم روباتیک با نام استروبی برای تسریع انجام امور روزانه فضانوردان استفاده میکنند. هوش مصنوعی باعث شده تا فضانوردان بیشتر وقتشان را بر روی حل چالشهایی بگذارند که نیازمند تصمیمگیری و استفاده از هوش انسان است.
مدیران ناسا نسبت به استفاده از فناوری هوش مصنوعی خوشبین هستند و سهم بزرگی را برای آن در چشمانداز آینده ناسا در نظر گرفتهاند.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید