پوشش رسانه‌ای جیتکس ۲۰۲۴ | با ما همراه باشید

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 فناوری OCR؛ رابط هوشمند استخراج متون قابل ویرایش از تصاویر

فناوری OCR؛ رابط هوشمند استخراج متون قابل ویرایش از تصاویر

زمان مطالعه: 3 دقیقه

هوش مصنوعی دنیای کسب‌وکار به‌خصوص کسب‌وکارهای آنلاین را با سرعت زیادی دگرگون کرده است و تأثیرات آن به طور حتم در دهه‌های آتی افزایش خواهد یافت. این فناوری چنان فضای دیجیتال کسب‌وکارها را متحول کرده است که بدون شک در چند سال آینده با تعداد جدیدی از مشاغل مواجه خواهیم بود.

تکنولوژی OCR (Optical Character Recognition)، فناوری است که طی آن، یک سند کاغذی یا دیجیتالی با فرمت عکس یا PDF پردازش می‌شود و پس از آن، متن موجود در تصاویر شناسایی شده و با فرمتی قابل ویرایش استخراج می‌گردد. به لطف چنین نرم‌افزاری، اسناد کاغذی به فایل‌های کامپیوتری قابل ویرایش تبدیل می‌شوند و متون بدون نیاز به تایپ مجدد به رایانه وارد می‌گردند.

کسب‌وکارهایی که بنا به ضرورت، نیاز به استخراج متون قابل ویرایش از فایل‌های تصویری دارند، با در اختیار داشتن سرویس OCR به امکان پردازش هوشمند فایل در کوتاه‌ترین زمان ممکن تجهیز می‌شوند. این سرویس به طور کلی، برای تشخیص و پردازش متن موجود در تصاویر اسناد هویتی از جمله کارت ملی، شناسنامه، کارت ماشین،‌ گواهینامه، کارت بانکی، چک، سفته، اسناد و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ورود آسان و با دقت بالای محتوای تصاویر در فرم‌ها و همچنین دیجیتالی کردن تصاویر و اسناد کاغذی به نحوی که قابل تحلیل و ویرایش باشند، بخشی از مزایای بسیار مهم فناوری OCR است که در فرایند دیجیتالی کردن اسناد و مدارک هویتی، سوابق کسب‌وکارها، دیجیتالی کردن شناسه‌ها و کتاب‌ها به کار می‌آید. از فرایندهای کلیدی که با استفاده از فناوری OCR می‌توانند قدرتی مضاعف به‌دست آورند می‌توان به این موارد اشاره کرد: فرایند‌های ثبت‌نام آنلاین، خدمات تنظیم دعاوی حقوقی و قضایی، صدور بیمه و مهم‌تر از همه، حوزه بانکداری و فینتک. با مروری بر مراحل انجام امور بانکی روزمره به کمک تکنولوژی OCR درک بهتری از کاربردهای این سرویس می‌توان داشت:

افتتاح حساب بانکی: برای مثال کاربری می‌خواهد در یک بانک به‌صورت غیرحضوری حساب بانکی افتتاح کند. او باید اطلاعاتش را در نرم‌افزار بانک وارد کند. در اینجاست که می‌تواند با سرویس OCR از کارت بانکی و شناسنامه‌اش عکس بگیرد. این سرویس به‌طور هوشمند، نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی و… را با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی پردازش تصویر و عکس تشخیص می‌دهد، استخراج می‌کند و پس از پردازش اطلاعات، تمام داده‌های موردنیاز را در جایگاه درست آن در فرم موردنظر قرار می‌دهد. در این مرحله، برای کاربر در کمترین زمان ممکن فرایند ثبت‌نام انجام می‌شود و بدون نیاز به حضور فیزیکی در بانک و تعامل با کارمند بانک، یک حساب بانکی برای او افتتاح می‌گردد.

کارت به کارت کردن وجه: اگر کاربر بخواهد وجهی را کارت به کارت کند، پس از وارد شدن در اپلیکیشن بانکی، سرویس OCR اطلاعات کارت بانکی او از جمله نام و نام خانوادگی، شماره شانزده رقمی کارت بانکی و تاریخ انقضای کارت را با دقت می‌خواند و در سیستم درج می‌کند و در نهایت، عملیات جابه‌جایی وجه انجام می‌گیرد. در واقع، فرایند خسته‌کننده واردکردن اعداد و حروف، با گرفتن یک عکس به راحتی به اتمام می‌رسد.

پردازش چک یا سفته: سرویس OCR برای اسناد تجاری (چک، سفته) نیز خدماتی را ارائه می‌کند. در این مرحله کافیست کاربر از روی چک یا سفته عکس بگیرد. از اینجا به بعد سرویس OCR اطلاعات مربوط به چک یا سفته را با دقت پردازش می‌کند و به طور هوشمند، فرایند مربوط به استخراج و پردازش اطلاعات درج شده روی چک یا سفته انجام می‌شود.

طی یک آزمایش انسانی که روی این سرویس انجام گرفته است، فرایند ورود اطلاعات چک که از سوی اوپراتور بانک با کندی و گاهی همراه با خطا ممکن است انجام شود، با به‌کارگیری سرویس پردازش چک مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت ظرف زمانی اندک و با دقتی بسیار بالا صورت می‌گیرد. این موضوع نشان می‌دهد کارایی و بهره‌وری که سرویس OCR به عملیات بانکی اضافه می‌کند، با سریع‌ترین و دقیق‌ترین نیروی انسانی نیز قابل جایگزین نیست.

این نمونه‌ها نشان می‌دهد فناوری استخراج متن از تصاویر تا چه اندازه می‌تواند در روند توسعه و رشد کسب‌وکارها به‌خصوص کارگزاری‌ها، بانک‌ها، سامانه‌ها و پلتفرم‌هایی که از طریق کارت ملی، شناسنامه، کارت ماشین، بیمه‌نامه و دیگر اسناد هویتی عملیات ثبت‌نام را انجام می‌دهند، موفق عمل کند؛ چرا که با کاهش زمان عملیات بانکی، رسیدگی به امور مشتریان سریع‌تر انجام خواهد شد و از مراجعه غیرضروری  به بانک‌ها برای انجام عملیات ساده جلوگیری می‌شود. این قابلیت در کنار فرایند احراز هویت غیرحضوری حلقه مفقوده کسب‌وکارهای بانکی است. از سوی دیگر، به‌کارگیری این سرویس، نیاز به استخدام نیروی انسانی به منظور انجام کارهای روتین (آن هم با دقتی کمتر از دقت هوش مصنوعی) را مرتفع می‌کند و همین موضوع باعث افزایش قابل توجه کارایی و بهره‌وری در عملیات‌ بانکی خواهد شد.

تصمیمات راهبردی مدیران و مسئولان عرصه بانکداری و دیگر شرکت‌ها و سازمان‌ها برای استفاده از سرویس‌های هوشمندی نظیر OCR، نشان از درایت ایشان و تمایل آن‌ها برای ورود به عرصه‌های بانکداری و خدمات مالی الکترونیکی هوشمند دارد. لذا این عرصه حضور پررنگ مدیران و تصمیم‌گیران را در حمایت از این روش‌های نوین خدمات بانکی می‌طلبد.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]