بازدید معاون علمی و فناوری رئیسجمهور از مجموعه پارت و مرکز تحقیقات هوش مصنوعی
این بازدید در ساعت 14:30 شروع شد و در ابتدای آن متخصصان مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت توضیحاتی را در مورد پیشرفت هوش مصنوعی در کشور و پروژههای کنونی و آتی این مرکز ارائه کردند. دکتر ستاری با تاکید بر پیشرو بودن ایران در حوزه ICT افزود:
شرکت پارت از شرکتهای بزرگ این حوزه است که دارای محصولات و سرویسهایی با قابلیت صادرات است و باید مورد حمایت بیشتری قرار بگیرد و با این روند، قطعا سال آینده رشد چند برابری را تجربه خواهد کرد.
دکتر ستاری بومیبودن هوش مصنوعی را مهم ارزیابی کرد و گفت برخی از سرویسها باید حتما داخلی باشند چون به زبان فارسی و لهجههای محلی حساس هستند و نیاز است برای بهرهبرداری از سرویسهای داخلی، هوش مصنوعی بیش از پیش توسعه یابد.
همچنین در این مراسم دکتر علی رسولیزاده به سرمایهگذاری 7 ساله پارت به میزان 15 میلیارد تومان در زیرساخت فناوری و فراهمکردن توان پردازشی بیش از 500 ترافلاپس و ایجاد تیمهای بزرگ و متخصص هوش مصنوعی اشاره کرد. مدیرعامل پارت با بیان اینکه در حال حاضر 100 نفر متخصص هوش مصنوعی در این مرکز مشغول به کار هستند افزود نرخ رشد نیروی متخصص هوش مصنوعی در پارت سالانه 50 نفر است.
مدیر عامل مجموعه پارت در معرفی سامانههای تولید شده، “سهاب” را به عنوان نخستین مارکتپِلِیس حوزه هوش مصنوعی معرفی کرد و در توضیح “ساها” گفت سامانه احراز هویت غیرحضوری است که با استفاده از هوش مصنوعی پیادهسازی شده و کاربردهای فراوانی برای احراز هویت افراد در بازار سرمایه، بانکها و آزمونها دارد. رسولیزاده در ادامه از هوشیو به عنوان پایگاه جامع محتوایی در حوزه هوش مصنوعی نام برد. این سامانه اطلاعات و آموزشهای متنوعی را در حوزههای مختلف هوش مصنوعی در اختیار مخاطبان خود قرار میدهد. همچنین سامانه معاملات الگوریتمی آیکوانت که برای فعالان بازار سرمایه توسعه داده شده است و سرویس پنلهای پهبادی از دیگر محصولاتی بودند که معرفی شدند. در انتهای این مراسم از سومین شماره سالنامه «بومشناسی هوش مصنوعی» رونمایی شد. این سالنامه روندها و شرکتهای هوش مصنوعی در ایران را بررسی میکند و به مقایسهی آن با بازار جهانی میپردازد.
مجموعه دانش بنیان پارت امیدوار است این بازدیدها دریچهای نوین را به سوی هوشمندسازی فرایندهای زندگی باز کند و بتواند به عنوان بزرگترین مرکز هوش مصنوعی کشور، فضایی را برای تعامل متخصصان و مخاطبان این حوزه فراهم آورد.