برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش خبری
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
گزارش
مصاحبه
 با کمک هوش مصنوعی دلهره‌های پیش‌‌ از پرواز ریشه‌کن می‌شود

با کمک هوش مصنوعی دلهره‌های پیش‌‌ از پرواز ریشه‌کن می‌شود

زمان مطالعه: 3 دقیقه

وضعیت حال و آینده‌ فرودگاه‌ها فراتر از آنچه در حد تصور ماست با هوش مصنوعی گره خورده. این سیستم‌های هوشمند پس از واقعه 11 سپتامبر، تمامی تلاش خود را برای رفع دلهره از دل مسافران به‌کار بسته‌اند. نتیجه این تلاش آن بوده که، در‌حال‎حاضر در هر نقطه‌ای از فرودگاه‌ها که نگاه می‌کنید، رد‌پایی از هوش مصنوعی مشهود است و فشار کاری تا حد زیادی از دوش پرسنل فرودگاهی برداشته شده است.

به گزارش هوشیو، همگی‌ ما تا‌حدی با بخش امنیت فرودگاه‌ها آشنایی داریم. شاید جالب باشد اگر بدانید رویه‌ها و عملیات‌های این بخش طی دو دهه‌ اخیر تا‎چه‌میزان تغییر کرده است. البته عموم این تدابیر امنیتی بعد از حادثه 11 سپتامبر و در‌پاسخ به تهدیداتی که به‌صورت روزافزون در جهان شاهد آن هستیم، در  فرودگاه‌ها اعمال گردیده است.

هر‌چند اغلب مسافران در سفرهای خود به‌دنبال تجربیاتی خوشایند می‌گردند، اما این موضوع بعد از وقوع حوادث تروریستی، فرودگاه‌ها را به اماکنی اضطراب‌آور تبدیل کرده است. این فرایند نه‌تنها برای مسافران، بلکه برای کارکنان و پرسنل پرواز فرودگاه‌ها نیز شرایطی دشوار را رقم زده و بر حجم کاری آنان افزوده است. در این میان پیشرفت هوش مصنوعی در صنعت هواپیمایی، نقش این فناوری را در بُعد امنیتی فرودگاه‌ها پررنگ‌تر ساخته است. تا‌جایی که به‌لطف کمک هوش مصنوعی به فرودگاه‌ها و قابلیت تحلیل این فناوری، عملیات‌های پروازی نه‌تنها سریع‌تر شده، بلکه امنیت نیز در این حوزه تا حد قابل‌توجهی ارتقاء یافته است.

هوش مصنوعی به‌عنوان فناوری‌ حل‌کننده مسائل در زندگی‌های ما جا افتاده و در سراسر زندگی روزمره‌‌مان به چشم می‌خورد، حتی اگر به حضور آن واقف هم نباشیم. از جمله کاربردهای متداول روزانه این فناوری می‌توان به خرید آنلاین، سیستم‌های تشخیص صدا در بانک‌ها، دستیارهای مجازی همچون سیری و الکسا و حتی پلتفرم‌هایی همچون نتفلیکس اشاره کرد.

کمک هوش مصنوعی به کم کردن دلهره پیش از پرواز

اما مسئله اینجاست، این سیستم‌های هوشمند چگونه توانسته‌اند در سیستم‌های فرودگاهی، به بزرگ‌ترین سردردهای سفر مسافران پایان دهند. تحلیل‌گری این سیستم‌ها برای پایان دادن به این احساسات ناخوشایند، از زمانی که مسافران به‌صورت آنلاین و در رسانه‌های اجتماعی از تجربیات بد خود در پرواز می‌گویند، آغاز می‌شود.

کمک هوش مصنوعی به فرودگاه‌ها در ‌بخش عبور مسافران از گیت، در برخی از فرودگاه‌ها با خلاقیت در‌هم آمیخته است. به‌عنوان‌مثال، در یکی از فرودگاه‌ها برای آنکه فرایند تشخیص چهره مسافران در تمامی زوایا صورت پذیرد، در اطراف گیت ورودی آکواریومی قرار گرفته است. به‌این‌صورت همزمان با‌آنکه حواس مسافر به تماشای اکواریوم پرت می‌شود، چهره او در زوایای گوناگون اسکن و مورد پردازش قرار می‌گیرد.

صنعت سفر همچنین از هوش مصنوعی برای سنجش احساسات مسافران آنلاین استفاده می‌کند. آنها از ابزارهای هوش مصنوعی برای ردیابی احساسات مسافران، حتی در رسانه‌های اجتماعی نیز استفاده می‌کنند. به‌این‌ترتیب، هر زمان که مشتری در‌مورد یک پرواز خاص، یا یک تجربه بد در پرواز پستی منتشر می‌کند، ابزارهای هوشمند برای تجزیه و تحلیل آن احساسات دست به کار می‌شوند. این الگوریتم هوشمند درنهایت توصیه‌هایی برای رفع نگرانی‌های مسافران یا دریافت بازخورد ارائه خواهد کرد.

البته فرودگاه‌ها در به‌کارگیری هوش مصنوعی در فرایند کاری خود اغلب به تکنیک‌های یادگیری ماشینی متوسل می‌شوند، تا بتوانند به‌صورت خودکار اطلاعات را تحلیل کرده و خطرات بالقوه را تشخیص دهند. اگر بخواهیم به یکی از کاربردهای نوآورانه‌‌ای که، به‌منظور کمک هوش مصنوعی به فرودگاه‌ها صورت گرفته اشاره داشته باشیم، باید باز ‌هم از سیستم تشخیصی که در بخش چک‌این به کار می‌رود برایتان مثال آوریم. این‌که با تمیز ‌قائل ‌شدن میان چمدان‌ها و افراد، مشکلات احتمالی را هشدار می‌دهد. به‌عنوان‌مثال، اگر بچه‌ها مشغول بازی باشند و به‌صورت اتفاقی وارد این قسمت گردند، سیستم‌های هشدار‌ فعال خواهند شد. به‌کارگیری هوش مصنوعی در‌بخش چک‌این فرودگاه‌ها به‌عنوان راهکاری بسیار مؤثر برای امن ساختن این فضاها شناخته می‌‌شود.

با این ‌اوصاف به نظر می‌رسد وضعیت حال و آینده‌ امنیت فرودگاه‌ها با هوش مصنوعی گره خورده است. این فناوری راهکارهای فراوانی برای بهبود تجربه‌ مسافران ارائه می‌دهد. در‌حال‌حاضر، فرودگاه‌ها عمدتاً برای تشخیص خطرات بالقوه، شناسایی مشکلات، پیش‌بینی حملات تروریستی، کمک به مسافران و ارتقای کلی عملیات‌های امنیتی از هوش مصنوعی بهره می‌برند.

با افزایش کاربرد هوش مصنوعی در فرودگاه‌ها، انسان‌ها می‌توانند بر مسائل مهم‌تری تمرکز کنند، که به برقراری ارتباط و تعامل نیاز دارد. این نکته به‌ویژه از ‌آن ‌جایی اهمیت می‌یابد که درحال‌حاضر فشار زیادی بر نیروی کار مشغول در فرودگاه‌ها قرار دارد و چنین فشار‌کاری می‌تواند امنیت را در این محیط‌ها به مخاطره بیندازد.

هوش مصنوعی کارایی عملیاتی فرودگاه‌ها را در شرایطی که هر دقیقه ارزشی حیاتی دارد ارتقاء می‌بخشد، علاوه بر اینکه به نحو محسوسی در زمان صرفه‌جویی کرده و هزینه‌ها را نیز کاهش می‌دهد.

راهکارهای نسل بعدی علاوه‌بر ارتقای امنیت، تجربه‌ مسافران را بیشتر از آنچه امروز شاهد آن هستیم بهبود می‌بخشند. فرودگاه‌های سراسر دنیا روز‌به‌روز بیشتر از هوش مصنوعی استفاده خواهند کرد، تا این اهداف را محقق سازند. این راهکارهای هوشمند با‌تکیه‌‌بر یادگیری ماشین، میزان خطا را به حداقل رسانده و جلوی خطرات بالقوه را خواهند گرفت، به‌نحوی‌ که دیگر جایی برای دلهره در دل مسافران باقی نخواهد ماند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]