برنامه Lensa، از عکسهای کاربر برای آموزش هوش مصنوعی استفاده میکند
برنامه کاربردیِ هوش مصنوعی Lensa یکی از چندین تولیدکننده تصویر هوش مصنوعی است، که بهکاربر امکان میدهد تا تصویری هنری از عکسهای خود درست کنند. البته این برنامه از سال 2018 وجود داشته است، اما توانایی ساخت «آواتارهای جادویی» باعث شد تا این برنامه باز شکوفا شود، اسمش سر زبانها بیفتد و دوباره موردتوجه همگان قرار بگیرد. برنامه هوش مصنوعی Lensa از عکسهایی که کاربر در شبکه ابری هوشمند این برنامه آپلود میکند، آموزش میبیند و عکسهای آپلودشده توسط کاربر را به آواتارهای گوناگون تبدیل میکند.
Lensa از روش انتشار پایدار و نوعی هوش مصنوعی منبع باز استفاده میکند که میتواند از پیامهای متنی تصویر تولید کند، با این روش به نظر میرسد که تصاویر Lensa توسط یک هنرمند خلق شدهاند، نه یک رایانه.
Lensa از تصویر چهره شما آواتارهای جادویی میسازد
اپلیکیشن Lensa در هفته گذشته بهشدت محبوب شد، زیرا رسانههای اجتماعی مملو از افرادی شدند که عکسهای پرتره ایجادشده توسط این هوش مصنوعی را با دیگران به اشتراک میگذاشتند. با 3.99 دلار، کاربران Lensa میتوانند 10 تا 20 تصویر از خود آپلود کنند و سپس 50 عکس پرتره هنرمندانه در سبکهای هنری گوناگون، دریافت کنند.
البته که شما هم مثل ما از این برنامه و قابلیت شیرین آن شگفتزده شدهاید و میخواهید آن را امتحان کنید؛ اما، قبل از آنکه دکمه خرید را فشار دهید، لطفاً به یک هشدار مهم توجه کنید: سیاستِ حفظِ حریمِ خصوصی و شرایط استفاده از Lensa تصریح میکند که تصاویری که کاربران برای تولید پرتره خود ارسال میکنند، این تصاویر یا بهتر بگوییم «داده چهره» میتواند توسط Prisma AI، شرکت پشتیبان و مادرِ اپلیکیشن Lensa، برای آموزش بیشتر شبکه عصبی هوش مصنوعی استفاده شود.
یک شبکه عصبی مصنوعی مانند شبکهای که توسط برنامه Lensa استفاده میشود، یا تولیدکنندههای محبوبی مانند میدجرنی و دالای2 ، مقادیر زیادی از دادهها را مطالعه میکنند تا نحوه ایجاد نتایج بهتر و بهتر را بیاموزد. این برنامههای تبدیل متن به تصویر، برای اینکه بتوانند جملات ساده را به تصاویری شگفتانگیز تبدیل کنند، روی صدها میلیون تصویر آموزش میبینند تا ارتباط بین واژگان و جملات مختلف و ویژگیهای بصری گوناگون را بیاموزند.
برای نویسنده و مدل سابق مایا کوتوموری، که اخیرا از تصاویر پرترهای که با Lensa ساخته، رونمایی کرده است؛ مشخص نیست که آیا این ژنراتورهای هوش مصنوعی مشکلساز هستند یا خیر، چراکه در جامعه هنری، اپلیکیشنهای متن به تصویر، بحثبرانگیز بودهاند؛ زیرا هنرمندان هم در مورد درآمدشان بهعنوان تصویرگر و هم احتمال دزدیدهشدن آثارشان برای تغذیه شبکههای عصبی نگران هستند.
در بسیاری از موارد، کاربران از ژنراتورهای هوش مصنوعی برای بیرون ریختن تصاویر بهسبک هنرمندان خاص، بدون رضایت یا پرداخت آنها استفاده کردهاند.
زمانی که افراد چهره خود را تسلیم هوش مصنوعی میکنند، چه تأثیری دارد؟
در این رابطه کوتوموری میگوید که مجبور شده دو بسته از Lensa خریداری کند، زیرا اولین مجموعه تصویر او را شبیه یک زن سفیدپوست کرده، اگرچه که کوتوموری یک فرد سیاهپوست با پوستِ روشن است. سپس پس از ارسال عکسهای بیشتر و پرداخت بسته برای بار دوم، کوتوموری پرترههایی دریافت کرد که از آن خوشحالتر بود.
او میگوید: «بهعنوان یک زنِ سیاهپوست با پوستِ روشن، من قطعاً فکر میکنم که هوش مصنوعی بر اساس رنگ پوست من نتایج زیاد درستی نگرفته است.»
او میگوید: «در پیامی مستقیم نوشتم: دومین دستهای که دریافت کردم، بیشتر شبیه من بود.»
و سپس اضافه میکند: «بعد شروع کردم به کلنجار رفتن با خود که، آیا من فقط به آموزش هوش مصنوعی کمک کردم که چگونه تفاوتهای نژادی را تشخیص دهد یا راه نژادپرستی را به او نشان دادم؟ این چگونه میتواند در درازمدت به جامعه کمک کند؟ آیا اصلاً به جامعه کمک میکند یا اینکه بدتر آسیب میرساند؟ پاسخ این است که من مطلقاً هیچ ایدهای ندارم.»
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید