40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
تیتر یک
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 سیاست و حکمرانی خوب از رهگذر کاربست هوش مصنوعی

سیاست و حکمرانی خوب از رهگذر کاربست هوش مصنوعی

مفهوم حکمرانی خوب قریب به چند دهه است که متخصصان علوم اجتماعی جهان را به خود مشغول ساخته است. این مفهوم دربردارنده استانداردها و معیارهایی است که می‌تواند یک حکومت را از فساد و شکنندگی دور کند. به بیان دیگر برخی از معیارهای حکمرانی خوب شامل مشارکت، شفافیت، پاسخگویی، اثربخشی، کارایی و حاکمیت قانون هستند.

به عقیده این مقاله، هوش مصنوعی در ضمن توسعه روزافزون خود، می‌تواند در حکمرانی خوب کارآمد باشد و به پیشبرد روزافزون آن کمک فراوانی کند. در همین رابطه بهتر است بنگریم به کاربست‌هایی که هوش مصنوعی در چند سال اخیر در نظام بوروکراسی و اقتصادی کشور داشته است.

حکمرانی خوب

هوش مصنوعی شامل مجموعه تکنولوژی‌هایی است که می‌تواند حجم زیادی از داده‌ها را بدون خطای انسانی تحلیل کند. یکی از این فناوری‌ها که توانسته است به دیجیتالی شدن نظام بوروکراسی کشور کمک کند و یا اصطلاحاً، ایده دولت الکترونیک را متحقق سازد، فناوری احراز هویت است. جهان در حال تبدیل شدن به پلتفرم‌های گوناگون است. در کشور ما نیز این روند، اگرچه با شدتی اندک، اما در جریان است. کاربران برای استفاده از یک پلتفرم باید بتواند هویت خود را به سامانه معرفی کند و نیز سامانه تشخیص دهد کاربر کیست و چه مشخصاتی دارد. این مکانیزم‌ها و موارد بیشتر، همگی با میانجیگری فناوری احراز هویت میسر است.

یا به طور مثال، بر اساس برآورد اقتصاددانان تا پایان امسال کسب و کارهای آنلاین بیش از ۷ درصد در تولید ناخالص داخلی کشور سهم خواهند داشت. این میزان از سهم تولید ناخالص داخلی روندی روبه افزایش داشته است. چنان‌که در سال ۹۸ سهم آن به زیر ۵ درصد می‌رسید. نکته مهم آن است که فعالیت کسب و کارهای آنلاین بدون وجود فناوری احراز هویت قابل تصور نیست. این نمونه تنها چکیده‌ای از اهمیت هوش مصنوعی و کاربرد آن در اقتصاد است. به طور طبیعی، وجود سامانه احراز هویت می‌تواند به تحقق اصول متعدد حکمرانی خوب، از جمله اصل شفافیت، بینجامد. زیرا با واسطه این فناوری‌ها، کیستی کاربران حاضر در فضای سایبر به خوبی مشخص می‌شود و به همان میزان نیز امنیت ایشان در فضای مجازی افزایش خواهد یافت.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید.

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]