Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 روند بازار تشخیص چهره در سال 2020 و سال‌های پس از آن

روند بازار تشخیص چهره در سال 2020 و سال‌های پس از آن

زمان مطالعه: 8 دقیقه

فن‌آوری تشخیص چهره بخش قابل توجهی از بازار احراز هویت بیومتریک و تحول دیجیتالی را تشکیل می‌دهد. بخش‌های مختلف بازار تشخیص چهره که کاملاً با یکدیگر تفاوت دارند- سریع‌تر از چیزی که انتظار می‌رفت، مسیر رشد و توسعه را در پیش گرفته‌اند.

نواقص و کاستی‌های نرم‌افزار تشخیص چهره دو بعدی در نرم‌افزار تشخیص چهره سه بعدی دیده نمی‌شود و این نرم‌افزار می‌تواند در محیط‌های کم‌نور و کاملاً تاریک هم کار کند.

همزمان با افزایش میزان سرمایه‌گذاری‌ها‌ در حوزه فن‌آوری‌های تشخیص چهره و هم‌چنین بلوغ و تکامل فن‌آوری‌ها، میزان استفاده از این فن‌آوری در برخی موارد، از جمله موارد کاربرد جدید، افزایش پیدا می‌کند. یکی از دلایل اصلی افزایش میزان استفاده از فن‌آوری تشخیص چهره، شیوع ویروس همه‌گیر کرونا است.

علاوه بر این، شیوع ویروس کووید 19 منجر به توسعه سیستم‌های تشخیص چهره‌ای شده است که به سایر تکنیک‌های احراز هویت بیومتریک مجهز هستند. در نتیجه شیوع ویروس همه‌گیر کرونا انتظار می‌رود رقمی‌سازی و دیجیتالی کردن در برخی حوزه‌ها شتاب پیدا کند و علاوه بر این برخی معتقدند ناگزیر میزان استفاده از فن‌آوری‌های تشخیص چهره نیز افزایش پیدا می‌کند.

رشد و گسترش بازار تشخیص چهره به لحاظ مالی برای حوزه فن‌آوری موهبتی عالی به شمار می‌رود. فن‌آوری هوش مصنوعی، یادگیری ماشین(به ویژه یادگیری عمیق) و بینایی ماشین به صورت گسترده در این بازار مورد استفاده قرار می‌گیرند چراکه این فن‌آوری‌ها امکان تطبیق تصاویر ثبت‌شده توسط دوربین‌ها را با تصاویر موجود در دیتابیس و سیستم‌های پیچیده تشخیص چهره فراهم می‌کنند و کیفیت تصاویر نیز با بهره‌گیری از فن‌آوری‌های دیگر ارتقا پیدا می‌کند.

سخت‌افزارها و زیرساخت‌ها داده‌ها را جمع‌آوری و تفسیر می‌کنند و در همان حال تحلیل تشخیص چهره نیز با رایانش مرزی، اتصال، نرم‌افزار، سرویس‌ها و غیره ارتباط تنگاتنگی دارد.تشخیص چهره و تلاقی فن‌آوری‌ها

تشخیص چهره و تلاقی فن‌آوری‌ها و حوزه‌های کاربردی مختلف

فن‌آوری تشخیص چهره یکی از زیرشاخه‌های احراز هویت بیومتریک است و در آن چندین فن‌آوری متفاوت در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. 5G، نسل بعدی شبکه‌های تلفن همراه و فن‌آوری‌های پیشتاز تنها نمونه‌های کوچکی از فن‌آوری‌های بی‌شماری هستند که به رشد و گسترش بیشتر فن‌آوری تشخیص چهره کمک می‌کنند.

از شبکه‌های دوربین‌های مدار بسته- که تراکم بالایی دارند و به فن‌آوری هوش مصنوعی مجهز هستند– به منظور کنترل و نظارت بر تمامی ارکان زندگی بشر استفاده می‌شود و به احتمال زیاد اینترنت اشیای شبکه‌های سلولی 5G (که در آن شبکه 5G و اینترنت اشیا در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند) می‌تواند تأثیرات چشمگیری بر این حوزه بر جای بگذارد.

به بیانی دیگر با استفاده از این فن‌آوری می‌توان امنیت داخلی را تأمین کرد یا به طور خاص‌تر این فن‌آوری می‌تواند استفاده از شبکه‌های دوربین‌های مدار بسته که تراکم بالایی دارند و به فن‌آوری هوش مصنوعی مجهز هستند را تحت تأثیر قرار دهد. تأثیرات این فن‌آوری به تأمین امنیت داخلی محدود نمی‌شود و از آن می‌توان برای تأمین امنیت تأسیسات حساس و حتی شهرهای هوشمند و جوامع دیگر استفاده کرد.

در مصاحبه‌ای که با موضوع ادغام سیستم‌های ساختمان انجام دادیم به دفعات به استفاده از فن‌آوری تشخیص چهره در تأسیسات مختلف از جمله اداره‌های هوشمند، فرودگاه‌ها و مراکز داده و غیره اشاره شد. در این مصاحبه به بحث و گفت‌و‌گو راجع به تغییراتی پرداختیم که فن‌آوری تشخیص چهره، اینترنت اشیا، 5G و فن‌آوری‌های پیشتاز در حوزه ساخت‌و‌ساز ایجاد می‌کنند.

مارتین فدر ، متخصص سیستم‌های مدیریت ساختمان، اظهار داشت سیستم‌های ساختمان در حال حرکت به سوی دنیای ارتباطات صوتی و تصویری هستند که در آن دوربین‌ها به فن‌آوری تشخیص چهره مجهز می‌شوند. علاوه بر این وی انتظار دارد دوربین‌های مداربسته و فن‌آوری تشخیص چهره در تأمین امنیت مراکز داده مرزی و میکرو که در پایین برج‌های 5G ظاهر می‌شوند موثر باشند. به عبارت دیگر، موارد کاربرد بیشتری می‌توان برای این فن‌آوری متصور شد و علاوه بر این، این فن‌آوری در مسیر رشد و توسعه قرار دارد.

در آینده اکثر قابلیت‌های تشخیص چهره در تلفن‌های هوشمند، تحت نرم‌‍افزارsoftware-based می‌شود و تا سال 2024، 1.3 میلیارد دستگاه به این فن‌آوری مجهز می‌شوند.

اگر هنوز به فن‌آوری تشخیص چهره به دید یک نرم‌افزار کاربردی نگاه می‌کنید و یا موارد کاربرد آن را از نظر می‌گذرانید، لازم است بدانید این فن‌‌آوری رشد زیادی را تجربه کرده چرا که در حوزه‌هایی به غیر از حوزه‌های مربوط به دولت، صنایع دفاعی و دوربین‌های مداربسته نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. به بیانی دیگر به سادگی می‌توان میان استفاده از فن‌آوری تشخیص چهره در نرم‌افزارهای کاربردی مصرفی(نرم‌افزارهای کاربردی تلفن‌های هوشمند) و استفاده از آن در محیط‌های کسب‌و‌کار و حوزه‌های امنیتی تمایز قائل شد.

رشد و گسترش بازار تشخیص چهره در نتیجه شیوع ویروس همه‌گیر کووید-19

در نتیجه شیوع ویروس همه‌گیر کووید-19، به طور فزاینده‌ای از فن‌آوری‌های تشخیص چهره در حوزه بهداشت و درمان دیجیتالی استفاده می‌شود؛ فن‌آوری تشخیص چهره با سایر تکنیک‌های احراز هویت بیومتریک ترکیب می‌شود و برخی نرم‌افزارهای کاربردی به آن مجهز می‌شوند و از این نرم‌افزارهای کاربردی برای تشخیص افرادی که شیلد محافظت صورت پوشیده‌اند و یا در تب‌سنجی استفاده می‌شود و بدین وسیله مانع شیوع بیماری می‌شوند.

بر هیچ کس پوشیده نیست که نیازهای ناشی از شیوع ویروس کرونا باعث ایجاد تغییراتی در پویایی‌های بازار تشخیص چهره می‌شوند. بر اساس گزارش ABI Research، در حال حاضر گزاره ارزشی توسعه‌دهندگان الگوریتم شامل فن‌آوری‌های تشخیص چهره و عنبیه چشم می‌شود که امکان احراز هویت و تشخیص(و ناگزیر نظارت بر) افرادی که به طور کامل و یا نیمی از صورت خود را پوشانده‌اند، از جمله شهروندانی که ماسک زده‌اند و یا شیلد محافظ صورت پوشیده‌اند را فراهم می‌کند.

علاوه بر این، به گفته دیمیتریوس پالاکلیس، تحلیل‌گر ABI Research، فن‌آوری‌هایی که امکان سنجش تب و یا دما را فراهم می‌کنند و در بسیاری از کشورها هم مورد استفاده قرار می‌گیرند، در دسترسی و کنترل مرز به روز رسانی شده‌اند. در آخر، از نرم‌افزارهای کاربردی پزشکی از راه دور بیومتریک برای بهداشت و درمان از راه دور و سلامت از راه دور استفاده می‌شوند و بدون شک هر دو حوزه یادشده در رویکردهای آتی سلامت دیجیتالی شتاب پیدا می‌کنند.

همزمان با اینکه بازار احراز هویت بیومتریک (به ویژه آن دسته از تکنیک‌هایی که نیازمند برقراری ارتباط فیزیکی هستند) دچار ضرر و زیان می‌شوند، سایر فن‌آوری‌ها به اجبار در حال تغییر و تحول هستند. شرکت‌های احراز هویت بیومتریک هوش مصنوعی میزان سرمایه‌گذاری‌های خود را در حوزه نرم‌افزارهای کاربردی تشخیص چهره افزایش می‌دهند و در این میان شرکت‌های چینی بیشترین مبلغ را در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند.

نکته: ضروری است بتوانیم میان استفاده از فن‌آوری تشخیص چهره در نظارت(با مذاکراتی پیرامون خطرات نظارت گسترده، سوگیری، حفاظت از اطلاعات شخصی و ریسک‌های نقض امنیت سایبری)و استفاده از فن‌آوری تشخیص چهره در فرایند احراز هویت(معمولاً برای نرم‌افزارهایی که مردم می‌خواهند از آن‌ها استفاده کنند و کمتر نیاز است راجع به آنها بحث و گفت‌و‌گو کرد) تمایز قائل شویم.

بازار تشخیص چهره در نرم‌‌افزارهای کاربردی مصرفی

بسیاری از مردم با شنیدن کلمه تشخیص چهره بلافاصله به یاد فرودگاه‌ و بازرسی در مرز و نظارت و مواردی از این قبیل می‌افتند، اما فن‌آوری تشخیص چهره در تأسیسات خرده‌فروشی هم مورد آزمایش قرار گرفته است(البته کاربرد این فن‌آوری در خرده‌فروشی‌ها به تأمین امنیت محدود نمی‌شود و از آن در صندوق‌های پرداخت اتوماتیک نیز استفاده می‌شود.)

شبکه‌های اجتماعی نیز از فن‌آوری‌های تشخیص چهره در بازایابی دیجیتالی استفاده می‌کنند.

برخی دیگر از موارد کاربرد فن‌آوری تشخیص چهره:

  • بهداشت و درمان(غربال‌گری بیمار)
  • فرایند انتخابات و رای‌گیری (دولت)
  • دسترسی به تأسیسات مشخص
  • تحقیقات جنایی

علاوه بر این برخی معتقدند فن‌آوری تشخیص چهره اهمیت ویژه‌‌ای در آینده همراه‌بانک و تجارت سیار (پرداخت‌‌ها و احراز هویت‌های ایمن با استفاده از موبایل) دارد.

برای نمونه، بر اساس Juniper Research، از میان انواع مختلف سخت‌افزارهای احراز هویت بیومتریک تلفن‌های هوشمند، تعداد سخت‌افزارهای تشخیص چهره همچون Face ID در آیفون‌های کنونی، رشد سریع‌تری خواهد داشت(طبق برآوردهای انجام شده تعداد آن‌ها در سال 2019، 96 میلیون تلفن هوشمند بوده و تا سال 2024 تعداد آن‌ها به بیش از 800 میلیون تلفن همراه افزایش پیدا می‌کند.)

ظهور و پیدایش فن‌آوری‌های نوین از جمله دوربین‌های مداربسته با وضوح بالا و فن‌آوری‌های تشخیص چهره با وضوح بالا و هم‌چنین تشخیص عنبیه چشم و تشخیص احساسات موجب رشد و ترقی بازار تشخیص چهره شده‌اند.

بر اساس Juniper Research در نتیجه پیشرفت و توسعه فن‌آوری هوش مصنوعی، در طول دوره پیش‌بینی، تعداد سخت‌افزارهای تشخیص چهره در هر سال 50 درصد افزایش می‌یابد و نرم‌افزارهای تشخیص چهره در 1.3 میلیارد تلفن همراه تعبیه می‌شوند و در همان حال شرکت‌هایی همچون iProov و Mastercard خدمات احراز هویت از طریق تشخیص چهره ارائه می‌دهند و می‌توان از آن در انجام پرداخت‌ها و فرایند احراز هویت استفاده کرد.

سرویس‌ها و نرم‌افزارهای تشخیص چهره

یکی دیگر از بازارهایی که مسیر رشد و توسعه را در پیش گرفته بازار راهکارها و ابزارهای نرم‌افزاری تشخیص چهره است. البته باید توجه داشته باشید که میزان رشد و توسعه این بازار از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و در همان حال شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ این فن‌آوری نیز متفاوت هستند. با وجود اینکه ویروس کووید-19 عامل اصلی رشد و توسعه این بازار است، اما کشورهای سراسر جهان دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به فن‌آوری تشخیص چهره دارند.

نرم‌افزار تشخیص چهره

مباحثات جدال برانگیز بسیاری پیرامون تشخیص چهره، تأمین امنیت داخلی و استفاده از سیستم‌های تشخیص چهره به منظور شناسایی و تأیید هویت «مجرمان»، بازبینی فیلم‌های مربوط به وقوع یک جنایت، کنترل مرزها و اجرای قانون شکل می‌گیرد.

Clearview AI که توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده است، یک دیتابیس بزرگ هوش مصنوعی از تصاویر دارد که به روشی مبهم ساخته شده است(از طریق استخراج داده‌های شبکه‌های اجتماعی، وب‌سایت‌های عمومی و غیره) و نهادهای اجرای قانون واقع در ایالات متحده به صورت گسترده از آن استفاده می‌کنند، تنها یک نمونه از این موارد است.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد شرکت Clearview AI با چندین شرکت و آژانس خصوصی خارج از ایالات متحده و کانادا نیز همکاری داشته است(در این میان و در نتیجه فشار دعاوی حقوقی، این شرکت اعلام کرد که به همکاری خود با شرکت‌های خصوصی خاتمه می‌دهد).

همچنین پیرامون استفاده از فن‌آوری تشخیص چهره در زمینه نظارت گسترده نیز مباحثات بسیاری شکل گرفته است و در این مباحثات بیشتر به موضوع سواستفاده و سوگیری الگوریتم‌های تشخیص چهره پرداخته می‌شوند.

افزایش نرخ دقت تشخیص چهره

علیرغم درخواست اتحادیه اروپا مبنی بر منع استفاده از نرم‌افزارهای کاربردی تشخیص چهره برای مدتی کوتاه(برخی از سیستم‌های تشخیص چهره از قانون عمومی عدم افشای اطلاعات پیروی می‌کنند) و منع استفاده از این فن‌آوری در برخی مناطق دیگر، فن‌آوری تشخیص چهره از رده خارج نخواهد شد. توسعه فن‌آوری تشخیص چهره کماکان ادامه داد و همزمان نرخ دقت آن نیز افزایش پیدا می‌کند.

ریزکنترل‌کننده‌ها و ریز‌پردازنده‌های قوی، ثبت‌ تصاویر با کیفیت بالا با استفاده از دوربین‌های باکیفیت‌تر، پردازش روی تراشه و رایانش مرزی برای افزایش هوشمندی دوربین‌ها، تشخیص چهره سه بعدی و بهره‌گیری از الگوریتم‌های شبکه عصبی برای توسعه الگوریتم‌های تشخیص چهره که نرخ دقت بالاتری دارند، تنها نمونه‌های کوچکی از پیشرفت‌هایی هستند که طی چندین سال گذشته حاصل شده‌اند.

بر اساس گزارش NIST، نرخ دقت فن‌آوری‌های تشخیص چهره بین سال‌های 2013 تا 2018 به طور چشمگیری افزایش داشته است. بر اساس این گزارش، که در تدوین آن از چندین دیتاست متشکل از تصاویر دو بعدی استفاده شده است،« افزایش نرخ دقت در نتیجه ادغام و یا جایگزینی کامل رویکردهای قدیمی با رویکردهای مبتنی بر شبکه‌ های عصبی پیچشی عمیق اتفاق افتاده است.» به گفته NIST، با وجود این که تفاوت‌های فاحشی میان الگوریتم‌های مختلف وجود دارد، در حوزه تشخیص چهره نوعی انقلاب صنعتی اتفاق افتاده است و قابلیت الگوریتم‌ها در پردازش تصاویری که کیفیت پایینی دارد، افزایش داشته است.

دلایلی که مانع از رده خارج شدن فن‌آوری تشخیص چهره می‌شوند، عبارتند از:

تقاضای زیاد: تقاضا برای این فن‌آوری فقط به دولت‌ها و نهادهای اجرا و اعمال قانون محدود نمی‌شود، همان‌گونه که پیش از این نیز گفتیم از این فن‌آوری در بازاریابی، خرده‌فروشی و حفاظت از تأسیسات حساس و غیره نیز استفاده می‌شود و شیوع ویروس همه‌گیر کووید-19 منجر به افزایش تقاضا برای این فن‌آروی شده است.

افزایش روزافزون استفاده در جهان: تمامی کشورها و سازمان‌های چندملیتی از این فن‌آوری استفاده می‌کنند و به طور فزاینده‌ای از این فن‌آوری استفاده خواهند کرد، هرچند شیوه‌ها و دلایل استفاده از این فن‌آوری متفاوت است.

سهولت استفاده : هرچند تکنیک‌های احراز هویت دیگری وجود دارد که نرخ دقت آن‌ها بالاتر است اما استفاده از فن‌آوری تشخیص چهره آسان‌تر است و فرصت‌های بیشتری در اختیار کسانی قرار می‌دهد که از آن استفاده می‌کنند و در همان حال مانع در هنگام استفاده از این فن‌آوری نگرانی راجع به مسائل بهداشتی و تکنیک‌های احراز هویتی که لازمه استفاده از آن‌ها برقراری ارتباط فیزیکی است، معنایی ندارد.

افزایش نیاز به راهکارهای احراز هویت بیومتریک مجهز به فن‌آوری تشخیص چهره برای مدیریت هویت، مدیریت مرزها، تأمین امنیت داخلی و امنیت نظامی دولت‌ها را بر آن داشته تا به طور گسترده فن‌آوری‌های تشخیص چهره را پیاده‌سازی و اجرا کنند.

در رابطه با مورد آخر با ید بگوییم که برای مثال، احراز هویت از طریق اثر انگشت، که طی سال‌های اخیر در کشورهای مختلفی راجع به آن بحث و گفت‌و‌گو شده است، نیازمند آن است که کاربر اقدامی انجام دهد، اما در روش احراز هویت از طریق تشخیص چهره، حداقل در مکان‌های عمومی که به افراد راجع به استفاده از این فن‌آوری اطلاع‌رسانی نمی‌شود، نیازی به انجام این کار نیست.

بحث و گفت‌و‌گو پیرامون کاربردهای فن‌آوری تشخیص چهره سابقه‌ای طولانی دارد اما درخواست منع استفاده از این فن‌آوری به ویژه در مکان‌های عمومی، در نتیجه اقدامات شرکت Clearview AI، بیش از هر زمان دیگری جنجال برانگیز بوده است.

اما نکته‌ای که در اینجا اهمیت دارد امکان استفاده و بهره‌مندی از مزایای فن‌آوری تشخیص چهره نیست. مسئله‌ای که باید به آن توجه داشت فن‌آوری‌هایی است که از آن‌ها می‌توان در اعمال نظارت گسترده استفاده کرد و این‌که ما در حال ساخت محیط نظارتی دیجیتالی هستیم که شرکت‌های بزرگ فن‌آوری و دولت‌ها ناگزیر از آن‌ها سواستفاده می‌کنند و خواهند کرد. نکته قابل توجه در اینجا انسان و مسائل اجتماعی است.

بازار تشخیص چهره – سرویس‌ها و نرم‌افزارها

زمان آن رسیده که نگاهی داشته باشیم به بازار سیستم‌های تشخیص چهره و محرک‌های آن. بر اساس یک گزارش، افزایش نیاز به نظارت یکی از اصلی‌ترین عامل‌های رشد و گسترش بازار تشخیص چهره است. این که افزایش نیاز به نظارت از کجا نشأت می‌گیرد و چه عواملی بیشتر به افزایش آن دامن می‌زنند و در چه جاهایی نیاز به آن بیشتر احساس می‌شود به داوری و قضاوت شما بستگی دارد.

بر اساس گزارش MarketsandMarkets تا سال 2024 ارزش بازار فن‌آوری تشخیص چهره به 7 میلیارد دلار می‌رسد. به بیانی دیگر در طول دوره پیش‌بینی 2019(3.2 میلیارد دلار) تا سال 2024 نرخ رشد مرکب سالانه آن 16.6 درصد خواهد بود. برای آن‌که «اهمیت» بازار تشخیص چهره را نشان دهیم، باید بگوییم که بر اساس داده‌های MarketsandMarkets تا سال 2022 میزان مبالغی که در حوزه اینترنت اشیا هزینه می‌شود از مرز 1 تریلیون دلار عبور خواهد کرد.بازار تشخیص چهره

به نظر می‌رسد اندازه این بازار کوچک است. اما با در نظر گرفتن تمامی مباحثات و عدم قطعیت‌هایی که در پیش روی ماست به نظر می‌رسد پیش‌بینی اندازه و وسعت و تحولات آن کار دشواری است. همان‌گونه که پیش از این گفتیم، این گزارش فقط به بررسی و مطالعه سرویس‌ها و نرم‌افزارهای تشخیص چهره پرداخته است. به بیانی دیگر در این گزارش ارزش کلی این بازار، به جای توجه صرف به راهکارها و سرویس‌ها، مشخص نشده است و همان‌گونه که پیش از این نیز به آن اشاره شد زیرساخت تشخیص چهره بازار گسترده‌ای دارد.

نرم‌افزارهای تشخیص چهره شامل نرم‌افزارهای تشخیص چهره دوبعدی، تشخیص چهره سه بعدی و تحلیل چهره می‌شوند. همان‌گونه که می‌دانید فن‌آوری تشخیص چهره سه بعدی در چندین «مورد کاربرد» که تشخیص چهره دو بعدی نمی‌تواند عملکرد مناسبی داشته باشد، «بهتر» عمل می‌کند.

علاوه بر این، فن‌آوری تشخیص چهره سه بعدی سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص می‌دهد و از این فن‌آوری عمدتاً در کنترل مرز‌ها، تأیید اصالت اسناد و مدیریت هویت استفاده می‌شود.

اصلی‌ترین شرکت‌های فعال در حوزه تشخیص چهره

که نام آن‌ها در گزارش MarketsandMarket ذکر شده عبارتند از:

  • NEC(ژاپن)
  • Aware(ایالات متحده)
  • Gemalto(هلند، و اکنونی بخشی از شرکت Thales است)
  • Ayonix Face Technologies (ژاپن)
  • Cognitec Systems GmbH(آلمان)
  • NVISO SA(سوییس)
  • Daon(ایالات متحده)
  • StereoVision Imaging(ایالات متحده)
  • Techno Brain(کنیا)
  • Neurotechnology(لیتوانی)
  • Innovatrics(اسلوواکی)
  • id3 Technologies(فرانسه)
  • IDEMIA(فرانسه)
  • Animetrics(ایالات متحده)
  •  MEGVII(چین)

در این گزاش به تأثیرات شیوع ویروس کووید-19 اشاره‌ای نشده است، پس باید «منتظر بمانیم و ببینیم» این بیماری چگونه باعث تسریع این بازار می‌شود.

کشورها و بخش‌هایی که بیشترین میزان استفاده از نرم‌افزار تشخیص چهره دارند

با در نظر گرفتن نوآوری‌ها و ابتکارات موجود، تعجبی ندارد که در طول دوره پیش‌بینی منطقه آسیا-اقیانوسیه بیشترین میزان رشد در این حوزه را تجربه خواهد کرد و یکی از دلایل اصلی این رشد سرمایه‌گذاری دولت در زیرساخت‌های امنیتی و نظارتی خواهد بود.

آن دسته از کشورهای ناحیه آسیا- اقیانوسیه که بیشتر در حوزه تشخیص چهره فعالیت دارند، عبارتند از:

  • چین
  • ژاپن
  • سنگاپور
  • و به طور فزاینده‌ای هند.

یکی دیگر از عوامل دخیل در رشد و توسعه این حوزه، افزایش آگاهی مردم است. در نتیجه شیوع ویروس کووید-19، در برخی کشورها به ویژه چین میزان استفاده از فن‌آوری تشخیص چهره، که پیش از این نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گرفت و مباحثات گوناگونی پیرامون آن شکل می‌گرفت، را افزایش داد.

همان‌گونه که پیش از این گفتیم، به گزارش ABI Research شرکت‌های چینی از جمله SenseTime، Megvii، Alibaba و Baidu بیشترین میزان سرمایه‌گذاری در حوزه تشخیص چهره را به خود اختصاص می‌دهند.
استفاده از فن‌آوری‌های تشخیص چهره در سیستم‌های قدیمی و منسوخ میزان رشد راهکارهای تشخیص چهره در بازار را محدود می‌کند.

ایالات متحده، کانادا و بریتانیا نیز مبالغی در حوزه تشخیص چهره سرمایه‌گذاری می‌کنند و به سرمایه‌گذاری در این حوزه ادامه می‌دهند. دولت و بخش دفاعی نقش مهمی در این بازار ایفا می‌کنند و نسبت به بخش‌های دیگر رشد سریع‌تری دارند.
علاوه بر این، به گزارش MarketsandMarkets میزان پیاده‌سازی و اجرای راهکارهای تشخیص چهره برنامه‌های مقیاس بزرگ دولتی از جمله شهرهای هوشمند و حمل‌و‌نقل هوشمند در حال افزایش است. از این روی « افزایش نیاز به راهکارهای احراز هویت بیومتریک مجهز به فن‌آوری تشخیص چهره برای مدیریت هویت، مدیریت مرزها، تأمین امنیت داخلی و امنیت نظامی دولت‌ها را بر آن داشته تا به طور گسترده فن‌آوری‌های تشخیص چهره را پیاده‌سازی و اجرا کنند.»

سایر صنایع عمودی که از فن‌آوری تشخیص چهره استفاده می‌کنند، عبارتند از:

  • بانک‌داری، خدمات مالی و بیمه
  • بهداشت و درمان
  • خرده‌فروشی
  • آموزش.

به نمونه‌هایی از موارد کاربرد فن‌آوری تشخیص چهره در این بخش‌ها اشاره کردیم.
به محض این‌که درک و شناخت عمیق‌تر و کامل‌تری نسبت به میزان تأثیرات ویروس کووید-19 بر استفاده از فن‌آوری تشخیص چهره در کشورها و بخش‌ها مختلف کسب کنیم، این مقاله را به روزرسانی خواهیم کرد.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]