Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 هرآنچه باید درباره بازاریابی با هوش مصنوعی بدانید

هرآنچه باید درباره بازاریابی با هوش مصنوعی بدانید

زمان مطالعه: 4 دقیقه

چه متوجه باشیم و چه نه، هوش مصنوعی اکنون بخش عمده‌ای از زندگی روزانه ما را به خود اختصاص داده است. شاید در ابتدا مفهوم بازاریابی با هوش مصنوعی برایمان کمی پیچیده باشد، اما غول‌های اینترنتی مانند گوگل، فیس‌بوک و آمازون همه این فناوری را پذیرفته‌اند و از طریق بازاریابی با هوش مصنوعی ما را راهنمایی می‌کنند که ببینیم، انتخاب کنیم و در نهایت خرید کنیم.

حال این سوال برای بازاریاب‌ها و مالکان کسب‌و‌‎کارها پیش آمده که آیا ما به طور منفعل اجازه می‌دهیم هوش مصنوعی خواسته‌هایش را به ما تحمیل کند و یا سعی می‌کنیم راهی برای مهار و کنترل و البته بهره بردن از آن پیدا کنیم؟

هوش مصنوعی چیست؟

برای درک بهتر بازاریابی با هوش مصنوعی ابتدا باید درک درستی از هوش مصنوعی داشته باشیم. تعریف سنتی از هوش مصنوعی طبق گفته آلن تورینگ و آن‌چه در فیلم «بازی تقلید» آزمایش شده، توانایی ماشین‌ها برای تکرار تفکر و استدلال انسان است. وقتی برنامه‌های ناوبری به ما کمک می‌کنند تا تصادف نکنیم، گوگل به ما کمک می‌کند تا اطلاعات مورد نیازمان را پیدا کنیم، جی‌میل جملات ما را تمام می‌کند و سیری که به سوالات ما جواب می‌دهد، یعنی ما در عمل در حال استفاده از هوش مصنوعی هستیم و بیش از حد تصورمان در زندگی روزمره از آن بهره می‌بریم.

در همه مواردی که به آن‌ها اشاره شد، نرم‌افزار یا الگوریتمی در حال پردازش حجم انبوهی از داده‌ها و اطلاعات است و از طریق پیش‌بینی‌ها ما را به سمت بهترین راه‌حل ممکن هدایت می‌کند و این یکی از اصول بازاریابی است. یعنی مشخص کردن چیزی که مشتری شما به آن نیاز دارد و با بازاریابی با هوش مصنوعی دسترسی به این مورد بسیار ساده شده است.

البته داده‌ها برای کل این فرایند بسیار ضروری هستند، بااین‌حال داده‌های خام به خودی‌خود کاربرد کمی برای افراد و ماشین‌ها دارند. داده مفید برای استفاده باید طبق توصیف هوش مصنوعی «برچسب‌دار» باشد.

در ابتدایی‌ترین سطح این بدان معناست که با انجام ترلیون‌ جستجو مثلا برای واژه «جگوار»، گوگل به احتمال زیاد تصاویری از محبوب‌ترین ساخته‌های این شرکت خودروسازی را به جای گربه جنگلی به شما نشان می‌‎دهد. دلیلش هم این است که از بین افراد بسیار که این کلیدواژه را جستجو کردند، تعداد بیشتری روی عکس خودروهای جگوار کلیک کردند تا عکس گربه جنگل.

در بازاریابی با هوش مصنوعی این موضوع در موارد خرید یا عدم خرید و کلیک یا عدم کلیک گسترش یافته است. دستیابی به هوش مصنوعی و توسعه‌دادن آن همیشه یکی از اهداف گوگل بوده است. در اوایل سال 2000 وقتی از لری پیج، یکی از بنیانگذاران گوگل، سوال شد که چرا نتایج جستجوها را به طور رایگان در اختیار کاربر قرار می‌دهند گفت: «اوه، ما واقعا در حال ساخت هوش مصنوعی هستیم.»

نحوه استفاده از هوش مصنوعی

برای بازاریابی با هوش مصنوعی باید نحوه صحیح استفاده از فناوری هوش مصنوعی را بشناسیم. اگر به این موضوع دقت کنید که در سال‌های اخیر چگونه سیستم‌ها و سیستم‌عامل‌ها توسعه یافته‌اند، متوجه می‌شوید که اکنون زمانش رسیده که به این فناوری فوق‌العاده نه به چشم پلتفرم‌های تبلیغاتی، بلکه ابرموتورهای هوش مصنوعی نگاه کنیم.

به عنوان بخشی دیگر از عملکرد هوش مصنوعی هواپیماها را در نظر بگیرید. در جهان امروز هواپیما‌ها 98% از طریق کامپیوترها هدایت می‌شوند و نقش خلبان فقط این است که اقدامات مهم و حساس را در زمان لازم و در صورت نیاز انجام دهد. در همه مشاغل دیگر هم فردی مانند خلبان در کنار سیستم هوش مصنوعی نیاز است تا بتواند در صورت نیاز تصمیمات درست را بگیرد و اقدامات لازم را انجام دهد.

در نتیجه کنار گذاشتن نیروی اراده انسان در برخی موارد و ایمان داشتن به سیستم هوش مصنوعی می‌تواند قدم بزرگی برای دستیابی به موفقیت‌های بیشتر باشد. پیش‌از این برای اجرای یک کمپین تبلیغاتی نیاز به تیمی بزرگ بود که سیستم‌های مختلف را ارزیابی و قوانین مشخصی برای اجرای کمپین وضع کند؛ اما حالا در صورتی که موتورهای هوش مصنوعی به درستی تنظیم شوند، همه کارها را به بهترین شکل انجام می‌دهند.

کار به جایی رسیده که انسان فکر می‌کند دستگاه‌ها در حال رصد فعالیت‌های انسان هستند و صدای ما را می‎شنوند؛ به این دلیل که در برخی از زمان‌ها که تصادفی به نظر می‌رسد، تبلیعاتی را به ما نشان می‌دهند که کاملا مطابق با نیاز ما است. اما واقعیت این است که این دستگاه‌ها رفتار ما را بر اساس علایق، سابقه جستجو و هزاران داده دیگر شناخته‌اند و با این روش به طور دقیق پیش‌بینی می‌کنند که ما به چه محصولاتی نیاز داریم.

برای بازاریابی با هوش مصنوعی بهتر ،(GDN) شبکه نمایش گوگل Google Display Network ، آگهی را با متن صفحه وب به خوبی تطبیق می‌دهد و برای موارد بعدی، علاقه فردی که از صفحه بازدید می‌کند را شناسایی می‌کند. اینجاست که جادوی هوش مصنوعی شروع می‌شود و هر تبلیغ در زمان مناسب به هر فرد نمایش داده می‌شود. در نتیجه میلیون‌ها تکرار این اطمینان حاصل شده که فرد مناسب، اطلاعات مناسب را در زمان مناسب به دست می‌آورد.

آینده هوش مصنوعی چیست؟

به بیان ساده، اکنون خود آینده است! تعداد داده‌ها و برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی با سرعت وحشیانه‌ای پیش می‌روند. کای فو لی، نویسنده سرشناس و رئیس سابق Google China در کتاب قدرت‌های ماورایی هوش مصنوعی 2018، چهار موج انقلاب هوش مصنوعی را شناسایی کرد. در این مقاله به موارد اول و دوم که هوش مصنوعی اینترنتی و هوش مصنوعی تجاری هستند، پرداخته شد. موج سوم درک هوش مصنوعی است. باید بتوانیم دنیای فیزیکی‌مان را دیجیتالی کنیم.

درحال حاضر تلفن‌های هوشمند برای شناسایی چهره ما و همچنین محافظت از نرم‌افزارها و کیف‌پول‌های ما از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند. Amazon Echo در حال دیجیتالی کردن محیط‌های صوتی خانه ما است. موضوعی که قرار است همه‌گیر شود و نه‌تنها برخی از دستگاه‌ها، بلکه همه آن‌ها به فناوری هوش مصنوعی مجهز خواهند شد؛ و این یعنی قرار است برای موتورهای جستجو داده‌های فوق‌العاده دیگری هم فراهم شود. قرار است افراد با این روش در طول یک روز صدها بار از دنیای دیجیتالی به دنیای فیزیکی و برعکس در حال حرکت باشند. مجموعه این اقدامات نوید از موفقیتی بزرگ برای بازاریابی با هوش مصنوعی می‌دهد.

موج چهارم هم هوش مصنوعی مستقل است که قرار است امکان دیدن، شنیدن و واکنش نشان دادن به جهان پیرامون از طریق ماشین‌آلات را برای ما میسر کند. نمونه بارز آن خودروهای خودران و آگاه‌سازی از شرایط خطر و تلاش برای جلوگیری از آن توسط سیستم‌های هوش مصنوعی است. یکی دیگر از نمونه‌های پیشرفته‌تر هواپیماهای بدون سرنشین هستند.

ماشین‌آلات می‌توانند با تحمیل خود به زندگی ما عملکرد خودشان را بهینه کنند. در نتیجه این کار است که از مجموعه داده‌های بسیار پیچیده بهره می‌برند و یادگیری‌‍شان را روزبه‌روز کامل‌تر می‌کنند. از این داده‌ها به عنوان سوختی برای الگوریتم‌ها استفاده می‌کنند و شرایط را برای درک دنیا و تعامل با آن برای این الگوریتم‌ها فراهم می‌کنند.

بازاریابی با هوش مصنوعی این روزها تنها یک داستان تخیلی نیست؛ بلکه بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی ما است. به همین دلیل است که همه مشاغل با هر مقیاس بزرگی باید در تلاش باشند تا از سیستم‌های هوش مصنوعی نهایت استفاده را ببرند. مطمئنا فناوری هوش مصنوعی این توانایی را دارد که موجب پیشرفت آن‌ها شود.

در سال‌های آینده هوش مصنوعی حجم غیرقابل‌تصوری از اطلاعات که در خودروها، لباس‌های هوشمند، خانه‌ها و اماکن عمومی جایگذاری شدند را رمزگشایی خواهد کرد و مشاغلی که توجهشان را معطوف به هوش مصنوعی و استفاده از آن کرده باشند، از این شرایط بهره زیادی خواهند برد. برای رسیدن به این دستاورد نیاز است که استفاده از هوش مصنوعی را از همین حالا شروع کنیم.

انواع کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف را در هوشیو بخوانید.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]