برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 هوش مصنوعی زبان‌های منسوخ را شناسایی می‌کند

هوش مصنوعی زبان‌های منسوخ را شناسایی می‌کند

زمان مطالعه: 2 دقیقه

یک سیستم جدید هوش مصنوعی می‌تواند به صورت خودکار، زبان‌های منسوخ و گمشده را که امکان درک آن‌ها دیگر وجود ندارد، بدون دانستن رابطه‌اش با زبان‌های دیگر، رمزگشایی کند.

زبان‌های بشر به طور مداوم در حال ناپدید شدن هستند، بیشتر زبان‌هایی که زمانی وجود داشته‌اند، دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرند و همچنین انتظار می‌رود حداقل نیمی از زبان‌های باقی‌مانده، تا 100 سال آینده از بین بروند.

به همین دلیل محققان MIT درصدد توسعه الگوریتمی برآمدند تا با استفاده از هوش مصنوعی زبان‌های منسوخ را بشناسند. سیستم جدید می‌تواند شفاف‌سازی‌هایی درباره این زبان‌ها داشته باشد. با این کار هم می‌توان فرهنگ ادوار گذشته را بهتر درک کرد و هم میزان خردمندی گویندگان آن زبان را سنجید.

این الگوریتم از اصول کلیدی زبانشناسی تاریخی استفاده می‎کند. یکی از این اصول راه‌های پیشگویانه‌ای است که در آن از تعویض صداها استفاده می‎شود. برای مثال برخی از کلمات که شامل حرف «پ» در زبانی هستند، شاید در نسل‌های اولیه به جای این حرف دارای «ب» بوده‌اند، نه حرف «ک» که از لحاظ تلفظ حتی نزدیک به «پ» هم نیست.

در ادامه این نوع الگوها مورد پردازش قرار می‌گیرند. با این کار، سیستم، لغات مربوط به زبان باستانی را بخش‎بندی کرده و ارتباط آن با زبان مربوطه را پیدا می‌کند. الگوریتم توسعه داده شده حتی می‌تواند خانواده‌های زبانی مختلف را هم شناسایی کند. برای مثال، این روش نشان می‌دهد ایبریایی‌ها ارتباطی با باسکی‌ها ندارند و با این کار به تحقیقات هم کمک زیادی خواهد کرد.

رهبر این پروژه پروفسور رجینا بارزیلی از MIT است که اخیرا یک جایزه یک میلیون دلاری از بزرگ‌ترین جامعه هوش مصنوعی به خاطر اقدامات نوآورانه‌اش در زمینه توسعه دارو برای سرطان پستان، برده است. او حالا می‌خواهد کارش را تا شناسایی مفهومی لغات، حتی بدون این که بداند چطور باید آن‌ها را خواند، گسترش دهد.

در مقاله منتشر شده از بارزیلی آمده:«ممکن است بتوانیم منابعی درباره افراد و موقعیت‌های مکانی‌شان را که بعدها با شواهد تاریخی شناخته شده مورد تحقیق قرار می‌گیرند، ارائه دهیم. این روش «تشخیص موجودیت» امروزه در اپلیکیشن‌های مختلف پردازش متن مورد استفاده قرار می‌گیرد و دقت بسیار بالایی هم دارد، اما سوال تحقیقی کلیدی این است بدون داشتن داده آموزش دیده زبان باستانی، آیا این امر امکان‌پذیر است؟»

انواع کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف را در هوشیو بخوانید

 

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]