
سرپرست تیم اختراعات ایران: اینترنت اشیا پردرآمدترین فناوری ۱۰ سال آینده خواهد بود
طبق پیشبینی بازار فناوریهای نوین، تا ۱۰ سال آینده حوزه اینترنت اشیا بیشترین کسب درآمد را به خود اختصاص خواهد داد و پردرآمدترین فناوری خواهد بود. جایگاه بعدی مربوط به حوزه رباتیک است که تا سال ۲۰۲۵ بازار آن به ۴۹۹ میلیارد دلار خواهد رسید. در نتیجه فرصتهای شغلی فناوری نانو رشدی ۶ درصدی خواهد داشت.
به گزارش هوشیو به نقل از ایسنا، امیرعباس محمدی کوشکی، سرپرست تیم اختراعات ایران، معتقد است فناوریهایی مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، بیگ دیتا، بلاک چین، ۵G، چاپ سهبعدی، رباتیک، پهپادها، مهندسی ژنوم، فناوری نانو و فتوولتائیک خورشیدی فناوریهای پیشرو هستند که بیشترشان در دوران نزول قیمت ذخیرهسازهای دادهها و قیمت انرژی خورشیدی، ظهور کردند و باعث افزایش بهرهوری و بهبود معیشت انسانها شدهاند.
او با تاکید بر این موضوع که استفاده از این فناوریها، شرکتها و بنگاههای اقتصادی فعال در کشورهای درحال توسعه توانستند به رشد اقتصادی کمک کنند گفت: «مثلا در نیجریه از اینترنت اشیا در توسعه تکنیکهای کشاورزی و در گامبیا از چاپگرهای سهبعدی در صنعت مد بهره گرفته شده است.»
اینترنت اشیا، پردرآمدترین فناوری
سرپرست تیم اختراعات ایران معتقد است در میان فناوریهای پیشرو، اینترنت اشیا بیشترین کسب درآمد را از آن خود کرده است، به شکلی که تنها در سال ۲۰۱۸ این فناوری ۱۳۰ میلیون دلار فروش داشته و تا ۱۰ سال آینده میتوان تا ۱.۵ ترلیون دلار نیز رشد داشته باشد. بدین ترتیب این فناوری میتواند تا ۱۰ سال آینده پردرآمدترین فناوری باشد.
محمدی آمار جالبی نیز ارائه کرد: «در سال ۲۰۱۷ تعداد دستگاههایی که از اینترنت اشیا استفاده میکردند، از تعداد انسانهای روی کره خاکی بیشتر بوده و به رقمی بالغ بر ۸.۴ میلیارد دستگاه رسیده بوده است. همچنین در آن سال تعداد شرکتهای مرتبط با اینترنت اشیا به حدود ۲۸۸۸ کمپانی در جهان رسیده که بالغ بر ۳۴۲ هزار تن را وارد بازار کار کرده است.»
او درباره رباتیک هم گفت: «بازار ربانتیک همچون سایر فناوریهای پیشرفته بر توسعه خود افزوده و پیشبینی میشود سهم ۳۲ میلیارد دلاری این فناوری در سال ۲۰۱۸ به حدود ۴۹۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۵ برسد.»
محمدی در پایان گفت: «طبق مطالعاتی که در سال ۲۰۱۹ انجام شده، چین بزرگترین خانه متخصصان هوش مصنوعی است که ۱۲ هزار و ۱۱۳ شغل را اشغال کرده و به دنبال آن آمریکا با ۷ هزار و ۴۶۵ شغل و ژاپن با ۳ هزار و ۳۶۹ شغل در رتبههای بعدی قرار دارند.»
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید