Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 هوش مصنوعی به کمک جامعه‌شناسان کشورمان شتافت

هوش مصنوعی به کمک جامعه‌شناسان کشورمان شتافت

زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از پایگاه خبری جهان نیوز و روزنامه صبح نو، به کمک فناوری داده‌کاوی که یکی از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی به‌حساب می‌آید، هشتگ‌های به کاربر برده شده از سوی کاربران ایرانی مورد کاوش عمیق قرار گرفته و  به کمک جامعه‌شناسان آمده است.

گفتنی است که فناوری داده‌کاوی این قابلیت را در اختیار سازمان‌ها، نهادهای کلان کشور و به‌خصوص جامعه‌شناسان کشورمان قرار داده است تا بتوانند با استفاده از آن، الگوهای رفتاری کاربران ایرانی در پلتفرم‌های گوناگون را مطالعه کنند. در همین رابطه، بر اساس مطالعه‌ای که انجام شده است، مشخص گردید که پس از هشتگ‌های «ایران»، «Iran»، هشتگ‌های مرتبط با انتخاب ریاست‌جمهوری 1400 بیش از سایر هشتگ‌ها موردتوجه کاربران قرار گرفته است.

جامعه‌شناسان

در ادامه مطالعه صورت‌گرفته در این زمینه، هشتگ‌های مربوط به مطالبات صنفی کنشگران اجتماعی، خاصه مدرسان دانشگاه آزاد اسلامی، جزو برترین موضوعات کاربران بوده است. همچنین، باتوجه‌به تقارن ایام اوج‌گیری کرونا با آزمون کنکور، هشتگ تعویق انداختن آزمون کنکور بسیار پُرتکرار شد. در تابستان سال گذشته نیز، با توجه بحران پدیدآمده حول موضوع آب در استان‌هایی نظیر خوزستان، در پلتفرم‌های پُرجمعیت نظیر تلگرام، توییتر و اینستاگرام هشتگ‌هایی همچون #خوزستان_تنها_نیست #خوزستان #خوزستان_آب_ندارد در صدر توجهات کاربران فضای مجازی قرار گرفت.

با بررسی بیشتر هشتگ‌های صدریافته می‌توان اذعان داشت که داده‌کاوی هشتگ‌ها و استخراج پرکاربردترین‌ها، همواره بیانگر احساسات جامعه و واکنش‌های اجتماعی دررابطه‌با موضوعات مبتلا به کشور بوده است. همین خصیصه منجر گردیده که داده‌کاوی و خروجی‌های مطالعاتی آن برای متخصصین علم جامعه‌شناسی بسیار کاربردی و استراتژیک جلوه کند. به طور مثال در میان هشتگ‌های تکرارشونده در طول سال، هشتگ‌های مذهبی همچون #اربعین #حب_الحسین_یجمعنا #فقط_به_عشق_علی نیز به چشم می‌خورند. همچنین، در ایام شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی نیز پُرکاربردترین هشتگ زمستان همان سال #مرد_میدان #برای_سرباز #انقلاب_ایران صدر موضوعاتی بود که به دغدغه خاطر کنشگران فضای مجازی بدل گردید.

در همین رابطه مرکز پژوهشی بتا گزارش داده است که از پاییز گذشته پس از هشتگ‌های مذهبی، اعتراضات اصفهان و حوادث آبان 98 از هشتگ‌های صدریافته در فضای مجازی به‌حساب می‌آمد. اما همان‌طور که گفته شد، هشتگی که همواره در میان کاربران فضای مجازی، جزو پُرکاربردترین هشتگ‌ها به شما آمده، هشتگ‌های دینی بودند.

بر اساس این گزارش می‌توان دریافت که هوش مصنوعی و فناوری داده‌کاوی می‌تواند یکی از پُرکاربردترین ابزارهای جامعه‌شناسان برای کاوش در عمق فضای مجازی به‌مثابه یک فضای اشتراک‌گذاری انگیزه‌های اجتماعی باشد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]