Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 اهمیت علوم پایه و ارتباط آن با هوش مصنوعی از زبان استاد ریاضی دانشگاه تهران

اهمیت علوم پایه و ارتباط آن با هوش مصنوعی از زبان استاد ریاضی دانشگاه تهران

زمان مطالعه: 2 دقیقه

روابط عمومی دانشگاه تهران در گفتگویی با استاد گروه ریاضی این دانشگاه، درباره اهمیت علوم پایه، ریاضیات و ارتباط آن با تکنولوژی گفتگو کرده است.

به گزارش هوشیو به نقل از وبسایت روزنامه اطلاعات، دکتر مجید سلیمانی دامنه، استاد تمام دانشگاه ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر پردیس علوم دانشگاه تهران و دارای دکترای ریاضی کاربردی است. او در حال حاضر استاد گروه ریاضی دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر است.

وی علاوه بر تالیف چندین مقاله در مجلات معتبر خارجی و داخلی، ریاست دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر و معاونت پژوهشی و فناوری پردیس علوم را نیز در کارنامه دارد.

او در این گفتگو ابتدا توضیحی درباره ریاضیات کاربردی داده است: «به بخشی از ریاضیات گفته می‌شود که خاستگاه هر مساله تحقیقاتی در آن یک مساله واقعی و کاربردی است. به عبارتی هر مساله تحقیقاتی در ریاضیات کاربردی از چالشی در یک مساله عملی در دنیای واقعی پدید می‌آید.»

دکتر سلیمانی درباره کاربرد ریاضی در پزشکی هم این‌طور توضیح داده است: «در سال‌های اخیر استفاده از ریاضیات و علوم کامپیوتر در پزشکی و سلامت، رشد چشمگیری داشته است. هوش مصنوعی و یادگیری ماشین که سنگ‌بنای آن ریاضیات است، به عنوان ابزارهایی کلیدی برای تشخیص بیماری‌های پیچیده و پیش‌بینی پاندمی‌ها  و شیوع بیماری‌های ناشی از ویروس‌ها بوده‌اند.»

دکتر سلیمانی معتقد است توجه بیش از حد به برخی رشته‌ها که به قیمت نادیده گرفته شدن برخی رشته‌های دیگر تمام شده، سیگنالی غلط به جامعه فرستاده و دانش‌آموزان و خانواده‌ها را نسبت به رشته‌های پایه بی‌میل کرده است: «بی‌توجهی به علوم پایه دیر یا زود گریبان جامعه را خواهد گرفت. علوم پایه قوی ذخیره‌ای ارزشمند برای روزهای تنگنا و سختی است. امروز که بیماری ناشی از ویروس کووید_19 شیوع پیدا کرده، چشم همه به دست زیست‌شناسان و سایر پژوهشگران مرتبط است تا بشریت را برای غلبه بر این بیماری و گرفتاری یاری کند.»

وی همچین مثالی دیگر درباره اهمیت علوم پایه زده است: «هوش مصنوعی و علوم داده که پایه آن‌ها ریاضیات است، به شدت در حال رشد هستند و کشورهای پیشرفته، سرمایه‌گذاری وسیعی بر روی تحقیقات بنیادی و اصیل این حوزه‌ها انجام داده‌اند. اقبال نداشتن دانش‌آموزان مستعد برای ورود به رشته ریاضیات در آینده دست کشور را در داشتن محققین و پژوهشگران سرآمد در این زمینه‌های مهم و اثرگذار خالی خواهد گذاشت. امیدوارم تا دیر نشده تدبیری در این راستا اندیشیده شود.»

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]